Vizyon Kuyumcu

Emekli Ve Memur Maaşlarına Ocakta Ne Kadar Zam Yapılacak?

Ekonomi 14.09.2024 - 22:41, Güncelleme: 14.09.2024 - 22:41
 

Emekli Ve Memur Maaşlarına Ocakta Ne Kadar Zam Yapılacak?

Merkez Bankası'nın yayınladığı piyasa katılımcıları anketinde yılsonu enflasyon tahmini yüzde 43,14 olarak açıklandı. Bu tahminle birlikte memur ve emekli zammında da hesap değişti.

Merkez Bankası eylül ayı piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 64 katılımcıyla gerçekleştirilen ankette yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 43,31'den yüzde 43,14'e geriledi. Bu tahmin emekli memur zammı için de önemli bir ipucu verdi. Memur ve emekli için enflasyon kritik önem sahip. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri 6 aylık enflasyon oranında, memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşme ile yüzde 6 zam verilecek bu orana enflasyon farkı da eklenecek. Memur ve emekliler 6 ayda bir zam alıyor. Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 27,73, memurlar ise yüzde 19,31 oranında zam aldı. En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltildi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Merkez Bankası'nın yıl sonu tahmininin gerçekleşmesi durumunda 2024'ün ikinci 6 ayında enflasyon yüzde 14,76 olacak. Böylece SSK ve BAĞ-KUR emeklileri refah payı eklenmezse yüzde 14,76 oranın zam alacak. Memurlar ve memur emeklileri içinse enflasyon farkı yüzde 4,33 olacak. Ocak zammı ise yüzde 10,59'a ulaşacak. Ancak kök maaş uygulaması nedeniyle en düşük emekli maaşına tekrar zam yapılması gündemde. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre en düşük emekli maaşının 14-15 bin lira seviyesine çıkarılması bekleniyor.
Merkez Bankası'nın yayınladığı piyasa katılımcıları anketinde yılsonu enflasyon tahmini yüzde 43,14 olarak açıklandı. Bu tahminle birlikte memur ve emekli zammında da hesap değişti.

Merkez Bankası eylül ayı piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 64 katılımcıyla gerçekleştirilen ankette yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 43,31'den yüzde 43,14'e geriledi. Bu tahmin emekli memur zammı için de önemli bir ipucu verdi.

Memur ve emekli için enflasyon kritik önem sahip. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri 6 aylık enflasyon oranında, memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşme ile yüzde 6 zam verilecek bu orana enflasyon farkı da eklenecek.

Memur ve emekliler 6 ayda bir zam alıyor. Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 27,73, memurlar ise yüzde 19,31 oranında zam aldı. En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltildi.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Merkez Bankası'nın yıl sonu tahmininin gerçekleşmesi durumunda 2024'ün ikinci 6 ayında enflasyon yüzde 14,76 olacak. Böylece SSK ve BAĞ-KUR emeklileri refah payı eklenmezse yüzde 14,76 oranın zam alacak.

Memurlar ve memur emeklileri içinse enflasyon farkı yüzde 4,33 olacak. Ocak zammı ise yüzde 10,59'a ulaşacak.

Ancak kök maaş uygulaması nedeniyle en düşük emekli maaşına tekrar zam yapılması gündemde.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre en düşük emekli maaşının 14-15 bin lira seviyesine çıkarılması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.