Vizyon Kuyumcu

Samsun'da Esnafa Baskıya Mehmet Muş ‘Dur’ demiş

Siyaset 09.10.2023 - 01:01, Güncelleme: 09.10.2023 - 01:01
 

Samsun'da Esnafa Baskıya Mehmet Muş ‘Dur’ demiş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş kısa sürede Samsun'da kendini sevdirirken, bazı kurumların esnaf camiasına uyguladığı baskıya "Dur" demesi üzerine "AK Parti Muş'u Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı yapsın" sesleri yükselmeye başladı.

Ticaret Bakanı iken, AK Parti tarafından Samsun Milletvekili yapılan Mehmet Muş, Samsun'da kısa sürede yapmış olduğu icraatlar sayesinde Samsun halkı tarafından en sevilen siyasetçiler arasına girmeyi başardı. Samsun'un kronikleşen sorunlarına el atarak kısa sürede çözen Muş, Samsun'da çeşitli ilçelerde gerçekleştirilecek okul, pansiyon çevre düzenlemeleri için 297 milyon liralık ödeneğin çıkarılmasını sağladı. Yine Muş, Samsunspor'un Batı Park Spor Tesisleri ile ilgili uzun süredir devam eden sorununa el atarak Batı Park Spor Tesislerini, 20 yıllığına bedelsiz olarak Samsunspor Kulübü'ne devredilmesini sağladığı biliniyor. Ayrıca Muş, Samsun Şehir Hastanesi'nin yılan hikayesine dönen yol sorununu, yapmış olduğu girişimler ile 170 milyon TL ödenek verilmesini sağlamıştı.   Mehmet Muş'un yapmış olduğu icraatlar kamuoyuna yansırken, Samsun'daki küçük esnafa uygulanan yaptırımlara "Dur" dediği ve kamuoyuna bu zamana kadar bunun yansımadığı ortaya çıktı. Samsun'da diğer illerin esnafına uygulanmayan yaptırımların bazı kurum idarecileri tarafından Samsun esnafına uygulandığı ve ağır cezalar kesilen Samsun'daki küçük esnafın zor bir dönem geçirdiği öğrenildi. Ard arda 3 sel felaketi geçiren ve pandeminin yaralarını henüz saramayan küçük esnafa, Samsun'da resmi kurumların ağır baskılar yaptığı ve diğer illerde uygulanmayan yüksek meblağlarda cezalar kestikleri öğrenildi.   Esnafına ağır cezalar kesen resmi kurumlarla irtibata geçen esnaf oda başkanlarının kurum yetkilileri ile görüşmelerinden bir sonuç alamamaları üzerine, AK Parti İl ve bazı AK Parti Milletvekilleri ile irtibata geçerek sorunu anlattıkları öğrenildi. Bu görüşmelerden de bir sonuç alamayan oda başkanları konuyu Mehmet Muş'a iletmeleri üzerine, Muş'un kurum yetkilileri ile irtibata geçerek, esnafa uygulanan baskının son bulmasına neden olduğu öğrenildi. Muş'un bu girişimi üzerine 50 ila 60 bin lira gibi cezalara çarptırılan kimi esnafın ceza oranlarının 2 bin ila 3 bin lira seviyelerine indirildiği bilgilerine ulaşıldı. Uzun süredir küçük esnafa uygulanan baskı karşısında, baskının son bulması için kapı kapı gezen ama bir sonuç elde edemeyen esnaf oda başkanları, Mehmet Muş'a ulaşmaları üzerine, esnafın üzerindeki baskının son bulması karşısında minnettar olduklarını dile getiriyor.   Samsun'un kronikleşmiş sorunlarına el atmasıyla birer birer çözen Mehmet Muş'un yaklaşan yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapılmasını isteyen sesler yükselmeye başladı. Samsun'da AK Parti'nin Mustafa Demir veya Fuat Köktaş'ın aday gösterileceği kamuoyunda konuşulurken, her iki isminde vatandaş nezdinde karşılığı olmadığı ve Samsun'da Mehmet Muş'un aday yapılması durumunda AK Parti’nin seçimlerden fark atarak ayrılabileceği öne sürülüyor.   Haber: Sezer SEZER
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş kısa sürede Samsun'da kendini sevdirirken, bazı kurumların esnaf camiasına uyguladığı baskıya "Dur" demesi üzerine "AK Parti Muş'u Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı yapsın" sesleri yükselmeye başladı.

Ticaret Bakanı iken, AK Parti tarafından Samsun Milletvekili yapılan Mehmet Muş, Samsun'da kısa sürede yapmış olduğu icraatlar sayesinde Samsun halkı tarafından en sevilen siyasetçiler arasına girmeyi başardı. Samsun'un kronikleşen sorunlarına el atarak kısa sürede çözen Muş, Samsun'da çeşitli ilçelerde gerçekleştirilecek okul, pansiyon çevre düzenlemeleri için 297 milyon liralık ödeneğin çıkarılmasını sağladı. Yine Muş, Samsunspor'un Batı Park Spor Tesisleri ile ilgili uzun süredir devam eden sorununa el atarak Batı Park Spor Tesislerini, 20 yıllığına bedelsiz olarak Samsunspor Kulübü'ne devredilmesini sağladığı biliniyor. Ayrıca Muş, Samsun Şehir Hastanesi'nin yılan hikayesine dönen yol sorununu, yapmış olduğu girişimler ile 170 milyon TL ödenek verilmesini sağlamıştı.

 

Mehmet Muş'un yapmış olduğu icraatlar kamuoyuna yansırken, Samsun'daki küçük esnafa uygulanan yaptırımlara "Dur" dediği ve kamuoyuna bu zamana kadar bunun yansımadığı ortaya çıktı. Samsun'da diğer illerin esnafına uygulanmayan yaptırımların bazı kurum idarecileri tarafından Samsun esnafına uygulandığı ve ağır cezalar kesilen Samsun'daki küçük esnafın zor bir dönem geçirdiği öğrenildi. Ard arda 3 sel felaketi geçiren ve pandeminin yaralarını henüz saramayan küçük esnafa, Samsun'da resmi kurumların ağır baskılar yaptığı ve diğer illerde uygulanmayan yüksek meblağlarda cezalar kestikleri öğrenildi.

 

Esnafına ağır cezalar kesen resmi kurumlarla irtibata geçen esnaf oda başkanlarının kurum yetkilileri ile görüşmelerinden bir sonuç alamamaları üzerine, AK Parti İl ve bazı AK Parti Milletvekilleri ile irtibata geçerek sorunu anlattıkları öğrenildi. Bu görüşmelerden de bir sonuç alamayan oda başkanları konuyu Mehmet Muş'a iletmeleri üzerine, Muş'un kurum yetkilileri ile irtibata geçerek, esnafa uygulanan baskının son bulmasına neden olduğu öğrenildi. Muş'un bu girişimi üzerine 50 ila 60 bin lira gibi cezalara çarptırılan kimi esnafın ceza oranlarının 2 bin ila 3 bin lira seviyelerine indirildiği bilgilerine ulaşıldı. Uzun süredir küçük esnafa uygulanan baskı karşısında, baskının son bulması için kapı kapı gezen ama bir sonuç elde edemeyen esnaf oda başkanları, Mehmet Muş'a ulaşmaları üzerine, esnafın üzerindeki baskının son bulması karşısında minnettar olduklarını dile getiriyor.

 

Samsun'un kronikleşmiş sorunlarına el atmasıyla birer birer çözen Mehmet Muş'un yaklaşan yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapılmasını isteyen sesler yükselmeye başladı. Samsun'da AK Parti'nin Mustafa Demir veya Fuat Köktaş'ın aday gösterileceği kamuoyunda konuşulurken, her iki isminde vatandaş nezdinde karşılığı olmadığı ve Samsun'da Mehmet Muş'un aday yapılması durumunda AK Parti’nin seçimlerden fark atarak ayrılabileceği öne sürülüyor.

 

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.