Vizyon Kuyumcu

Samsun’da Fındık Hasadı Başladı

Gündem 16.08.2024 - 23:06, Güncelleme: 16.08.2024 - 23:06
 

Samsun’da Fındık Hasadı Başladı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Çarşamba İlçesi Yukarı Kavacık mahallesinde 2024 yılı fındık hasadı etkinliği yapıldı.

Samsun’da fındık hasadı başladı. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Çarşamba İlçesi Yukarı Kavacık mahallesinde 2024 yılı fındık hasadı etkinliği yapıldı. Etkinliğe Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Samsun İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı, Siyasi Parti Temsilcileri, Çarşamba ilçe kurum amirleri, Ticaret Borsası Meclis Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, Tarım ve Orman İlçe Müdürü, il ve İlçe Müdürlüğü personelleri ile üreticiler katıldı. Fındık hasadında konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Çarşamba İlçemizde 589.220da. tarımsal üretim alanı içerisinde 455.000da. alanla fındık üretimi ilk sırada yer almakla birlikte ülkemizde de en fazla fındık üretimi yapılan ilçe konumundadır. İlçemiz 455.000da. fındık alanı içerisinde 415.000da. alan verim çağına ulaşmış durumdadır. 2024 yılı Fındıkta rekolte çalışmaları tamamlanmış olup 130-140 kg/da arası olabileceği öngörülmektedir. Bu veriler ışığında 2024 yılı fındık üretim miktarı 53.950-58.100 ton arasında olacağı tahmin edilmektedir” dedi. İl Müdürü Sağlam, “Fındıkta hasat geleneksel yöntemlerin dışında makine ve file ile de yapılmaktadır. Bakanlığımızca 2022-2024 yılları arasında toplamda 68 üretici file desteğinden yararlandırılmış olup 2024 yılında ise 40 kişiye 1162 da alanda kullanılmak üzere file dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ekonomik anlamda büyük değer taşıyan fındıkta hasat İlçemiz sahil kesiminde 15.08.2024 tarihli, orta kesim mahallelerimizde 08.08.2024 ve yüksek kesimde 22.08.2024 tarihli olarak ilan edilmiştir. Ülkemiz ve ilimiz için fındık hasadımızın bol ve bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu. Etkinlikte konuşan Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam şunları söyledi: “Ülkemiz, fındık üretim miktarı, üretim alanı ve ihracatı bakımından dünyada açık ara önde gelen ülke konumundadır. Ülkenin en önemli tarım ürünlerinden ve ihracat kaynağından biri olan fındık, üretimin gerçekleştiği bölgemiz ve ilimizde yöre halkının en önemli geçim kaynağı olması bakımından da oldukça önemlidir. Fındık sektörüne yönelik sorunların tespit edilebilmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik gerekli tedbirlerin alınması, sadece sektörden önemli gelir elde eden Karadeniz bölgesinde yaşan vatandaşlar için değil, aynı zamanda önemli bir ihracat ürünü olması ve döviz girdisine önemli katkıda bulunması nedeniyle Türkiye için de oldukça önemlidir. Birim alandan daha fazla ve kaliteli ürün alınmasını sağlayacak çalışmaları destekliyoruz. Her zaman üreticimizin sorunlarını çözme noktasında yanındayız. Bu anlamda Tarım ve Orman İl Müdürümüze, ilçe müdürümüze ve personeline kıymetli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Üreticimizin emeğini, alın terini takdir ediyorum ve bol bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Çarşamba İlçesi Yukarı Kavacık mahallesinde 2024 yılı fındık hasadı etkinliği yapıldı.

Samsun’da fındık hasadı başladı. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Çarşamba İlçesi Yukarı Kavacık mahallesinde 2024 yılı fındık hasadı etkinliği yapıldı. Etkinliğe Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Samsun İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı, Siyasi Parti Temsilcileri, Çarşamba ilçe kurum amirleri, Ticaret Borsası Meclis Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, Tarım ve Orman İlçe Müdürü, il ve İlçe Müdürlüğü personelleri ile üreticiler katıldı.

Fındık hasadında konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “ Çarşamba İlçemizde 589.220da. tarımsal üretim alanı içerisinde 455.000da. alanla fındık üretimi ilk sırada yer almakla birlikte ülkemizde de en fazla fındık üretimi yapılan ilçe konumundadır. İlçemiz 455.000da. fındık alanı içerisinde 415.000da. alan verim çağına ulaşmış durumdadır. 2024 yılı Fındıkta rekolte çalışmaları tamamlanmış olup 130-140 kg/da arası olabileceği öngörülmektedir. Bu veriler ışığında 2024 yılı fındık üretim miktarı 53.950-58.100 ton arasında olacağı tahmin edilmektedir” dedi.

İl Müdürü Sağlam, “Fındıkta hasat geleneksel yöntemlerin dışında makine ve file ile de yapılmaktadır. Bakanlığımızca 2022-2024 yılları arasında toplamda 68 üretici file desteğinden yararlandırılmış olup 2024 yılında ise 40 kişiye 1162 da alanda kullanılmak üzere file dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Ekonomik anlamda büyük değer taşıyan fındıkta hasat İlçemiz sahil kesiminde 15.08.2024 tarihli, orta kesim mahallelerimizde 08.08.2024 ve yüksek kesimde 22.08.2024 tarihli olarak ilan edilmiştir. Ülkemiz ve ilimiz için fındık hasadımızın bol ve bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam şunları söyledi: “Ülkemiz, fındık üretim miktarı, üretim alanı ve ihracatı bakımından dünyada açık ara önde gelen ülke konumundadır. Ülkenin en önemli tarım ürünlerinden ve ihracat kaynağından biri olan fındık, üretimin gerçekleştiği bölgemiz ve ilimizde yöre halkının en önemli geçim kaynağı olması bakımından da oldukça önemlidir. Fındık sektörüne yönelik sorunların tespit edilebilmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik gerekli tedbirlerin alınması, sadece sektörden önemli gelir elde eden Karadeniz bölgesinde yaşan vatandaşlar için değil, aynı zamanda önemli bir ihracat ürünü olması ve döviz girdisine önemli katkıda bulunması nedeniyle Türkiye için de oldukça önemlidir. Birim alandan daha fazla ve kaliteli ürün alınmasını sağlayacak çalışmaları destekliyoruz. Her zaman üreticimizin sorunlarını çözme noktasında yanındayız. Bu anlamda Tarım ve Orman İl Müdürümüze, ilçe müdürümüze ve personeline kıymetli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Üreticimizin emeğini, alın terini takdir ediyorum ve bol bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.