Vizyon Kuyumcu

Her Organ Bağışı Yeni Bir Umut Işığıdır

Gündem 12.09.2024 - 20:37, Güncelleme: 12.09.2024 - 20:37
 

Her Organ Bağışı Yeni Bir Umut Işığıdır

Çarşamba Devlet Hastanesi’nde Organ ve Doku Nakli Konferansı düzenlenerek çalışanlar bilgilendirildi.

Çarşamba Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Başhekim Dr.Öğr.Üyesi Aykut Özturan, “Organ ve doku bağışı konusunda farkındalığı artırmak, bu hususta akıllardaki soru işaretlerini asgari düzeye indirmek amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Her organ bağışı yeni bir umut ışığıdır mottosuyla düzenlediğimiz toplantılarımızın sayısını artıracağız” dedi.   Başhekim Özturan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr.Mehmet Kazak ise yaptığı sunumla organ ve doku nakli sürecine dair katılımcıları bilgilendirdi. Ülkemizde binlerce organ bekleyen hasta olduğunun altını çizen Kazak, “Maalesef organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2500 hastamızı kaybediyoruz. Bu nedenle, organ bağışı pek çok aileye umut ışığı olabilecek hayati bir karardır. Dini yönden caiz olduğuna dair Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun da kararı bulunmaktadır” diye konuştu. Türkiye’nin organ ve doku naklinde yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu ve bağışlanan organların büyük bir özenle çıkarıldığını hatırlatan Kazak sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.
Çarşamba Devlet Hastanesi’nde Organ ve Doku Nakli Konferansı düzenlenerek çalışanlar bilgilendirildi.

Çarşamba Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Başhekim Dr.Öğr.Üyesi Aykut Özturan, “Organ ve doku bağışı konusunda farkındalığı artırmak, bu hususta akıllardaki soru işaretlerini asgari düzeye indirmek amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Her organ bağışı yeni bir umut ışığıdır mottosuyla düzenlediğimiz toplantılarımızın sayısını artıracağız” dedi.  

Başhekim Özturan’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak ise yaptığı sunumla organ ve doku nakli sürecine dair katılımcıları bilgilendirdi. Ülkemizde binlerce organ bekleyen hasta olduğunun altını çizen Kazak, “Maalesef organ bulamadığı için her yıl yaklaşık 2500 hastamızı kaybediyoruz. Bu nedenle, organ bağışı pek çok aileye umut ışığı olabilecek hayati bir karardır. Dini yönden caiz olduğuna dair Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun da kararı bulunmaktadır” diye konuştu.

Türkiye’nin organ ve doku naklinde yüksek bir başarı oranına sahip olduğunu ve bağışlanan organların büyük bir özenle çıkarıldığını hatırlatan Kazak sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.