Vizyon Kuyumcu

Gökhan Şahin, ‘Tasarruf Tedbirleri Hep Kamu Çalışanlarına Var’

Gündem 20.07.2024 - 00:40, Güncelleme: 20.07.2024 - 00:40
 

Gökhan Şahin, ‘Tasarruf Tedbirleri Hep Kamu Çalışanlarına Var’

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, tasarruf tedbirleri olarak açıklanan yaptırımların kamu çalışanlarını zor durumda bıraktığını, kamu personelinin yaşam standardının artırılması gerekirken, açıklanan tedbirlerle geriye gidildiğini ve bu durumun kazanılmış hakların gaspı anlamına geldiğini dile getirdi.

Türkiye'de tasarruf tedbirlerinin hep kamu çalışanlarına yapıldığını ifade eden Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, "Kamu personelinin giyim hakkı ve servis araçlarına sınırlama yapılaması kararı alınmıştır. Kamu personelinin yaşam standardını artırmak gerekirken, geriye doğru gidişe şahit olmaktayız. Özellikle servis kısıtlaması şehrin trafiğine de yoğunluk getirecektir ve iş verimini azaltacaktır. Daha önce tek bir servis aracı ile onlarca kamu personeli işyerlerine ulaşım sağlarken, bu kısıtlama üzerine yollarda araç artışı yaşanmasına neden olacaktır" dedi. Akaryakıtın dışarıdan temin edildiği düşünüldüğünde tasarruf için yapıldığı söylenen bu uygulama ile  ülkenin parasının dışarıya akmasına neden olacağını hatırlatan Şahin, "Toplu vasıta ile işyerlerine gitmeye kalkan kamu personelleri toplu taşıma araçlarını kaçırdıklarında işlerine geç gitmek zorunda kalacaklar. Toplu taşımayı kaçıranlar veya toplu taşıma kullanmak istemeyen kamu personeli kendi aracıyla işe gitmek istediğinde hem trafikteki araç sayısı artacak hemde dışa bağımlı olduğumuz akaryakıtta daha çok kullanım yaşanacak. İnsanların kazanılmış haklarını elinden almak doğru bir karar değildir. Ülkemizde kamu personelin kıyafet ve servis kısıtlamasından önce tasarruf tedbiri uygulanacak çok alanlar mevcut" diye konuştu. Sendika olarak doğru olmadığını düşündükleri bu uygulamaların son bulması için hukuksal mücadele başlattıklarını ve yanlış olduğunu düşündükleri bu uygulamadan geri adım atılması için yoğun çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Şahin, "Kamu personellerinin haklarının savunulması için bu zamana kadar verdiğimiz mücadeleye bundan sonrada bir adım geri atmadan sürdürme kararlılığını göstereceğiz. Kamu personellerinin kazanılmış olan haklarının elinden alınması gasp anlamına gelir. Kamu personelinin kazanılmış haklarının gasp edilmesine asla müsaade edemeyiz" şeklinde konuştu. Haber: Sezer SEZER
Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, tasarruf tedbirleri olarak açıklanan yaptırımların kamu çalışanlarını zor durumda bıraktığını, kamu personelinin yaşam standardının artırılması gerekirken, açıklanan tedbirlerle geriye gidildiğini ve bu durumun kazanılmış hakların gaspı anlamına geldiğini dile getirdi.

Türkiye'de tasarruf tedbirlerinin hep kamu çalışanlarına yapıldığını ifade eden Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, "Kamu personelinin giyim hakkı ve servis araçlarına sınırlama yapılaması kararı alınmıştır. Kamu personelinin yaşam standardını artırmak gerekirken, geriye doğru gidişe şahit olmaktayız. Özellikle servis kısıtlaması şehrin trafiğine de yoğunluk getirecektir ve iş verimini azaltacaktır. Daha önce tek bir servis aracı ile onlarca kamu personeli işyerlerine ulaşım sağlarken, bu kısıtlama üzerine yollarda araç artışı yaşanmasına neden olacaktır" dedi.

Akaryakıtın dışarıdan temin edildiği düşünüldüğünde tasarruf için yapıldığı söylenen bu uygulama ile  ülkenin parasının dışarıya akmasına neden olacağını hatırlatan Şahin, "Toplu vasıta ile işyerlerine gitmeye kalkan kamu personelleri toplu taşıma araçlarını kaçırdıklarında işlerine geç gitmek zorunda kalacaklar. Toplu taşımayı kaçıranlar veya toplu taşıma kullanmak istemeyen kamu personeli kendi aracıyla işe gitmek istediğinde hem trafikteki araç sayısı artacak hemde dışa bağımlı olduğumuz akaryakıtta daha çok kullanım yaşanacak. İnsanların kazanılmış haklarını elinden almak doğru bir karar değildir. Ülkemizde kamu personelin kıyafet ve servis kısıtlamasından önce tasarruf tedbiri uygulanacak çok alanlar mevcut" diye konuştu.

Sendika olarak doğru olmadığını düşündükleri bu uygulamaların son bulması için hukuksal mücadele başlattıklarını ve yanlış olduğunu düşündükleri bu uygulamadan geri adım atılması için yoğun çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Şahin, "Kamu personellerinin haklarının savunulması için bu zamana kadar verdiğimiz mücadeleye bundan sonrada bir adım geri atmadan sürdürme kararlılığını göstereceğiz. Kamu personellerinin kazanılmış olan haklarının elinden alınması gasp anlamına gelir. Kamu personelinin kazanılmış haklarının gasp edilmesine asla müsaade edemeyiz" şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.