Vizyon Kuyumcu

Mehmet Özdağ, ‘Teşkilatlarımız ile Erken Seçime Hazırlanıyoruz’

Siyaset 16.08.2024 - 01:40, Güncelleme: 16.08.2024 - 01:40
 

Mehmet Özdağ, ‘Teşkilatlarımız ile Erken Seçime Hazırlanıyoruz’

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, ülkenin içinde bulunduğu durum gözönüne alınınca 2028 yılına kadar seçim yapılamamasının Sosyoloji bilimine aykırı düştüğünü söyledi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu olağanüstü olumsuz ekonomik şartların ortada olduğunu dile getiren Mehmet Özdağ, yaşanan ekonomik krizin sorumlusunun iktidar olduğunu belirtti. Özdağ, doğruluğuna inanmadıkları TÜİK diye bir kurum olduğunu ve TÜİK'in yayımladığı raporlara göre geniş tanımlı işsizliğin 29.2 seviyesine yükseldiğini söyledi. Geniş tanımlı işsizliğin bu kadar yükseldiği bir süreçte, ekonomiyi rayına sokacağı söylenen Mehmet Şimşek'in emekliyi 12 bin 500 lira maaşa mahkum ettiğini hatırlatan Başkan Özdağ, "Neticede ülkede ekonomik kriz var ve bedelini vatandaş ödüyor. Krizi vatandaş değil ülkeyi yöneten zihniyet doğurdu" dedi. Ülkede insanların açlık, gıda sorunu ve barınma problemiyle baş etmeye çalışırken, normal seçim takvimi 2028 yılına kadar iktidarın devam edebilmesini söylemek sosyoloji bilimlere aykırı olduğuna vurgu yapan Özdağ, "Sosyoloji bir bilim dalıdır ve sosyoloji bilimine göre ülkemizde normal seçim takviminin devam etmesi mümkün değildir" diye konuştu. Dövizin baskı altında, faizlerin ise yüksek tutularak halkın yoksullaştırıldığı bu günlerde, iktidarın seçimleri normal takvimde yapabilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Başkan Özdağ, "Üretime dayalı bir politikadan uzak her ekonomik politika ülkeyi kaosa sürüklemekten başka bir sonuç vermez. 2028'e kadar seçim yapılmayacağını söylemek gerçeklerden uzak bir söylentiden öteye gitmez" ifadelerini kullandı. CHP teşkilatları olarak erken seçime hazırlandıklarına vurgu yapan Özdağ, "AKP diye bir parti yok sadece Sayın Cumhurbaşkanı var. Halkın beklentileri karşısında Sayın Cumhurbaşkanının direnmesi mümkün değil. Seçimi kaybedeceğini bile bile seçime gitmemeye çalışacaklardır ama hiç bir güç halkın iradesinden büyük değildir. Halkın beklentilerinin karşısında kimse duramaz. Halk seçim dediğinde kimse sandıktan kaçamaz" şeklinde konuştu. Haber: Sezer SEZER
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, ülkenin içinde bulunduğu durum gözönüne alınınca 2028 yılına kadar seçim yapılamamasının Sosyoloji bilimine aykırı düştüğünü söyledi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu olağanüstü olumsuz ekonomik şartların ortada olduğunu dile getiren Mehmet Özdağ, yaşanan ekonomik krizin sorumlusunun iktidar olduğunu belirtti. Özdağ, doğruluğuna inanmadıkları TÜİK diye bir kurum olduğunu ve TÜİK'in yayımladığı raporlara göre geniş tanımlı işsizliğin 29.2 seviyesine yükseldiğini söyledi.

Geniş tanımlı işsizliğin bu kadar yükseldiği bir süreçte, ekonomiyi rayına sokacağı söylenen Mehmet Şimşek'in emekliyi 12 bin 500 lira maaşa mahkum ettiğini hatırlatan Başkan Özdağ, "Neticede ülkede ekonomik kriz var ve bedelini vatandaş ödüyor. Krizi vatandaş değil ülkeyi yöneten zihniyet doğurdu" dedi.

Ülkede insanların açlık, gıda sorunu ve barınma problemiyle baş etmeye çalışırken, normal seçim takvimi 2028 yılına kadar iktidarın devam edebilmesini söylemek sosyoloji bilimlere aykırı olduğuna vurgu yapan Özdağ, "Sosyoloji bir bilim dalıdır ve sosyoloji bilimine göre ülkemizde normal seçim takviminin devam etmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Dövizin baskı altında, faizlerin ise yüksek tutularak halkın yoksullaştırıldığı bu günlerde, iktidarın seçimleri normal takvimde yapabilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Başkan Özdağ, "Üretime dayalı bir politikadan uzak her ekonomik politika ülkeyi kaosa sürüklemekten başka bir sonuç vermez. 2028'e kadar seçim yapılmayacağını söylemek gerçeklerden uzak bir söylentiden öteye gitmez" ifadelerini kullandı.

CHP teşkilatları olarak erken seçime hazırlandıklarına vurgu yapan Özdağ, " AKP diye bir parti yok sadece Sayın Cumhurbaşkanı var. Halkın beklentileri karşısında Sayın Cumhurbaşkanının direnmesi mümkün değil. Seçimi kaybedeceğini bile bile seçime gitmemeye çalışacaklardır ama hiç bir güç halkın iradesinden büyük değildir. Halkın beklentilerinin karşısında kimse duramaz. Halk seçim dediğinde kimse sandıktan kaçamaz" şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.