Vizyon Kuyumcu

OMÜ’den Sigarasız Gelecek İçin Doğa Yürüyüşü

Gündem 10.02.2025 - 18:10, Güncelleme: 10.02.2025 - 18:10
 

OMÜ’den Sigarasız Gelecek İçin Doğa Yürüyüşü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" kapsamında doğa yürüyüşü düzenledi.

Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi  (OMÜBAM) tarafından organize edilen yürüyüşe, Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar, OMÜBAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, sigaranın zararları konusunda toplumsal bilincin artırılmasına yönelik gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında, sağlıklı yaşam ve sigarayı bırakma konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve katılımcılara tütün kullanımının zararları hakkında farkındalık kazandırıldı. SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SİGARASIZ BİR GELECEK Farkındalık etkinliğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, sigarayı bırakmak isteyen bireylere sağlık merkezlerinde danışmanlık hizmeti sunduklarını hatırlatarak, herkesi sağlıklı bir yaşam için sigarasız bir geleceğe adım atmaya davet etti. Yürüyüşün ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin ALTIN, merkez yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Kemal Özcan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünal ve Öğ. Gör. Dr. Uğur Kaçmaz ile birlikte OMÜ Sigara Bırakma Polikliniği ziyaret edildi.  Ziyarete OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen ve yönetim ekibi eşlik etti. Ziyaret sırasında OMÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bektaş Murat Yalçın, polikliniğin işleyişi, yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. OMÜ Sigara Bırakma Polikliniği'nde 2015'ten bugüne kadar 10 bin kişiye hizmet verdiklerini bildiren Yalçın, "10 bin hastaya gerekli psikolojik danışmanlık ve medikal ilaç desteğinde bulunduk, verdiğimiz ilaçlar tamamen ücretsiz. Bu, devletin sağlamış olduğu bir imkan. Normalde bize gelen hastalar ortalama 3 ay kadar takip ediliyorlar. Bu süreçte onlara gerekli psikolojik destekten sonra gerekirse de medikal destek tedavisi veriliyor. Ortalama başarı şansı da 1 yıl içinde yüzde 30 civarında oluyor." diye konuştu. Haber: Serkan TÜTÜK
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" kapsamında doğa yürüyüşü düzenledi.

Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi  (OMÜBAM) tarafından organize edilen yürüyüşe, Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar, OMÜBAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, sigaranın zararları konusunda toplumsal bilincin artırılmasına yönelik gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında, sağlıklı yaşam ve sigarayı bırakma konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve katılımcılara tütün kullanımının zararları hakkında farkındalık kazandırıldı.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SİGARASIZ BİR GELECEK
Farkındalık etkinliğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, sigarayı bırakmak isteyen bireylere sağlık merkezlerinde danışmanlık hizmeti sunduklarını hatırlatarak, herkesi sağlıklı bir yaşam için sigarasız bir geleceğe adım atmaya davet etti.

Yürüyüşün ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin ALTIN, merkez yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Kemal Özcan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ünal ve Öğ. Gör. Dr. Uğur Kaçmaz ile birlikte OMÜ Sigara Bırakma Polikliniği ziyaret edildi.  Ziyarete OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen ve yönetim ekibi eşlik etti.

Ziyaret sırasında OMÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bektaş Murat Yalçın, polikliniğin işleyişi, yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. OMÜ Sigara Bırakma Polikliniği'nde 2015'ten bugüne kadar 10 bin kişiye hizmet verdiklerini bildiren Yalçın, "10 bin hastaya gerekli psikolojik danışmanlık ve medikal ilaç desteğinde bulunduk, verdiğimiz ilaçlar tamamen ücretsiz. Bu, devletin sağlamış olduğu bir imkan. Normalde bize gelen hastalar ortalama 3 ay kadar takip ediliyorlar. Bu süreçte onlara gerekli psikolojik destekten sonra gerekirse de medikal destek tedavisi veriliyor. Ortalama başarı şansı da 1 yıl içinde yüzde 30 civarında oluyor." diye konuştu.

Haber: Serkan TÜTÜK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.