Vizyon Kuyumcu

Genç Başkan Burak Şener, Samsun’da Belediye Başkanlarının Korkulu Rüyası Oldu

Gündem 26.09.2023 - 02:24, Güncelleme: 26.09.2023 - 10:02
 

Genç Başkan Burak Şener, Samsun’da Belediye Başkanlarının Korkulu Rüyası Oldu

Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, Türkiye'nin en genç oda başkanı unvanına sahip. Genç başkan Şener, belediye başkanlarının mecliste çoğunluğu elinde bulundurarak meclisten kanunlara aykırı şekilde geçirilen imar planlarına açtığı davalarla "DUR" diyor.

SAMSUN MİMARLAR ODASI, MECLİS ÜYELERİNİN YAPAMADIĞINI YAPIYOR! Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başta olmak üzere, neredeyse tüm ilçe belediye başkanları belediyelerindeki meclis çoğunluğu sayesinde kanunlara aykırı şekilde imar planlarını belediye meclislerinden geçirdikleri biliniyor. Belediyelerdeki muhalefet partilerine bağlı meclis üyelerinin bazen dikkatsizliği, bazen ise oy oranlarının yetmemesi nedeniyle belediye meclislerinden çıkan kanunsuz imar planlarına "DUR" diyemiyor.   ODA, KARARLARI YARGIYA TAŞIYOR Belediye meclislerinden bir çoğu kamu yararından uzak, belli kişilere rant sağlama amacı güttüğü alenen ortada olan imar planlarına, Türkiye'nin en genç oda başkanının başkanlık yaptığı Samsun Mimarlar Odası, kamu yararından uzak kararları yargıya taşıyarak "DUR" diyor. Özellikle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in meclis çoğunluğu sayesinde kolaylıkla Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirdiği imar planlarının çoğunluğunun kamu yararından uzak olması nedeniyle, genç başkan Şener ve ekibinin imar planlarını yargıya taşıması sayesinde birçok meclis kararına yargı "Dur" diyor.   CEMİL DEVECİ'NİN YARGILANMASI İSTENİYOR Başkan Şener'in eski oda başkanlarının da arasında olduğu bir ekip ile Samsun'daki tüm belediyelerin meclis kararlarını en ince ayrıntısına kadar inceleyerek, kanunlara aykırılık tespit edildiğinde imar planı kararlarını yargıya taşıdıkları öğrenildi. Samsun Mimarlar Odası'nın kanunlara aykırı davranış sergileyen belediyelerin hangi partiden olduğu konusunda ayrım yapmadığı biliniyor. Buna örnek olarak odanın CHP'nin yönettiği Atakum Belediyesi'nin CityMall AVM'deki hukuksuzlar nedeniyle Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin yargılanması için Danıştay'a başvurması gösteriliyor.   Haber: Berat GONCA
Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, Türkiye'nin en genç oda başkanı unvanına sahip. Genç başkan Şener, belediye başkanlarının mecliste çoğunluğu elinde bulundurarak meclisten kanunlara aykırı şekilde geçirilen imar planlarına açtığı davalarla "DUR" diyor.

SAMSUN MİMARLAR ODASI, MECLİS ÜYELERİNİN YAPAMADIĞINI YAPIYOR!
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başta olmak üzere, neredeyse tüm ilçe belediye başkanları belediyelerindeki meclis çoğunluğu sayesinde kanunlara aykırı şekilde imar planlarını belediye meclislerinden geçirdikleri biliniyor. Belediyelerdeki muhalefet partilerine bağlı meclis üyelerinin bazen dikkatsizliği, bazen ise oy oranlarının yetmemesi nedeniyle belediye meclislerinden çıkan kanunsuz imar planlarına "DUR" diyemiyor.

 

ODA, KARARLARI YARGIYA TAŞIYOR
Belediye meclislerinden bir çoğu kamu yararından uzak, belli kişilere rant sağlama amacı güttüğü alenen ortada olan imar planlarına, Türkiye'nin en genç oda başkanının başkanlık yaptığı Samsun Mimarlar Odası, kamu yararından uzak kararları yargıya taşıyarak "DUR" diyor. Özellikle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in meclis çoğunluğu sayesinde kolaylıkla Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirdiği imar planlarının çoğunluğunun kamu yararından uzak olması nedeniyle, genç başkan Şener ve ekibinin imar planlarını yargıya taşıması sayesinde birçok meclis kararına yargı "Dur" diyor.

 

CEMİL DEVECİ'NİN YARGILANMASI İSTENİYOR
Başkan Şener'in eski oda başkanlarının da arasında olduğu bir ekip ile Samsun'daki tüm belediyelerin meclis kararlarını en ince ayrıntısına kadar inceleyerek, kanunlara aykırılık tespit edildiğinde imar planı kararlarını yargıya taşıdıkları öğrenildi. Samsun Mimarlar Odası'nın kanunlara aykırı davranış sergileyen belediyelerin hangi partiden olduğu konusunda ayrım yapmadığı biliniyor. Buna örnek olarak odanın CHP'nin yönettiği Atakum Belediyesi'nin CityMall AVM'deki hukuksuzlar nedeniyle Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin yargılanması için Danıştay'a başvurması gösteriliyor.

 

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.