Vizyon Kuyumcu

Hasan İpek, ‘Proje İlerlerse Yargıya Gideceğiz’

Gündem 06.08.2024 - 01:44, Güncelleme: 06.08.2024 - 01:44
 

Hasan İpek, ‘Proje İlerlerse Yargıya Gideceğiz’

Samsun'un Atakum ilçesi Kurupelit Marina alanında yapılacak olan yeni yat limanı projesini yapacak olan firmanın rapor için para yatırmaması üzerine ÇED süreci sonlandırıldı.

Samsun'un Atakum ilçesindeki Kurupelit Marina alanında yapılacağı gündeme gelen yeni Yat Limanı projesinin ÇED süreci ile ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Samsun'da geçtiğimiz aylarda ÇED toplantısı gerçekleştirilen Kurupelit Marina Yeni Yat Limanı projesi ile ilgili bölge sakinleri ve sivil toplum kuruluşları, yapılacak çalışmaya tepki göstermişti. Samsun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kurupelit Marina alanında planlanan yeni yat limanı ile ilgili yayımladığı resmi yazıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın özel format bedelini 1 ay içinde yatırmadığı için, söz konusu projeye ait ÇED sürecinin sonlandırıldığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek, "Firmanın ÇED Raporu için yatırması gereken bedeli bir ay içerisinde yatırmadığı için ÇED süreci sonlandırılmıştır. ÇED Raporu olmadan o alanda çalışma yürütülemez. Şirketin tekrar rapor başvurusu yapma hakkı var. Projenin durdurulması için bakanlığa Atakum Belediyesi ve Samsun Mimarlar Odası'nın başvurusu var. Başvuruya bakanlıktan henüz bir cevap gelmiş değil. Olumsuz yönde cevap gelmesi durumunda konuyu yargıya taşınması amaçlanmakta. Kamu yararı bulunmayan bu projenin durması için gerekli çalışmalarımız sonuna kadar sürecek" şeklinde konuştu. Haber: Sezer SEZER
Samsun'un Atakum ilçesi Kurupelit Marina alanında yapılacak olan yeni yat limanı projesini yapacak olan firmanın rapor için para yatırmaması üzerine ÇED süreci sonlandırıldı.

Samsun'un Atakum ilçesindeki Kurupelit Marina alanında yapılacağı gündeme gelen yeni Yat Limanı projesinin ÇED süreci ile ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Samsun'da geçtiğimiz aylarda ÇED toplantısı gerçekleştirilen Kurupelit Marina Yeni Yat Limanı projesi ile ilgili bölge sakinleri ve sivil toplum kuruluşları, yapılacak çalışmaya tepki göstermişti.

Samsun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kurupelit Marina alanında planlanan yeni yat limanı ile ilgili yayımladığı resmi yazıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın özel format bedelini 1 ay içinde yatırmadığı için, söz konusu projeye ait ÇED sürecinin sonlandırıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek, "Firmanın ÇED Raporu için yatırması gereken bedeli bir ay içerisinde yatırmadığı için ÇED süreci sonlandırılmıştır. ÇED Raporu olmadan o alanda çalışma yürütülemez. Şirketin tekrar rapor başvurusu yapma hakkı var. Projenin durdurulması için bakanlığa Atakum Belediyesi ve Samsun Mimarlar Odası'nın başvurusu var. Başvuruya bakanlıktan henüz bir cevap gelmiş değil. Olumsuz yönde cevap gelmesi durumunda konuyu yargıya taşınması amaçlanmakta. Kamu yararı bulunmayan bu projenin durması için gerekli çalışmalarımız sonuna kadar sürecek" şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.