Vizyon Kuyumcu

Elektrik Fiyatlarına Dev Zam Geliyor

Ekonomi 03.05.2024 - 22:35, Güncelleme: 03.05.2024 - 22:35
 

Elektrik Fiyatlarına Dev Zam Geliyor

31 Mart öncesi enerji bedellerine yapılacak zamlar yaz aylarına ertelenirken, elektrik kullanım bedellerine yapılacak ciddi zam kapıda.

Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara tarafından yapılan paylaşımda, elektrik fiyatları ile TÜFE arasındaki ilişki referans alınırken, Temmuz ve Ağustos aylarında elektrik piyasası tarifelerine zam yapılacağı belirtildi Türkiye'de yaşanan enflasyon ortamı, her türlü ürün ve hizmetin bedelinin gün aşırı artmasına neden olurken, elektrik fiyatları ve doğalgaz tarifelerinde aylardır hiçbir değişiklik yaşanmamıştı. 31 Mart öncesi vatandaşların tepkisini çekmemek isteyen hükümet, yapılması planlanan zamların tarihlerini yaz aylarına ertelerken, milyonlarca elektrik ve doğalgaz abonesinin faturaları önümüzdeki günlerde katlanarak artacak. ELEKTRİK ZAMLARI İÇİN TARİH BELLİ OLDU Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Hakan Kara, yıllardır TÜFE ile birlikte elektrik fiyatlarının da doğru oranda arttığı grafiği paylaşarak, bu durumun kaçınılmaz olarak elektrik faturalarına zam yapılacağı anlamına geldiğini belirtti.   Son aylarda ertelenen zamlar nedeniyle TÜFE ve elektrik fiyat grafiği arasındaki uçurum giderek artarken, söz konusu farkın büyüklüğü yapılacak zam oranının da seviyesini gözler önüne seriyor. Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır." ifadelerini kullanırken, enerji bedellerinin Mayıs ayında atmayacağı ise kesinlik kazanmış durumda.
31 Mart öncesi enerji bedellerine yapılacak zamlar yaz aylarına ertelenirken, elektrik kullanım bedellerine yapılacak ciddi zam kapıda.

Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara tarafından yapılan paylaşımda, elektrik fiyatları ile TÜFE arasındaki ilişki referans alınırken, Temmuz ve Ağustos aylarında elektrik piyasası tarifelerine zam yapılacağı belirtildi

Türkiye'de yaşanan enflasyon ortamı, her türlü ürün ve hizmetin bedelinin gün aşırı artmasına neden olurken, elektrik fiyatları ve doğalgaz tarifelerinde aylardır hiçbir değişiklik yaşanmamıştı.

31 Mart öncesi vatandaşların tepkisini çekmemek isteyen hükümet, yapılması planlanan zamların tarihlerini yaz aylarına ertelerken, milyonlarca elektrik ve doğalgaz abonesinin faturaları önümüzdeki günlerde katlanarak artacak.

ELEKTRİK ZAMLARI İÇİN TARİH BELLİ OLDU
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Hakan Kara, yıllardır TÜFE ile birlikte elektrik fiyatlarının da doğru oranda arttığı grafiği paylaşarak, bu durumun kaçınılmaz olarak elektrik faturalarına zam yapılacağı anlamına geldiğini belirtti.

 

Son aylarda ertelenen zamlar nedeniyle TÜFE ve elektrik fiyat grafiği arasındaki uçurum giderek artarken, söz konusu farkın büyüklüğü yapılacak zam oranının da seviyesini gözler önüne seriyor.

Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır." ifadelerini kullanırken, enerji bedellerinin Mayıs ayında atmayacağı ise kesinlik kazanmış durumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.