Vizyon Kuyumcu

Nermin Aydın, ‘112 Acil Servis En Fazla Fiziksel Ve Ruhsal Anlamda Mağduriyet Yaşayan Birim’

Gündem 10.06.2024 - 23:38, Güncelleme: 10.06.2024 - 23:38
 

Nermin Aydın, ‘112 Acil Servis En Fazla Fiziksel Ve Ruhsal Anlamda Mağduriyet Yaşayan Birim’

Sağlık sisteminin fiziksel ve ruhsal anlamda mağduriyet yaşayan biriminin 112 istasyonları olduğunu söyleyen Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Nermin Aydın, "Birçok personel gittikleri yerde fiziki saldırıya maruz kalıyor" dedi.

Türkiye'de yaşanan yangın, sel deprem gibi doğal afetlerde, pandemi trafik kazası ve sağlık problemlerinde her türlü hava şartlarıyla mücadele ederek, güvenlik tedbiri olmadan 7/24 hizmet veren 112 personelinin özveri ile işini yaptığına vurgu yapan Aydın, "Bunun yanı sıra gelen çağrıların büyük bir kısmı asılsız çıkmakla birlikte, gittikleri vaka yerlerinde de çok ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını biliyoruz. Kesici aletlerle tehdit edilmekten tutun tehdit edilmekle kalmayıp fiziksel şiddete maruz kalan 112 ekipleri canı pahasına hizmet vermektedir" diye konuştu. 112 çalışanları olay yerinde müdahale ve hasta stabilizasyonu sağlanması ile en yakın sağlık merkezine ulaştırılmasını sağlarken pek çok sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Aydın, "Sırtlarındaki malzemenin ağırlığı ile bazen asansörsüz evlere ulaşması bazen trafikten kaynaklı gecikmeler, bazen de aldığı hastayı acile bırakmakla kalmayıp kliniklere kadar götürmek zorunda kalmasından dolayı zaman kaybı yaşamaktadır. Hasta nakil biriminin ayrıştırılması gerekir dolayısıyla hayati tehlikesi olan vakalarda 112 Acil müdahalelerinin daha etkin çalışacağı, sağlık sistemindeki bu aksaklıkların çözülebileceğini düşünüyoruz" diye belirtti. Sağlık müdürlüğüne bağlı kurumlar ve tüm devlet kurumlarında temizlik işleri için eleman olmasına rağmen acil sağlık hizmeti istasyonlarının temizlik işlerini kendileri yaptığını ya da kendi maaşlarından karşılamak koşuluyla temizletmek zorunda kaldıklarını öne süren Aydın, "Bu vesileyle üvey evlat muamelesi gördüklerini düşünen 112 istasyon çalışanlarına Bakanlığımızın özellikle bu konuda acil çözüm bulmasını bekliyoruz. Tüm Türkiye’de 1. Basamak olarak hizmet veren çalışanlarımızın teşvik ödemeleri düşük katsayıdan yapılmaktadır" diye kaydetti. Nöbet ücretlerinin de hastanelerdeki acil servis üzerinden güncellenmesini talep ettiklerine işaret eden Aydın, "Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de gereksiz disiplin soruşturmaları ve mobbingle baskı altında çalışan meslektaşlarımızın sorunlarının bir an evvel çözüme ulaşmasını bekliyoruz. Biz Hürriyet Sağlık Sen olarak bu yıl içinde 50’ye yakın arkadaşımızın kınama, uyarı ve para kesinti cezalarının iptal sürecini takip ettik. Hep yanlarında olduk olmaya da devam edeceğiz.112 ile ilgili yaşanan sorunları İl Sağlık Müdürlüğümüz ile paylaşarak çözümü noktasında yardımcı olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Haber: Sezer SEZER
Sağlık sisteminin fiziksel ve ruhsal anlamda mağduriyet yaşayan biriminin 112 istasyonları olduğunu söyleyen Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Nermin Aydın, "Birçok personel gittikleri yerde fiziki saldırıya maruz kalıyor" dedi.

Türkiye'de yaşanan yangın, sel deprem gibi doğal afetlerde, pandemi trafik kazası ve sağlık problemlerinde her türlü hava şartlarıyla mücadele ederek, güvenlik tedbiri olmadan 7/24 hizmet veren 112 personelinin özveri ile işini yaptığına vurgu yapan Aydın, "Bunun yanı sıra gelen çağrıların büyük bir kısmı asılsız çıkmakla birlikte, gittikleri vaka yerlerinde de çok ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını biliyoruz. Kesici aletlerle tehdit edilmekten tutun tehdit edilmekle kalmayıp fiziksel şiddete maruz kalan 112 ekipleri canı pahasına hizmet vermektedir" diye konuştu.

112 çalışanları olay yerinde müdahale ve hasta stabilizasyonu sağlanması ile en yakın sağlık merkezine ulaştırılmasını sağlarken pek çok sıkıntı yaşadıklarına işaret eden Aydın, "Sırtlarındaki malzemenin ağırlığı ile bazen asansörsüz evlere ulaşması bazen trafikten kaynaklı gecikmeler, bazen de aldığı hastayı acile bırakmakla kalmayıp kliniklere kadar götürmek zorunda kalmasından dolayı zaman kaybı yaşamaktadır. Hasta nakil biriminin ayrıştırılması gerekir dolayısıyla hayati tehlikesi olan vakalarda 112 Acil müdahalelerinin daha etkin çalışacağı, sağlık sistemindeki bu aksaklıkların çözülebileceğini düşünüyoruz" diye belirtti.

Sağlık müdürlüğüne bağlı kurumlar ve tüm devlet kurumlarında temizlik işleri için eleman olmasına rağmen acil sağlık hizmeti istasyonlarının temizlik işlerini kendileri yaptığını ya da kendi maaşlarından karşılamak koşuluyla temizletmek zorunda kaldıklarını öne süren Aydın, "Bu vesileyle üvey evlat muamelesi gördüklerini düşünen 112 istasyon çalışanlarına Bakanlığımızın özellikle bu konuda acil çözüm bulmasını bekliyoruz. Tüm Türkiye’de 1. Basamak olarak hizmet veren çalışanlarımızın teşvik ödemeleri düşük katsayıdan yapılmaktadır" diye kaydetti.

Nöbet ücretlerinin de hastanelerdeki acil servis üzerinden güncellenmesini talep ettiklerine işaret eden Aydın, "Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de gereksiz disiplin soruşturmaları ve mobbingle baskı altında çalışan meslektaşlarımızın sorunlarının bir an evvel çözüme ulaşmasını bekliyoruz. Biz Hürriyet Sağlık Sen olarak bu yıl içinde 50’ye yakın arkadaşımızın kınama, uyarı ve para kesinti cezalarının iptal sürecini takip ettik. Hep yanlarında olduk olmaya da devam edeceğiz.112 ile ilgili yaşanan sorunları İl Sağlık Müdürlüğümüz ile paylaşarak çözümü noktasında yardımcı olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.