Vizyon Kuyumcu

SGK uzmanı müjde diyerek açıkladı: Asgari ücret 23 bin 500 TL oluyor

Ekonomi 21.08.2024 - 22:55, Güncelleme: 21.08.2024 - 22:55
 

SGK uzmanı müjde diyerek açıkladı: Asgari ücret 23 bin 500 TL oluyor

SGK uzmanı İsmet Çetinkaya, katıldığı televizyon programında asgari ücretin 23 bin 500 TL olmasını beklediğini açıkladı.

Ocak 2023'te 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret, 8 ay içinde yükselen enflasyon ve A'dan Z'ye her türlü ürün ve hizmete gelen zam yağmuru, asgari ücretin erimesine neden oldu. Öyleki Temmuz ayında açıklanan açlık sınırı asgari ücreti geçti. Düşük maaşla çalışmak zorunda kalan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Temmuz ayında AKP'nin asgari ücrete yapacağı iddia edilen ara zamdaydı. Ancak beklenen olmadı, iktidar asgari ücrete ara zammı kapıları tamamen kapattı. AKP'nin ekonomi kadrosu, asgari ücrete zammın Ocak 2025'te yapılacağını açıkladı. Vatandaşların Ocak ayından önce asgari ücrete zam yapılması talebi sürerken, bir yandan da yen yılda asgrai ücrete yapılacak zam oranı merak konusu oldu. Yıllardır uygulanan yanlış ekonomi politikalarından açlık sınırının asgari ücreti geçtiği süreçte, ikitdarın ne kadar zam yağacağına ilişkin çeşitli iddialar var. Bu iddialardan birisi de SGK uzmanı İsmet Çetinkaya'dan geldi. Çetinkaya tv100'de katıldığı programda asgari ücretle ilgili flaş bir tahminde bulundu. ÇETİNKAYA'DAN FLAŞ ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ tv100 ana habere konuşan SGK uzmanı İsmet Çetinkaya, asgari ücrete ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Merkez Bankası’nın Enflasyon beklentisi %38. Piyasa katılımcıları anketi de yapıldı. Burada Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi %38 bir de piyasanın belirlemiş olduğu anket sonucuna göre enflasyon oranı %43.31. Merkez Bankası’nın 2025 beklentisi yüzde%14. Merkez Bankası’nın beklentilerine göre enflasyon sonuçlanırsa yani yüzde 13 olarak SSK ve Bağkur emeklilerinin Ocak ayında alacağı tahmini oran %10.95." Çetinkaya, bu hesaplamalara göre asgari ücretin Ocak 2025'te 23 bin 500 liraya yükseltilmesini beklediğini ifade etti.
SGK uzmanı İsmet Çetinkaya, katıldığı televizyon programında asgari ücretin 23 bin 500 TL olmasını beklediğini açıkladı.

Ocak 2023'te 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret, 8 ay içinde yükselen enflasyon ve A'dan Z'ye her türlü ürün ve hizmete gelen zam yağmuru, asgari ücretin erimesine neden oldu. Öyleki Temmuz ayında açıklanan açlık sınırı asgari ücreti geçti.

Düşük maaşla çalışmak zorunda kalan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Temmuz ayında AKP'nin asgari ücrete yapacağı iddia edilen ara zamdaydı. Ancak beklenen olmadı, iktidar asgari ücrete ara zammı kapıları tamamen kapattı. AKP'nin ekonomi kadrosu, asgari ücrete zammın Ocak 2025'te yapılacağını açıkladı.

Vatandaşların Ocak ayından önce asgari ücrete zam yapılması talebi sürerken, bir yandan da yen yılda asgrai ücrete yapılacak zam oranı merak konusu oldu. Yıllardır uygulanan yanlış ekonomi politikalarından açlık sınırının asgari ücreti geçtiği süreçte, ikitdarın ne kadar zam yağacağına ilişkin çeşitli iddialar var.

Bu iddialardan birisi de SGK uzmanı İsmet Çetinkaya'dan geldi. Çetinkaya tv100'de katıldığı programda asgari ücretle ilgili flaş bir tahminde bulundu.

ÇETİNKAYA'DAN FLAŞ ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ
tv100 ana habere konuşan SGK uzmanı İsmet Çetinkaya, asgari ücrete ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası’nın Enflasyon beklentisi %38. Piyasa katılımcıları anketi de yapıldı. Burada Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi %38 bir de piyasanın belirlemiş olduğu anket sonucuna göre enflasyon oranı %43.31.

Merkez Bankası’nın 2025 beklentisi yüzde%14. Merkez Bankası’nın beklentilerine göre enflasyon sonuçlanırsa yani yüzde 13 olarak SSK ve Bağkur emeklilerinin Ocak ayında alacağı tahmini oran %10.95."

Çetinkaya, bu hesaplamalara göre asgari ücretin Ocak 2025'te 23 bin 500 liraya yükseltilmesini beklediğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.