Vizyon Kuyumcu

Hasan Aksoy, ‘Amaç Eğitimi Araplaştırmak’

Siyaset 03.09.2024 - 23:58, Güncelleme: 03.09.2024 - 23:58
 

Hasan Aksoy, ‘Amaç Eğitimi Araplaştırmak’

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni müfredata göre hazırlanan ders kitapları yayımlandı. Ders kitaplarında, Andımız sansürlenirken bu tabloya İYİ Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy sert tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ders kitapları yayımlandı. 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf ile okul öncesi için yayımlanan ders kitaplarında dikkat çeken detaylar yer aldı. Kitaplarda Andımız’ın metni değiştirildiği görüldü. Hayat Bilgisi dersinin 1’inci sınıf 2’nci kitabının girişinde ‘Andımız’ metnine yer verilirken metnin son cümlesi olan “Ne Mutlu Türk’üm diyene” ifadesi kaldırıldı. Andımız, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun" cümlesiyle bitti. Bu tablo karşısında İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy adeta isyan etti. Hasan Aksoy, 'Ne Mutlu Türküm' yazısı kimi rahatsız etti ve kaldırıldı diye sorarak, "Milli Eğitim, milli olmaktan çıkmıştır. 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci ve velilerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Fakat yap boza tahtasına çevrilen eğitim müfredatı yine değiştirilmiştir. Eğitim müfredatı sürekli değiştirilerek çocuklarımızın Türk ruhundan uzaklaştırılmaya ve Arap kültürünün çocuklarımıza aşılandırılmaya çalışıldığının amaçlandığı açıktır. Geleceğimizin umudumu öğrencilerin üzerinden artık bu zihniyetin elini çekmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu. Haber: Sezer SEZER
Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni müfredata göre hazırlanan ders kitapları yayımlandı. Ders kitaplarında, Andımız sansürlenirken bu tabloya İYİ Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy sert tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ders kitapları yayımlandı. 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf ile okul öncesi için yayımlanan ders kitaplarında dikkat çeken detaylar yer aldı. Kitaplarda Andımız’ın metni değiştirildiği görüldü.

Hayat Bilgisi dersinin 1’inci sınıf 2’nci kitabının girişinde ‘Andımız’ metnine yer verilirken metnin son cümlesi olan “Ne Mutlu Türk’üm diyene” ifadesi kaldırıldı. Andımız, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun" cümlesiyle bitti. Bu tablo karşısında İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy adeta isyan etti.

Hasan Aksoy, 'Ne Mutlu Türküm' yazısı kimi rahatsız etti ve kaldırıldı diye sorarak, "Milli Eğitim, milli olmaktan çıkmıştır. 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci ve velilerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Fakat yap boza tahtasına çevrilen eğitim müfredatı yine değiştirilmiştir. Eğitim müfredatı sürekli değiştirilerek çocuklarımızın Türk ruhundan uzaklaştırılmaya ve Arap kültürünün çocuklarımıza aşılandırılmaya çalışıldığının amaçlandığı açıktır. Geleceğimizin umudumu öğrencilerin üzerinden artık bu zihniyetin elini çekmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.