Vizyon Kuyumcu

Samsun Türk Ocağı’nda Memleket Meselesi Tartışılıyor

Gündem 20.10.2024 - 01:09, Güncelleme: 20.10.2024 - 01:09
 

Samsun Türk Ocağı’nda Memleket Meselesi Tartışılıyor

Türk Ocakları Samsun Şubesi, “Memleket Meselesi” başlıklı yeni bir programa başladı.

Türk Ocakları Samsun Şubesi tarafından, gündemdeki konuların uzmanıyla birlikte tartışıldığı “Memleket Meselesi” başlıklı programının ilk konuğu “Türk Dünyasında Ortak Alfabe” adlı söyleşisiyle OMÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Serkan Şen oldu. Samsun Türk Ocağı Dr. Fethi Tevetoğlu konferans salonunda gerçekleşen program büyük bir ilgi ile karşılandı. Program, Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Tufan yaptığı konuşmasında, “Dilimiz bizim kimliğimizdir. Yılllar boyu diğer Türk Cumhuriyetlerimizle iletişim kurmakta, yazılı basın yayın oraganlarını takip etmekte zorluk çektik. Bugün Türk dünyasının birliğine yönelik atılmış sevindirici bir haber üzerine söyleşi gerçekleştireceğiz. Bu haber Türk Dünyası Ortak Alfabesi’nin hazırlanıp yayınlanmış olması” dedi. Programın ilk konuğu olan Prof. Dr. Serkan Şen konuşmasının başlarında alfabenin nasıl oluştuğunu ve dünyada kullanılan alfabe türlerinden bahsettikten sonra konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün Türk dünyasının iletişim zeminini daha da güçlendirecek bir adım atılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu adım ülkülerimizi perçinlemiş, hayallerimizin ufkunu daha da genişletmiştir.  Muhtelif sebeplerden ötürü yıllarca Turan coğrafyasında yaşayan kardeşlerimizle iletişim kurmakta bazı zorluklar yaşıyorduk. Türk Dünyası Ortak Alfabesi’nin hazırlanıp yayınlanmasıyla beraber bu zorlukların aşılmaya başlanacağı ve iletişim zeminimizin daha da güçleneceği hepimizin malumudur” diye konuştu.
Türk Ocakları Samsun Şubesi, “Memleket Meselesi” başlıklı yeni bir programa başladı.

Türk Ocakları Samsun Şubesi tarafından, gündemdeki konuların uzmanıyla birlikte tartışıldığı “Memleket Meselesi” başlıklı programının ilk konuğu “Türk Dünyasında Ortak Alfabe” adlı söyleşisiyle OMÜ-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Serkan Şen oldu.

Samsun Türk Ocağı Dr. Fethi Tevetoğlu konferans salonunda gerçekleşen program büyük bir ilgi ile karşılandı. Program, Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Tufan yaptığı konuşmasında, “Dilimiz bizim kimliğimizdir. Yılllar boyu diğer Türk Cumhuriyetlerimizle iletişim kurmakta, yazılı basın yayın oraganlarını takip etmekte zorluk çektik. Bugün Türk dünyasının birliğine yönelik atılmış sevindirici bir haber üzerine söyleşi gerçekleştireceğiz. Bu haber Türk Dünyası Ortak Alfabesi’nin hazırlanıp yayınlanmış olması” dedi.

Programın ilk konuğu olan Prof. Dr. Serkan Şen konuşmasının başlarında alfabenin nasıl oluştuğunu ve dünyada kullanılan alfabe türlerinden bahsettikten sonra konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün Türk dünyasının iletişim zeminini daha da güçlendirecek bir adım atılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu adım ülkülerimizi perçinlemiş, hayallerimizin ufkunu daha da genişletmiştir.  Muhtelif sebeplerden ötürü yıllarca Turan coğrafyasında yaşayan kardeşlerimizle iletişim kurmakta bazı zorluklar yaşıyorduk. Türk Dünyası Ortak Alfabesi’nin hazırlanıp yayınlanmasıyla beraber bu zorlukların aşılmaya başlanacağı ve iletişim zeminimizin daha da güçleneceği hepimizin malumudur” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.