Vizyon Kuyumcu

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel Masaya Yumruğunu Vurdu

Siyaset 18.09.2023 - 01:06, Güncelleme: 18.09.2023 - 01:06
 

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel Masaya Yumruğunu Vurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı görevini 3.5 yıldır yürüten Fatih Türkel il kongresinde çok aday olmasından mutlu olduğunu ve adayların sayısını azaltmak için çalışma yürütenler olduğunu belirterek, "Herkes aklını başına alsın" dedi.

CHP Samsun İl Kongresi 15 Ekimde yapılacak. Mevcut Başkan Fatih Türkel henüz tekrar aday olup olmadığını kamuoyuna açıklamadı. Şuana kadar 4 isim aday adaylık açıklaması yaparken 2 isim için ise adaylığına kesin gözle bakılıyor. Mevcut başkan Türkel'in tekrar aday olacağı konuşulurken, Türkel ile birlikte kongrede 7 isimin yarışacağı telaffuz ediliyor. Bu tablo karşısında kamuoyunda adayların azalması gerektiği yönünde seslerin yükselmeye başlaması üzerine açıklama yapan İl Başkanı Türkel, "Çok aday olması partimize teveccühün göstergesidir. Adayları azaltma çabasında olanlar aklını başına alsın" dedi.   Çok adaylı kongreye hazırlanmanın CHP'ye gösterilen teveccühün yansıması olduğunu belirten Türkel, "Adaylık için İsmi geçen arkadaşlarımızın hepsi birbirinden kıymetli, pırıl pırıl, Cumhuriyet Halk Partisi'ne emek vermiş, yıllarca hizmet etmiş ve bu taşın altına ben de elimi sokmak istiyorum deme özgüvenini kendinde görmüş aday olmuş insanlardır. Adaylık yoluna çıkmış tüm arkadaşları tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.   CHP İl Başkanlığı'nın çok kıymetli bir makam olduğunu ve kendisinin de 3.5 yıldır bu görevi yaptığını belirten Türkel, "Adayın çokluğu umudun olduğunun göstergesidir. Adayın çokluğu partiye verilen değerin, sahip çıkmanın göstergesidir. Tüm adaylarımızı kutluyor kucaklıyorum, onlar bu partinin evlatlarıdır. Diğer taraftan parti içi ve parti dışından birilerinin parti kongrelerine müdahale etmeye çalıştıklarını görmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongrelerinde kazanan veya kaybeden olmaz. Kongrelerimiz demokrasi şöleni havasında gerçekleşir. Adaylarımızı teke veya azaltma çabalarını esefle kınıyorum" diye belirtti.   CHP'ye üye olan herkes bırakın il veya ilçe başkanlığına genel başkanlığa dahi aday olma hakkına sahip olduğuna vurgu yapan Türkel,"Adaylığını açıklayan 4 arkadaşımız ve adaylık konusunda ismi geçen arkadaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi evidir. 'Adayları teke düşürmemiz lazım' diyenlerin, 'adayları azaltmamız lazım' diyenler kendi hesaplarının hezayanlığının sonuçlarını dışa vuruyorlar. 'Adayları teke düşürelim' diyenlere soruyorum; sen kimi destekliyorsun ya da senin desteklediğin aday çekilsin mi? Bunların hepsi bencilce hesaplardır. Cumhuriyet Halk Partisi il kongresini büyük bir vakur ve kardeşlik içerisinde yapacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde ne kadar çok aday olursa, projeler bir o kadar çok konuşulur. Adayların çok olmasından çok mutluyum. Herkes aklını başına alsın. Öyle kapalı kapılar arkasında ben ne olacağım hesapları yapanlara bu partinin delegasyonu izin vermez" şeklinde konuştu.   Haber: Sezer SEZER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı görevini 3.5 yıldır yürüten Fatih Türkel il kongresinde çok aday olmasından mutlu olduğunu ve adayların sayısını azaltmak için çalışma yürütenler olduğunu belirterek, "Herkes aklını başına alsın" dedi.

CHP Samsun İl Kongresi 15 Ekimde yapılacak. Mevcut Başkan Fatih Türkel henüz tekrar aday olup olmadığını kamuoyuna açıklamadı. Şuana kadar 4 isim aday adaylık açıklaması yaparken 2 isim için ise adaylığına kesin gözle bakılıyor. Mevcut başkan Türkel'in tekrar aday olacağı konuşulurken, Türkel ile birlikte kongrede 7 isimin yarışacağı telaffuz ediliyor. Bu tablo karşısında kamuoyunda adayların azalması gerektiği yönünde seslerin yükselmeye başlaması üzerine açıklama yapan İl Başkanı Türkel, "Çok aday olması partimize teveccühün göstergesidir. Adayları azaltma çabasında olanlar aklını başına alsın" dedi.

 

Çok adaylı kongreye hazırlanmanın CHP'ye gösterilen teveccühün yansıması olduğunu belirten Türkel, "Adaylık için İsmi geçen arkadaşlarımızın hepsi birbirinden kıymetli, pırıl pırıl, Cumhuriyet Halk Partisi'ne emek vermiş, yıllarca hizmet etmiş ve bu taşın altına ben de elimi sokmak istiyorum deme özgüvenini kendinde görmüş aday olmuş insanlardır. Adaylık yoluna çıkmış tüm arkadaşları tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.

 

CHP İl Başkanlığı'nın çok kıymetli bir makam olduğunu ve kendisinin de 3.5 yıldır bu görevi yaptığını belirten Türkel, "Adayın çokluğu umudun olduğunun göstergesidir. Adayın çokluğu partiye verilen değerin, sahip çıkmanın göstergesidir. Tüm adaylarımızı kutluyor kucaklıyorum, onlar bu partinin evlatlarıdır. Diğer taraftan parti içi ve parti dışından birilerinin parti kongrelerine müdahale etmeye çalıştıklarını görmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongrelerinde kazanan veya kaybeden olmaz. Kongrelerimiz demokrasi şöleni havasında gerçekleşir. Adaylarımızı teke veya azaltma çabalarını esefle kınıyorum" diye belirtti.

 

CHP'ye üye olan herkes bırakın il veya ilçe başkanlığına genel başkanlığa dahi aday olma hakkına sahip olduğuna vurgu yapan Türkel,"Adaylığını açıklayan 4 arkadaşımız ve adaylık konusunda ismi geçen arkadaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi evidir. 'Adayları teke düşürmemiz lazım' diyenlerin, 'adayları azaltmamız lazım' diyenler kendi hesaplarının hezayanlığının sonuçlarını dışa vuruyorlar. 'Adayları teke düşürelim' diyenlere soruyorum; sen kimi destekliyorsun ya da senin desteklediğin aday çekilsin mi? Bunların hepsi bencilce hesaplardır. Cumhuriyet Halk Partisi il kongresini büyük bir vakur ve kardeşlik içerisinde yapacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde ne kadar çok aday olursa, projeler bir o kadar çok konuşulur. Adayların çok olmasından çok mutluyum. Herkes aklını başına alsın. Öyle kapalı kapılar arkasında ben ne olacağım hesapları yapanlara bu partinin delegasyonu izin vermez" şeklinde konuştu.

 

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ömer muhtar
(18.09.2023 14:38 - #274)
çok aday olsunda aradan çıkıyımmı diyorsun
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.