Vizyon Kuyumcu

MİT Akademisi Başvurularını Başlattı

Gündem 01.07.2024 - 11:46, Güncelleme: 01.07.2024 - 11:46
 

MİT Akademisi Başvurularını Başlattı

Milli İstihbarat Akademisi (MİA), 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için lisansüstü başvurularını resmen açtı.

İstihbarat ve güvenlik alanında uzmanlaşmak isteyen adaylar için büyük bir fırsat sunan MİA, başvurularını 26 Haziran'da başlattı ve son başvuru tarihi 5 Temmuz 2024 olarak belirlendi. BAŞVURU ŞARTLARI MİA'nın lisansüstü programlarına başvurmak isteyen adayların bazı kriterleri karşılaması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az dört yıllık lisans programından mezun olmak ya da mezuniyet aşamasında bulunmak, ALES sınavından en az 75 puan almak ve YDS ya da eşdeğer sınavlardan en az 80 puan elde etmek bu şartlar arasında yer alıyor. Ayrıca, adayların bir niyet mektubu hazırlamaları da gerekmekte. SEÇİM SÜRECİ Başvuru sürecini başarıyla tamamlayan adaylar, yazılı bilimsel sınav ve mülakat aşamalarından geçecek. Bu aşamalarda en yüksek puanı alan ilk 15 kişi, MİA'nın 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı için lisansüstü programına kabul edilecek. BAŞVURU ADRESİ Başvurular, [basvuru.mia.edu.tr](https://basvuru.mia.edu.tr) adresinden yapılabilir. MİT AKADEMİSİ NEDİR? Milli İstihbarat Akademisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğini sağlamaya yönelik olarak MİT mensuplarına ve diğer güvenlik personeline istihbarat, güvenlik ve savunma alanlarında ileri düzeyde eğitim veren bir kurumdur. Akademi, ulusal güvenlik stratejilerine katkıda bulunmak ve personelin mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla kapsamlı eğitim programları sunmaktadır.
Milli İstihbarat Akademisi (MİA), 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için lisansüstü başvurularını resmen açtı.

İstihbarat ve güvenlik alanında uzmanlaşmak isteyen adaylar için büyük bir fırsat sunan MİA, başvurularını 26 Haziran'da başlattı ve son başvuru tarihi 5 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

BAŞVURU ŞARTLARI
MİA'nın lisansüstü programlarına başvurmak isteyen adayların bazı kriterleri karşılaması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az dört yıllık lisans programından mezun olmak ya da mezuniyet aşamasında bulunmak, ALES sınavından en az 75 puan almak ve YDS ya da eşdeğer sınavlardan en az 80 puan elde etmek bu şartlar arasında yer alıyor. Ayrıca, adayların bir niyet mektubu hazırlamaları da gerekmekte.

SEÇİM SÜRECİ
Başvuru sürecini başarıyla tamamlayan adaylar, yazılı bilimsel sınav ve mülakat aşamalarından geçecek. Bu aşamalarda en yüksek puanı alan ilk 15 kişi, MİA'nın 2024/2025 Eğitim-Öğretim Yılı için lisansüstü programına kabul edilecek.

BAŞVURU ADRESİ
Başvurular, [basvuru.mia.edu.tr](https://basvuru.mia.edu.tr) adresinden yapılabilir.

MİT AKADEMİSİ NEDİR?
Milli İstihbarat Akademisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğini sağlamaya yönelik olarak MİT mensuplarına ve diğer güvenlik personeline istihbarat, güvenlik ve savunma alanlarında ileri düzeyde eğitim veren bir kurumdur. Akademi, ulusal güvenlik stratejilerine katkıda bulunmak ve personelin mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla kapsamlı eğitim programları sunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.