Vizyon Kuyumcu

Hayati Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı Tebrik Etti

Siyaset 26.07.2024 - 01:58, Güncelleme: 26.07.2024 - 01:58
 

Hayati Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı Tebrik Etti

26. Dönem Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Türkiye’nin kara para cenneti haline getirildiğini söylerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı Organize Suç Örgütlerine yapılan operasyonlardan dolayı tebrik etti.

Hayati Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya döneminde Organize Suç Örgütlerine yapılan operasyonlar ile Türkiye’nin gri listeden çıkarıldığını söylerken operasyonların ara verilmeden devam etmesinin hem asayiş hemde ekonomik yönden şart olduğunu ifade etti. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet yürüten FATF geçtiğimiz Haziran ayında Genel Kurulunu tamamlandı. Türkiye, kara paranın aklanmasının önlenmesine yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarıldı. Türkiye’nin gri listeden çıkarılması piyasalar tarafından olumlu karşılanırken özellikle yabancı yatırımcının ülkeye gelmesi için bunun önemli bir adım olduğu değerlendirildi. Türkiye’nin gri listeden çıkmasındaki önemli etkenlerden birinin Organize Suç Örgütlerine yapılan operasyonlar olduğunu söyleyen 26. Dönem Samsun Milletvekili Hayati Tekin, geçmişte yapılan hataların telafi edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye ekonomisinin önünün açılması için Organize Suç Örgütlerinin çökertilmesinin şart olduğu kaydeden Tekin, “En fazla kara para organize suç örgütlerinde. Bu örgütlerin olduğu yerde hukuk olmuyor. Zorbalık ve kaba kuvvet oluyor. Bu durumda da sıcak para yatırımcısı veya sanayicinin Türkiye’ye yatırım yapma şansı da kalmıyor. Aynı zamanda bu örgütler hukukende göz yumularak kollanıyor ise, yatırımcı Türkiye’yi tamamen aklından siler” dedi. Hayati Tekin, “Türkiye ekonomik olarak çok sıkıştı ve yatırıma çok acil ihtiyacı var. Bunu da sağlamak için biran önce verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerekiyordu. Bu taahhütlerden birisi de kaynağı belli olmayan kara paranın önlenmesi. Kara paranın artışı dış piyasada endişe yarattı. Kara paranın önüne geçmek için getirilen nereden buldun yasası AKP İktidarı ile iki kere kaldırılarak kara paranın piyasaya sürülmesi sağlandı. Fakat uluslar arası piyasalar bundan endişe duyduğu için birçok kez Türkiye’yi eleştirdi” diye belirtti. Türkiye’nin kara para cennetine çevrildiğini de savunan Tekin, “Nereden buldun yasasının iktidar tarafından kaldırmasıyla ülkeye giren kara para piyasalarda geçici bir rahatlık sağladı. Ülke adeta kara para cennetine çevrildi. Dolar ve Euro’nun önünü kesti. Fakat artık son noktaya gelindi ve duvara dayandık. İthalatı ihracat karşılama oranı yetmiyor, her ay 5 milyar dolar açık veriliyor, borç 588 milyar dolar oldu. Durum böyle olunca artık kara paranın önünün kesilmesine mecbur kaldık” diye kaydetti. Tekin, “Ali Yerlikaya’nın düğmeye basarak organize suç örgütlerine operasyonların yapılması taktir edilecek bir durumdur. Türkiye bunu yapmak zorunda kaldı ve artık yaptı da. Bu operasyonların durmadan devam edilmesi gerekmekte. Aksi taktirde organize suç örgütlerinin kara para furyası devam eder ve gri listeye geri dönmek daha kolay olacağı gibi ekonomik olarak Türkiye’nin sonunun geldiği demektir. Bende Ali Yerlikaya’yı tebrik ederim” diye konuştu. Haber: Sezer SEZER
26. Dönem Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Türkiye’nin kara para cenneti haline getirildiğini söylerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı Organize Suç Örgütlerine yapılan operasyonlardan dolayı tebrik etti.

Hayati Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya döneminde Organize Suç Örgütlerine yapılan operasyonlar ile Türkiye’nin gri listeden çıkarıldığını söylerken operasyonların ara verilmeden devam etmesinin hem asayiş hemde ekonomik yönden şart olduğunu ifade etti.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet yürüten FATF geçtiğimiz Haziran ayında Genel Kurulunu tamamlandı. Türkiye, kara paranın aklanmasının önlenmesine yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarıldı. Türkiye’nin gri listeden çıkarılması piyasalar tarafından olumlu karşılanırken özellikle yabancı yatırımcının ülkeye gelmesi için bunun önemli bir adım olduğu değerlendirildi.

Türkiye’nin gri listeden çıkmasındaki önemli etkenlerden birinin Organize Suç Örgütlerine yapılan operasyonlar olduğunu söyleyen 26. Dönem Samsun Milletvekili Hayati Tekin, geçmişte yapılan hataların telafi edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye ekonomisinin önünün açılması için Organize Suç Örgütlerinin çökertilmesinin şart olduğu kaydeden Tekin, “En fazla kara para organize suç örgütlerinde. Bu örgütlerin olduğu yerde hukuk olmuyor. Zorbalık ve kaba kuvvet oluyor. Bu durumda da sıcak para yatırımcısı veya sanayicinin Türkiye’ye yatırım yapma şansı da kalmıyor. Aynı zamanda bu örgütler hukukende göz yumularak kollanıyor ise, yatırımcı Türkiye’yi tamamen aklından siler” dedi.

Hayati Tekin, “ Türkiye ekonomik olarak çok sıkıştı ve yatırıma çok acil ihtiyacı var. Bunu da sağlamak için biran önce verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerekiyordu. Bu taahhütlerden birisi de kaynağı belli olmayan kara paranın önlenmesi. Kara paranın artışı dış piyasada endişe yarattı. Kara paranın önüne geçmek için getirilen nereden buldun yasası AKP İktidarı ile iki kere kaldırılarak kara paranın piyasaya sürülmesi sağlandı. Fakat uluslar arası piyasalar bundan endişe duyduğu için birçok kez Türkiye’yi eleştirdi” diye belirtti.

Türkiye’nin kara para cennetine çevrildiğini de savunan Tekin, “Nereden buldun yasasının iktidar tarafından kaldırmasıyla ülkeye giren kara para piyasalarda geçici bir rahatlık sağladı. Ülke adeta kara para cennetine çevrildi. Dolar ve Euro’nun önünü kesti. Fakat artık son noktaya gelindi ve duvara dayandık. İthalatı ihracat karşılama oranı yetmiyor, her ay 5 milyar dolar açık veriliyor, borç 588 milyar dolar oldu. Durum böyle olunca artık kara paranın önünün kesilmesine mecbur kaldık” diye kaydetti.

Tekin, “Ali Yerlikaya’nın düğmeye basarak organize suç örgütlerine operasyonların yapılması taktir edilecek bir durumdur. Türkiye bunu yapmak zorunda kaldı ve artık yaptı da. Bu operasyonların durmadan devam edilmesi gerekmekte. Aksi taktirde organize suç örgütlerinin kara para furyası devam eder ve gri listeye geri dönmek daha kolay olacağı gibi ekonomik olarak Türkiye’nin sonunun geldiği demektir. Bende Ali Yerlikaya’yı tebrik ederim” diye konuştu.

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.