Vizyon Kuyumcu

Gökhan Şahin'den Samsun’da Yaşanan Sağlıkta Şiddet Olayına Tepki

Gündem 10.06.2024 - 01:14, Güncelleme: 10.06.2024 - 01:14
 

Gökhan Şahin'den Samsun’da Yaşanan Sağlıkta Şiddet Olayına Tepki

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, Samsun'da özel bir hastanenin acil servisinde görev yapan doktora uygulanan şiddet olayına sert tepki gösterdi.

Şahin, yaptığı basın açıklamasında hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti ve yetkililere acil önlem alma çağrısında bulundu. Başkan Şahin, "Samsun'da özel bir hastanenin acil servisinde görev yapan hekim arkadaşımıza yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu tür olaylar, sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz etkiliyor ve sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürüyor" dedi. Olayın detaylarına değinen Şahin, " 2 yaşındaki M.D.İ. adlı kız çocuğu evlerindeki salıncaktan düşerek yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan M.D.İ. acil serviste tedavi altına alındı. Acil serviste görevli Dr. Ahmet Kurt, çocuğun çekilen tomografisini inceleyeceği sırada çocuğun babası H.İ. ile kardeşi Ş.İ.'nin saldırısına uğradı. Sağlık çalışanımız bu saldırı sonucu yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır" ifadelerini kullandı. Gökhan Şahin, sağlıkta şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Şahin, "Hekim arkadaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için daha sert ve caydırıcı yasal önlemler alınmalıdır. Sağlıkta şiddete sıfır tolerans göstermeliyiz. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Sağlık çalışanına şiddet uygulayanlara karşı alacakları sağlık hizmetinin acil hizmetler dışında diğer hizmetlerin ücretli hale getirilmesini talep ediyoruz" dedi. Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Şahin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması adına toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya davet ederek, "Sağlık çalışanları, gece gündüz demeden, fedakarca görev yapmaktadırlar. Onlara yönelik yapılan her türlü şiddet eylemi, toplumumuzun sağlık hizmetlerine erişimini de olumsuz etkilemektedir" diye konuştu.  
Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, Samsun'da özel bir hastanenin acil servisinde görev yapan doktora uygulanan şiddet olayına sert tepki gösterdi.

Şahin, yaptığı basın açıklamasında hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti ve yetkililere acil önlem alma çağrısında bulundu.

Başkan Şahin, "Samsun'da özel bir hastanenin acil servisinde görev yapan hekim arkadaşımıza yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu tür olaylar, sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz etkiliyor ve sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürüyor" dedi.

Olayın detaylarına değinen Şahin, " 2 yaşındaki M.D.İ. adlı kız çocuğu evlerindeki salıncaktan düşerek yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan M.D.İ. acil serviste tedavi altına alındı. Acil serviste görevli Dr. Ahmet Kurt, çocuğun çekilen tomografisini inceleyeceği sırada çocuğun babası H.İ. ile kardeşi Ş.İ.'nin saldırısına uğradı. Sağlık çalışanımız bu saldırı sonucu yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Gökhan Şahin, sağlıkta şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Şahin, "Hekim arkadaşlarımızın can güvenliğini sağlamak için daha sert ve caydırıcı yasal önlemler alınmalıdır. Sağlıkta şiddete sıfır tolerans göstermeliyiz. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Sağlık çalışanına şiddet uygulayanlara karşı alacakları sağlık hizmetinin acil hizmetler dışında diğer hizmetlerin ücretli hale getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Şahin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması adına toplumun tüm kesimlerini duyarlı olmaya davet ederek, "Sağlık çalışanları, gece gündüz demeden, fedakarca görev yapmaktadırlar. Onlara yönelik yapılan her türlü şiddet eylemi, toplumumuzun sağlık hizmetlerine erişimini de olumsuz etkilemektedir" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.