Vizyon Kuyumcu

Samsun’da Psikologlar Dayanışma Yemeğinde Buluştu

Gündem 11.05.2024 - 00:57, Güncelleme: 11.05.2024 - 00:57
 

Samsun’da Psikologlar Dayanışma Yemeğinde Buluştu

Samsun’da 10 Mayıs Psikologlar Günü dolayısıyla Türk Psikologlar Derneği Samsun Şubesi tarafından dayanışma yemeği düzenlendi.

Samsun’daki Psikologlar Türk Psikologlar Derneğinin organize ettiği Dayanışma yemeğinde bir araya geldi. 10 Mayıs Psikologlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemeğe Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Prof Dr Cem Şafak Çukur, eski genel başkan Prof Dr Ayşe Yalın, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda psikolog katıldı. Yemekte birliktelik mesajı veren Genel Başkan Cem Şafak Samsun'da bütün psikologların birlikte hareket etmesinin mesleki dayanışmayı artıracağına ve güç kazanmasını sağlayacağına vurgu yaptı. En büyük eksiklerinin meslek yasası olmadığını ve bunu kazanana kadar çalışmalarının süreceğini söyledi. Yemeğe çok sayıda çocuk kitabı yazan ve Pepe çizgi filminin yazarı olarak tanınan kendisi de psikolog olan Ayşe Şule Bilgiç Kıraç da katıldı. Bilgiç Kıraç akademik hayatından psikoloji yolculuğuna olan sürecini anlattı. 10 Mayıs Psikologlar gününü kutlayarak katılımcılara teşekkür eden Türk Psikologlar Derneği Samsun Şube Başkanı Psikolog Emrah Talay,  “Samsun’da meslektaşlarımızı bir araya getirmek, şehrimize meslektaşlarımız için mesleki, sosyal ve eğitsel fayda ve artı değer sağlamak, derneğimizin şehrimiz ve bölgemizdeki meslektaş, öğrenci ve kamu için görünürlüğünü ve ulaşılabilirliğini arttırmak, Derneğin amaçlarını gerçekleştirmek için 2014 yılında kurulan Türk Psikologlar Derneği Samsun Şubesi Ekim ayında 10. Yılını kutlamaya hazırlanıyor. Aradan geçen bu sürede halen az olduğunu düşünsek de 360’ın üzerinde bir üye sayısına ulaştırdık” dedi.     Başkan Talay, “Türk Psikologlar Derneği amaçları çerçevesinde Genel Merkez ve Şubelerle şehrimizdeki Kamu kurumları ve Yerel yönetimlerle, Sivil toplum ve Meslek örgütleriyle, Üniversite ve Öğrenci Topluluklarıyla, uyum içerisinde çalışmalar sürdürerek, panel, konferans ve online sempozyumlarla psikolog, öğrenci ve halka yönelik pek çok etkinliği de ücretsiz olarak sürdürmektedir. Derneğin kamu yararı statüsü önceliğinde, olmasını da hiç istemediğimiz, deprem, sel, terör eylemleri, pandemi gibi travmatik süreç ve sonralarında derneğimizle birlikte meslektaşlarımızı güçlendirerek ülkemizin hemen her yerindeki ve Samsun’daki travma mağdurlarına yönelik psikososyal destek çalışmalarını devletimizin kurumları, derneğimiz, şubelerimiz, DEPSDA gibi ortak projelerimizi, gönüllü üyelerimizle işbirliğiyle sürdürmektedir” diye konuştu. Emrah Talay, "Geçen bu sürede meslektaşlarımızın pek çok ücretli mesleki eğitimi Samsun’da almasını sağlayarak, üyelerimize zaman, para ve emek tasarrufu sağladığımızı ve aynı zamanda derneğimiz ve şubemize de gelir sağladık. Yine derneğimizin de amaçları arasında olan psikologlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlamak ilkesiyle pek çok psikologlar günü, iftar programı, gün dönümü gibi öğrenci etkinliği sürdürüğümüzü ifade etmek isterim" diye kaydetti. Haber: Güngör GÖÇMEZ  
Samsun’da 10 Mayıs Psikologlar Günü dolayısıyla Türk Psikologlar Derneği Samsun Şubesi tarafından dayanışma yemeği düzenlendi.

Samsun’daki Psikologlar Türk Psikologlar Derneğinin organize ettiği Dayanışma yemeğinde bir araya geldi. 10 Mayıs Psikologlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemeğe Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Prof Dr Cem Şafak Çukur, eski genel başkan Prof Dr Ayşe Yalın, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda psikolog katıldı.

Yemekte birliktelik mesajı veren Genel Başkan Cem Şafak Samsun'da bütün psikologların birlikte hareket etmesinin mesleki dayanışmayı artıracağına ve güç kazanmasını sağlayacağına vurgu yaptı. En büyük eksiklerinin meslek yasası olmadığını ve bunu kazanana kadar çalışmalarının süreceğini söyledi. Yemeğe çok sayıda çocuk kitabı yazan ve Pepe çizgi filminin yazarı olarak tanınan kendisi de psikolog olan Ayşe Şule Bilgiç Kıraç da katıldı. Bilgiç Kıraç akademik hayatından psikoloji yolculuğuna olan sürecini anlattı.

10 Mayıs Psikologlar gününü kutlayarak katılımcılara teşekkür eden Türk Psikologlar Derneği Samsun Şube Başkanı Psikolog Emrah Talay,  “Samsun’da meslektaşlarımızı bir araya getirmek, şehrimize meslektaşlarımız için mesleki, sosyal ve eğitsel fayda ve artı değer sağlamak, derneğimizin şehrimiz ve bölgemizdeki meslektaş, öğrenci ve kamu için görünürlüğünü ve ulaşılabilirliğini arttırmak, Derneğin amaçlarını gerçekleştirmek için 2014 yılında kurulan Türk Psikologlar Derneği Samsun Şubesi Ekim ayında 10. Yılını kutlamaya hazırlanıyor. Aradan geçen bu sürede halen az olduğunu düşünsek de 360’ın üzerinde bir üye sayısına ulaştırdık” dedi.

 

 

Başkan Talay, “Türk Psikologlar Derneği amaçları çerçevesinde Genel Merkez ve Şubelerle şehrimizdeki Kamu kurumları ve Yerel yönetimlerle, Sivil toplum ve Meslek örgütleriyle, Üniversite ve Öğrenci Topluluklarıyla, uyum içerisinde çalışmalar sürdürerek, panel, konferans ve online sempozyumlarla psikolog, öğrenci ve halka yönelik pek çok etkinliği de ücretsiz olarak sürdürmektedir. Derneğin kamu yararı statüsü önceliğinde, olmasını da hiç istemediğimiz, deprem, sel, terör eylemleri, pandemi gibi travmatik süreç ve sonralarında derneğimizle birlikte meslektaşlarımızı güçlendirerek ülkemizin hemen her yerindeki ve Samsun’daki travma mağdurlarına yönelik psikososyal destek çalışmalarını devletimizin kurumları, derneğimiz, şubelerimiz, DEPSDA gibi ortak projelerimizi, gönüllü üyelerimizle işbirliğiyle sürdürmektedir” diye konuştu.

Emrah Talay, "Geçen bu sürede meslektaşlarımızın pek çok ücretli mesleki eğitimi Samsun’da almasını sağlayarak, üyelerimize zaman, para ve emek tasarrufu sağladığımızı ve aynı zamanda derneğimiz ve şubemize de gelir sağladık. Yine derneğimizin de amaçları arasında olan psikologlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlamak ilkesiyle pek çok psikologlar günü, iftar programı, gün dönümü gibi öğrenci etkinliği sürdürüğümüzü ifade etmek isterim" diye kaydetti.

Haber: Güngör GÖÇMEZ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.