Vizyon Kuyumcu

Gökhan Şahin, ‘Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Yanındayız’

Gündem 17.10.2024 - 19:00, Güncelleme: 17.10.2024 - 19:00
 

Gökhan Şahin, ‘Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Yanındayız’

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları için yeni bir taslak hazırlandığını belirterek tarafların görüşleri alınmadan yapılan her türlü çalışmanın karşısında olduklarını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, aile hekimliği sisteminin uygulanmaya başladığı günden bu yana sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları çözmek için yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti. Şahin, sendika olarak aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yanında olduklarını vurgulayarak, mevcut sorunlara karşı kararlı duruşlarını sürdüreceklerini ifade etti. CUMARTESİ NÖBETLERİ VE KESİNTİLERE KARŞI ZAFER Cumartesi nöbetleri konusunda gösterdikleri kararlılığın, aile hekimliği çalışanlarının haklarının korunmasında önemli bir adım olduğunu belirten Şahin, yapılan kesintilerin açılan davalarla iptal ettirildiğini ve bu süreçte birçok sorunun ortadan kaldırıldığını hatırlattı. Şahin, sendikanın her zaman aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yanında yer aldığını ve onların taleplerine yanıt verdiğini söyledi. MALİ VE ÖZLÜK HAKLAR İÇİN YOĞUN MÜCADELE Özellikle destek ödemelerinin azlığı, cari giderlerin yetersizliği ve çalışanların sorumluluğu olmadan maruz kaldıkları kayıpların önlenmesi adına yoğun bir mücadele yürüttüklerini dile getiren Şahin, aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirme taleplerine dikkat çekti. YENİ YÖNETMELİK TASLAĞINA TEPKİ Şahin, sahada konuşulan yeni yönetmelik taslağının aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının mağduriyetlerini artıracağını belirtti. Sosyal tarafların görüşleri alınmadan ve çalışanların sıkıntıları göz önünde bulundurulmadan hazırlanacak her yeni düzenlemenin sorunları daha da büyüteceğini ifade eden Şahin, bu tür düzenlemelerin karşısında olduklarını ve mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. GEÇMİŞ MÜCADELELER GELECEĞİN TEMİNATI Türk Sağlık-Sen'in geçmişte gerçekleştirdiği eylemlere de değinen Şahin, 12 Aralık 2014 tarihinde cumartesi nöbetlerine karşı yapılan iş bırakma eylemi ve 13 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen AHEF mitingine verdikleri desteği hatırlattı. Ayrıca, 8 Şubat 2020’de gerçekleştirilen "Sağlıkta Şiddete ve Hak Kayıplarına Hayır" mitinginde de en büyük desteği veren sendika olduklarını vurguladı. 19 EKİM'DEKİ MİTİNGE DESTEK Şahin, 19 Ekim’de Ankara’da aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının seslerini duyurmak için yapacakları etkinliği değerli bulduklarını ve bu etkinliğe destek verdiklerini açıkladı. Sendika olarak çalışanların haklarını korumak adına her platformda yer aldıklarını belirten Şahin, Genel Merkez’in de bu konuda Bakanlık yetkilileri ile yapacağı görüşmelerde çözüm talep edeceğini ifade etti. Şahin, son olarak, sendika olarak sorunların çözümü, çalışanların mağdur edilmemesi ve yeni kazanımlar elde etmek için yürüttükleri mücadeleye tüm aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının desteğini beklediklerini söyledi.
Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları için yeni bir taslak hazırlandığını belirterek tarafların görüşleri alınmadan yapılan her türlü çalışmanın karşısında olduklarını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Gökhan Şahin, aile hekimliği sisteminin uygulanmaya başladığı günden bu yana sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları çözmek için yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti. Şahin, sendika olarak aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yanında olduklarını vurgulayarak, mevcut sorunlara karşı kararlı duruşlarını sürdüreceklerini ifade etti.

CUMARTESİ NÖBETLERİ VE KESİNTİLERE KARŞI ZAFER
Cumartesi nöbetleri konusunda gösterdikleri kararlılığın, aile hekimliği çalışanlarının haklarının korunmasında önemli bir adım olduğunu belirten Şahin, yapılan kesintilerin açılan davalarla iptal ettirildiğini ve bu süreçte birçok sorunun ortadan kaldırıldığını hatırlattı. Şahin, sendikanın her zaman aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yanında yer aldığını ve onların taleplerine yanıt verdiğini söyledi.

MALİ VE ÖZLÜK HAKLAR İÇİN YOĞUN MÜCADELE
Özellikle destek ödemelerinin azlığı, cari giderlerin yetersizliği ve çalışanların sorumluluğu olmadan maruz kaldıkları kayıpların önlenmesi adına yoğun bir mücadele yürüttüklerini dile getiren Şahin, aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirme taleplerine dikkat çekti.

YENİ YÖNETMELİK TASLAĞINA TEPKİ
Şahin, sahada konuşulan yeni yönetmelik taslağının aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının mağduriyetlerini artıracağını belirtti. Sosyal tarafların görüşleri alınmadan ve çalışanların sıkıntıları göz önünde bulundurulmadan hazırlanacak her yeni düzenlemenin sorunları daha da büyüteceğini ifade eden Şahin, bu tür düzenlemelerin karşısında olduklarını ve mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

GEÇMİŞ MÜCADELELER GELECEĞİN TEMİNATI
Türk Sağlık-Sen'in geçmişte gerçekleştirdiği eylemlere de değinen Şahin, 12 Aralık 2014 tarihinde cumartesi nöbetlerine karşı yapılan iş bırakma eylemi ve 13 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen AHEF mitingine verdikleri desteği hatırlattı. Ayrıca, 8 Şubat 2020’de gerçekleştirilen "Sağlıkta Şiddete ve Hak Kayıplarına Hayır" mitinginde de en büyük desteği veren sendika olduklarını vurguladı.

19 EKİM'DEKİ MİTİNGE DESTEK
Şahin, 19 Ekim’de Ankara’da aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının seslerini duyurmak için yapacakları etkinliği değerli bulduklarını ve bu etkinliğe destek verdiklerini açıkladı. Sendika olarak çalışanların haklarını korumak adına her platformda yer aldıklarını belirten Şahin, Genel Merkez’in de bu konuda Bakanlık yetkilileri ile yapacağı görüşmelerde çözüm talep edeceğini ifade etti.

Şahin, son olarak, sendika olarak sorunların çözümü, çalışanların mağdur edilmemesi ve yeni kazanımlar elde etmek için yürüttükleri mücadeleye tüm aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının desteğini beklediklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Reis
(18.10.2024 08:50 - #530)
Diğer sendikalarda sizin gibi samimi olsalar sağlık çalışanlarının bütün sorunları çözülür. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum sayın başkan saygılar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.