Vizyon Kuyumcu

Fındıkçılara iyi Cemiyet Başkanına Kötü Haber

Gündem 16.11.2022 - 12:54, Güncelleme: 26.05.2023 - 11:54
 

Fındıkçılara iyi Cemiyet Başkanına Kötü Haber

Rekabet Kurumu, Ferrero ve iştiraklerinin fındık pazarında üretim, alım, kırım ve ihracat aşamasında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğine dair bulguları ciddi ve yeterli bularak soruşturma kararı verdi.

Rekabet Kurumu'ndan Ferrero'ya soruşturma. Rekabet Kurumu, Ferrero ve iştiraklerinin fındık pazarında üretim, alım, kırım ve ihracat aşamasında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğine dair bulguları ciddi ve yeterli bularak soruşturma kararı verdi.   ÖN ARAŞTIRMA KARARA BAĞLANDI Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada Ferrero International S.A. ve iştiraklerinin fındık pazarında, üretimden itibaren, alım, kırım ve ihracat aşamasına kadar tüm seviyelerdeki eylemleri ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri iddiasına yönelik olarak yürütülen ön araştırmanın Rekabet Kurulunca karara bağlandığı belirtildi.   SORUŞTURMA AÇILDI Buna göre ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 03.11.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 22-50/734-M sayı ile karar verdi.   TOPLANTININ ORGANİZATÖRÜ ÇAKIR ÇIKTI! Hatırlanacağı gibi, Ferrore, Cumhurbaşkanı'nın tavan fiyatını 54 lira açıkladığı fındığı 48 liradan toplayacağını kamuoyuna duyurmadan önce Samsun'da bir otelde kimi basın mensuplarıyla gizli toplantı yapmıştı. Gizli toplantıya katılacak basın mensuplarının davet edilmelerini Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır’ın organize ettiği ortaya çıkmıştı.   KATILANLARA 18 KİLO FINDIK PARASI Toplantıya katılan basın mensuplarına daha sonra bayram kutlama ilanı adıyla 18 kilo fındığa eş değer oranda reklam verilmişti. Reklam alan basın kuruluşları Ferrero'nun 440 bin fındık üreticinin hakkını gasp etmesi karşısında ses çıkarmadıkları basına yansımıştı.
Rekabet Kurumu, Ferrero ve iştiraklerinin fındık pazarında üretim, alım, kırım ve ihracat aşamasında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğine dair bulguları ciddi ve yeterli bularak soruşturma kararı verdi.

Rekabet Kurumu'ndan Ferrero'ya soruşturma. Rekabet Kurumu, Ferrero ve iştiraklerinin fındık pazarında üretim, alım, kırım ve ihracat aşamasında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğine dair bulguları ciddi ve yeterli bularak soruşturma kararı verdi.

 

ÖN ARAŞTIRMA KARARA BAĞLANDI
Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada Ferrero International S.A. ve iştiraklerinin fındık pazarında, üretimden itibaren, alım, kırım ve ihracat aşamasına kadar tüm seviyelerdeki eylemleri ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri iddiasına yönelik olarak yürütülen ön araştırmanın Rekabet Kurulunca karara bağlandığı belirtildi.

 

SORUŞTURMA AÇILDI
Buna göre ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 03.11.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 22-50/734-M sayı ile karar verdi.

 

TOPLANTININ ORGANİZATÖRÜ ÇAKIR ÇIKTI!
Hatırlanacağı gibi, Ferrore, Cumhurbaşkanı'nın tavan fiyatını 54 lira açıkladığı fındığı 48 liradan toplayacağını kamuoyuna duyurmadan önce Samsun'da bir otelde kimi basın mensuplarıyla gizli toplantı yapmıştı. Gizli toplantıya katılacak basın mensuplarının davet edilmelerini Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır’ın organize ettiği ortaya çıkmıştı.

 

KATILANLARA 18 KİLO FINDIK PARASI
Toplantıya katılan basın mensuplarına daha sonra bayram kutlama ilanı adıyla 18 kilo fındığa eş değer oranda reklam verilmişti. Reklam alan basın kuruluşları Ferrero'nun 440 bin fındık üreticinin hakkını gasp etmesi karşısında ses çıkarmadıkları basına yansımıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.