Vizyon Kuyumcu

Yerlikaya'nın Mücadelesine TBMM Desteği

Asayiş 17.10.2023 - 02:22, Güncelleme: 17.10.2023 - 10:53
 

Yerlikaya'nın Mücadelesine TBMM Desteği

İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın getirilmesiyle birlikte tüm yurtta suç örgütlerine karşı güvenlik güçleri etkin bir mücadele başlattı. Yerlikaya'nın mücadelesine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) hazırlık aşamasındaki yasa tasarı ile büyük destek geliyor.

Türkiye'deki her köşebaşını çetelerin sardığı bir dönemde, İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya getirildi. Kamuoyu önünde polise uyuşturucu kaçakçılarının bacağını kırın talimatı veren ama neredeyse tüm uyuşturucu baronları ile fotoğraf çekinen Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'ndan alınmasıyla, Türkiye'de çetelere karşı büyük bir savaş başlatıldı. Türkiye'de gün geçmiyor ki, suç örgütlerine yeni operasyonlar yapılmasın. Türkiye geneli yapılan operasyonlarla neredeyse her ilçe, her mahallede bir çete oluşumunun yapılandığı ortaya çıkıyor.   SUÇ ÖRGÜTLERİNE MALİ DARBE GELİYOR TBMM'de hazırlandığı ve yakında meclise yasalaşması için getirileceği öğrenilen yeni yasa ile suç örgütlerine büyük bir darbe indirileceği bilgilerine ulaşıldı. Yasa çerçevesinde, suç örgütlerinin tıpkı terör örgütlerinde olduğu gibi tüm malvarlığına el konulması amaçlanıyor. Örneğin FETÖ davalarında yargılanan FETÖ'cü isimlerin tüm malvarlıklarına devletin el koyması gibi, suç örgütlerinin lider ve eleman kadrolarının da mal varlıklarına el konulacak.   MİLYARCA DOLARLIK RANT Suç örgütlerinin Türkiye'de milyarlarca dolarlık bir malvarlığına sahip olduğu düşünülüyor. TBMM'den çıkarılacağı bilgilerine ulaşılan yeni yasa tasarı sayesinde suç örgütleri liderleri ve adamlarının el konulacağı mal varlıkları sayesinde devletinde büyük bir gelir kapısına ulaşacağı düşünülüyor. Samsun'un suç örgütlerinin en yoğun olduğu iller arasında olduğu biliniyor. Türkiye'de 30 büyük suç örgütü faaliyet gösterirken bu örgütlerden 4 tanesinin Samsun merkezli olduğuna vurgu yapılıyor.     METRO HOLDİNG'E EL KONULABİLİR! Yasa tasarısının hayata geçirilmesi ile birlikte; örneğin Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk'ün yargılandığı çok sayıdaki çete davalarından birinden hüküm giymesi ve Metro Holding ile hukuki ilişkisinin ortaya çıkması durumunda, devlet Metro Holding'in tüm malvarlığına el koyabilecek. Hazırlanan yasa tasarısının hayata geçirilmesi durumunda suç örgütlerinin ülkede kaç milyar dolara hükmettiğinin de ortaya çıkacağı ve bu yasa tasarısının suç örgütlerine büyük darbe indireceği düşünülüyor.   Haber: Berat GONCA
İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nın getirilmesiyle birlikte tüm yurtta suç örgütlerine karşı güvenlik güçleri etkin bir mücadele başlattı. Yerlikaya'nın mücadelesine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) hazırlık aşamasındaki yasa tasarı ile büyük destek geliyor.

Türkiye'deki her köşebaşını çetelerin sardığı bir dönemde, İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya getirildi. Kamuoyu önünde polise uyuşturucu kaçakçılarının bacağını kırın talimatı veren ama neredeyse tüm uyuşturucu baronları ile fotoğraf çekinen Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'ndan alınmasıyla, Türkiye'de çetelere karşı büyük bir savaş başlatıldı. Türkiye'de gün geçmiyor ki, suç örgütlerine yeni operasyonlar yapılmasın. Türkiye geneli yapılan operasyonlarla neredeyse her ilçe, her mahallede bir çete oluşumunun yapılandığı ortaya çıkıyor.

 

SUÇ ÖRGÜTLERİNE MALİ DARBE GELİYOR
TBMM'de hazırlandığı ve yakında meclise yasalaşması için getirileceği öğrenilen yeni yasa ile suç örgütlerine büyük bir darbe indirileceği bilgilerine ulaşıldı. Yasa çerçevesinde, suç örgütlerinin tıpkı terör örgütlerinde olduğu gibi tüm malvarlığına el konulması amaçlanıyor. Örneğin FETÖ davalarında yargılanan FETÖ'cü isimlerin tüm malvarlıklarına devletin el koyması gibi, suç örgütlerinin lider ve eleman kadrolarının da mal varlıklarına el konulacak.

 

MİLYARCA DOLARLIK RANT
Suç örgütlerinin Türkiye'de milyarlarca dolarlık bir malvarlığına sahip olduğu düşünülüyor. TBMM'den çıkarılacağı bilgilerine ulaşılan yeni yasa tasarı sayesinde suç örgütleri liderleri ve adamlarının el konulacağı mal varlıkları sayesinde devletinde büyük bir gelir kapısına ulaşacağı düşünülüyor. Samsun'un suç örgütlerinin en yoğun olduğu iller arasında olduğu biliniyor. Türkiye'de 30 büyük suç örgütü faaliyet gösterirken bu örgütlerden 4 tanesinin Samsun merkezli olduğuna vurgu yapılıyor.

 

 

METRO HOLDİNG'E EL KONULABİLİR!
Yasa tasarısının hayata geçirilmesi ile birlikte; örneğin Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk'ün yargılandığı çok sayıdaki çete davalarından birinden hüküm giymesi ve Metro Holding ile hukuki ilişkisinin ortaya çıkması durumunda, devlet Metro Holding'in tüm malvarlığına el koyabilecek. Hazırlanan yasa tasarısının hayata geçirilmesi durumunda suç örgütlerinin ülkede kaç milyar dolara hükmettiğinin de ortaya çıkacağı ve bu yasa tasarısının suç örgütlerine büyük darbe indireceği düşünülüyor.

 

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.