Vizyon Kuyumcu

Google da sitelere mavi tik vermeye başlıyor

Teknoloji 07.10.2024 - 21:36, Güncelleme: 07.10.2024 - 21:36
 

Google da sitelere mavi tik vermeye başlıyor

Google arama sonuçlarında kullanıcıların işini kolaylaştırmak için gerçek olduğunu düşündüğü işletmelerin yanına mavi tik koymaya başlıyor.

Google, kullanıcılarını sahte veya hileli web sitesi bağlantılarından korumak için yeni bir uygulamaya başlıyor. Arama motoru artık, güvenilirliğinden emin olduğu web sitelerinin yanında mavi bir tik gösterecek. Google'ın halkla ilişkiler sözcüsü Molly Shaheen, "Alışveriş yapanların çevrimiçi ortamda güvenilir işletmeleri belirlemelerine yardımcı olan özelliklerle düzenli olarak deneyler yapıyoruz ve şu anda Google'ın belirli işletmeler için onay işareti göstermesi için küçük bir deney yürütüyoruz" dedi. Bu web sitesi doğrulaması, Merchant Center verileri ve manuel incelemeler gibi detaylarla yapılıyor. Ne yazık ki pek çok dolandırıcı, güvenilir büyük firmaların web sitelerini, logolarını, URL adreslerini taklit ederek ve hatta Google aramalarında üstte görünmek için reklam vererek, kandırabildikleri kurbanları kedilerine çekip kredi kartı ve kimlik bilgilerini almaya çalışıyorlar. Hatta, ellerine asla ulaşmayacak ürünler bile satabiliyorlar. MAVİ TİK UYGULAMASI BİR GELİR KAPISINA MI DÖNÜŞECEK? Google'ın yeni uygulaması bir bakıma bu tür dolandırıcıları önlemek için önemli bir adım. Ancak öte yandan, mavi tik sahibi olmayan her web sitesinin de potansiyel olarak dolandırıcı olarak algılanması gibi bir risk oluşturuyor. Google muhtemelen yakın tarihte, Microsoft, Amazon gibi dev web sitelerinden değil ama, küçük işletmelerin web sitelerinden kimliklerini doğrulayan belgeler ve belki de belli bir ücret isteyebilir. Bu şekilde kendine de bir gelir kaynağı yaratarak internete mavi tik dağıtmaya başlayabilir. Çünkü aynı para ve kimlik bilgisi toplayarak mavi tik dağıtma sürecini daha önce Twitter'da da görmüştük. Kaynak: chip.com.tr
Google arama sonuçlarında kullanıcıların işini kolaylaştırmak için gerçek olduğunu düşündüğü işletmelerin yanına mavi tik koymaya başlıyor.

Google, kullanıcılarını sahte veya hileli web sitesi bağlantılarından korumak için yeni bir uygulamaya başlıyor. Arama motoru artık, güvenilirliğinden emin olduğu web sitelerinin yanında mavi bir tik gösterecek.

Google'ın halkla ilişkiler sözcüsü Molly Shaheen, "Alışveriş yapanların çevrimiçi ortamda güvenilir işletmeleri belirlemelerine yardımcı olan özelliklerle düzenli olarak deneyler yapıyoruz ve şu anda Google'ın belirli işletmeler için onay işareti göstermesi için küçük bir deney yürütüyoruz" dedi.

Bu web sitesi doğrulaması, Merchant Center verileri ve manuel incelemeler gibi detaylarla yapılıyor.

Ne yazık ki pek çok dolandırıcı, güvenilir büyük firmaların web sitelerini, logolarını, URL adreslerini taklit ederek ve hatta Google aramalarında üstte görünmek için reklam vererek, kandırabildikleri kurbanları kedilerine çekip kredi kartı ve kimlik bilgilerini almaya çalışıyorlar. Hatta, ellerine asla ulaşmayacak ürünler bile satabiliyorlar.

MAVİ TİK UYGULAMASI BİR GELİR KAPISINA MI DÖNÜŞECEK?
Google'ın yeni uygulaması bir bakıma bu tür dolandırıcıları önlemek için önemli bir adım. Ancak öte yandan, mavi tik sahibi olmayan her web sitesinin de potansiyel olarak dolandırıcı olarak algılanması gibi bir risk oluşturuyor.

Google muhtemelen yakın tarihte, Microsoft, Amazon gibi dev web sitelerinden değil ama, küçük işletmelerin web sitelerinden kimliklerini doğrulayan belgeler ve belki de belli bir ücret isteyebilir. Bu şekilde kendine de bir gelir kaynağı yaratarak internete mavi tik dağıtmaya başlayabilir. Çünkü aynı para ve kimlik bilgisi toplayarak mavi tik dağıtma sürecini daha önce Twitter'da da görmüştük.

Kaynak: chip.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.