Vizyon Kuyumcu

Ekransız Dizüstü Bilgisayar Spacetop

Teknoloji 02.06.2024 - 22:45, Güncelleme: 02.06.2024 - 22:58
 

Ekransız Dizüstü Bilgisayar Spacetop

Herhangi bir ekrana ihtiyaç duymaksızın çalışmanıza olanak sağlayan ekransız dizüstü bilgisayar Spacetop tanıtıldı. Ekranını sadece dizüstü bilgisayarın sahibi görebiliyor. İşte detaylar...

ShiftDelete'nin haberine göre; İsrail merkezli bir teknoloji şirketi, alışılagelmedik yapıda bir dizüstü bilgisayar tanıttı. Spacetop olarak adlandırılan bu bilgisayar, ekransız olarak geliştirildi. Çalışma ortamını sadece laptop sahibinin görebilmesine izin veren bilgisayar, gizliliği üst seviyeye taşıyacak. EKRANI BAŞKASI GÖRMÜYOR Ekransız dizüstü bilgisayar Spacetop, ekran yerine bir sanal gerçeklik gözlüğüne bağlı olarak çalışacak. Ekran faktörünü ortadan kaldırarak geniş bir çalışma ortamı sunan teknoloji harikası, dış mekan gizliliğini de arttıracak. Görünüm itibariyle klasik bir dizüstü bilgisayardan farksız olan Spacetop, yalnızca ekransız olmasıyla diğer bilgisayarlardan ayrılıyor. Spacetop'un görüntüleme deneyimini sağlamak adına gelişmiş bir sanal gerçeklik gözlüğü kullanılıyor. Bilgisayara bağlı olarak çalışan bu gözlükler, 1080p çözünürlüğünde bir görüntü kalitesi ve 100 inçlik bir sanal ekran boyutu sağlıyor. Herhangi bir ekrana ihtiyaç duymaksızın çalışmanıza olanak sağlayan ekransız dizüstü bilgisayar Spacetop tanıtıldı. Spacetop yeni sayılabilecek bir proje olduğundan ilk etapta yalnızca 1000 kişi için satışa sunulacak. SATIŞ FİYATI NE 31 Mayıs itibarıyla başlayacak satışlar için belirlenen satış fiyatı, 2000 ABD doları bandında. Cihazın ilk 1000 satışından alınan geribildirimler doğrultusunda geliştirilip daha fazla kullanıcıya ulaştırılması bekleniyor. Dizüstü bilgisayarın alt kısmı klasik dizüstü bilgisayarlardan farklı değil. Touchpad, klavye, parmak izi tarayıcısı ve bağlantı noktaları ile donatılmış plastik bir gövdeye sahip. Üst tarafında gözlük için bir oyuk ve kafa takibi için özel sensörler dışında hiçbir şey yok. Donanımhaber.com'a göre Spacetop'un özellikleri şu şekilde: İşlemci: Qualcomm Snapdragon 865 GPU: Adreno 650 RAM: 8 GB Depolama: 256 GB Pil ömrü: 5 saat Web kamerası: 5 MP, 2560 x 1920 İşletim Sistemi: Android tabanlı Spacetop OS Boyutlar: 266 x 249 x 40 mm Ağırlık: 1.5 kg
Herhangi bir ekrana ihtiyaç duymaksızın çalışmanıza olanak sağlayan ekransız dizüstü bilgisayar Spacetop tanıtıldı. Ekranını sadece dizüstü bilgisayarın sahibi görebiliyor. İşte detaylar...

ShiftDelete'nin haberine göre; İsrail merkezli bir teknoloji şirketi, alışılagelmedik yapıda bir dizüstü bilgisayar tanıttı. Spacetop olarak adlandırılan bu bilgisayar, ekransız olarak geliştirildi. Çalışma ortamını sadece laptop sahibinin görebilmesine izin veren bilgisayar, gizliliği üst seviyeye taşıyacak.

EKRANI BAŞKASI GÖRMÜYOR
Ekransız dizüstü bilgisayar Spacetop, ekran yerine bir sanal gerçeklik gözlüğüne bağlı olarak çalışacak. Ekran faktörünü ortadan kaldırarak geniş bir çalışma ortamı sunan teknoloji harikası, dış mekan gizliliğini de arttıracak. Görünüm itibariyle klasik bir dizüstü bilgisayardan farksız olan Spacetop, yalnızca ekransız olmasıyla diğer bilgisayarlardan ayrılıyor.

Spacetop'un görüntüleme deneyimini sağlamak adına gelişmiş bir sanal gerçeklik gözlüğü kullanılıyor. Bilgisayara bağlı olarak çalışan bu gözlükler, 1080p çözünürlüğünde bir görüntü kalitesi ve 100 inçlik bir sanal ekran boyutu sağlıyor.

Herhangi bir ekrana ihtiyaç duymaksızın çalışmanıza olanak sağlayan ekransız dizüstü bilgisayar Spacetop tanıtıldı. Spacetop yeni sayılabilecek bir proje olduğundan ilk etapta yalnızca 1000 kişi için satışa sunulacak.

SATIŞ FİYATI NE
31 Mayıs itibarıyla başlayacak satışlar için belirlenen satış fiyatı, 2000 ABD doları bandında. Cihazın ilk 1000 satışından alınan geribildirimler doğrultusunda geliştirilip daha fazla kullanıcıya ulaştırılması bekleniyor.

Dizüstü bilgisayarın alt kısmı klasik dizüstü bilgisayarlardan farklı değil. Touchpad, klavye, parmak izi tarayıcısı ve bağlantı noktaları ile donatılmış plastik bir gövdeye sahip. Üst tarafında gözlük için bir oyuk ve kafa takibi için özel sensörler dışında hiçbir şey yok.

Donanımhaber.com'a göre Spacetop'un özellikleri şu şekilde:

İşlemci: Qualcomm Snapdragon 865

GPU: Adreno 650

RAM: 8 GB

Depolama: 256 GB

Pil ömrü: 5 saat

Web kamerası: 5 MP, 2560 x 1920

İşletim Sistemi: Android tabanlı Spacetop OS

Boyutlar: 266 x 249 x 40 mm

Ağırlık: 1.5 kg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.