Vizyon Kuyumcu

İstifa Etmişler Geri Dönmek İçin Çok Çabalamışlar

Siyaset 18.08.2023 - 02:40, Güncelleme: 18.08.2023 - 02:40
 

İstifa Etmişler Geri Dönmek İçin Çok Çabalamışlar

Ani bir kararla MHP Samsun İl Başkanlığı görevini bırakan Osman Kandıra sessizliğini Samsun Etik Haber'e bozdu. Eksi başkan Kandıra Kendi dönemindeki istifa eden İlçe Başkanları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kendi döneminde istifa eden İlçe Başkanları ile ilgili sessizliğini ilk defa Samsun Etik Haber’e bozan MHP Samsun eski İl Başkanı Osman Kandıra çok sayıda ilçe başkanının kendisi tarafından görevden alınmadığını aksine eski il Başkanı Abdullah Karapıçak’ın telkinleri ile istifa ettiklerini söyledi.   Osman Kandıra il başkanlığına 7 ay önce atanmasının ardından kamuoyuna İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, Atakum İlçe Başkanı Murat Akoğlu, Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün ve Tekkeköy İlçe Başkanı Köksal Kısa'yı görevden aldığı ve bu isimlerin yanı sıra Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay, Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, Salıpazarı İlçe Başkanı Hasan Yüksel ve Ladik İlçe Başkanı Selami Aktaş'a mobing uygulayarak görevlerinden ayrılmalarına neden olduğu eleştirilerinin yansıması üzerine açıklama yaptı.   Eski başkan Kandıra, İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı hakkında Abdullah Karapıçak milletvekili adayı olabilmek için MHP Samsun İl Başkanlığı görevinden istifa etmeden kısa süre önce MHP Genel Merkezi'ne bir rapor sunmuş ve Kınalı’nın bu rapor doğrultusunda görevden alındığını belirtti. Tekkeköy İlçe Başkanı Köksal Kısa'nın ise kendi özel problemleri nedeniyle istifa ettiğini ve görevden alma olayının yaşanmadığını belirten Kandıra, "Biz o süreçte yalnızca Atakum İlçe Başkanı Murat Akoğlu, Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün'ü görevden aldık" dedi.   Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay, Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, Salıpazarı İlçe Başkanı Hasan Yüksel ve Ladik İlçe Başkanı Selami Aktaş'a mobing uygulayarak görevlerinden ayrılmalarına neden olduğu eleştirilerine ise olayın gerçek yüzünün tam aksi olduğunu belirten Kandıra, "Bu ilçe başkanları Abdullah Karapıçak'ın telkinleriyle gelip istifa etmek istemişlerdir. Kendilerine onlarla çalışmak istediğimizi, görevlerine devam etmeleri yönünde taleplerimize rağmen istifalarını sunmuşlardır" diye konuştu.   Abdullah Karapıçak'ın telkinleriyle istifa eden ilçe başkanlarının daha sonra istifalarını geri almak için çabaladıklarını belirten Kandıra, "Kesinlikle mobbing uygulanmamış hatta kendilerine istifa etmemeleri yönünde teklifte bulunmamıza rağmen istifa eden arkadaşlar sonrasında istifalarını geri almak için yapmadıkları kalmadı. İlçe başkanlarımızı STK'ları devreye soktular. Pişman olduklarını belirterek istifaları geri almak istediler. İstifalarını genel merkeze bildirdiğimizi, geri almaları için dilekçe ile başvurmaları ve daha önce neden istifa etme gerekçelerini de dilekçede belirtmeleri gerektiğini kendilerine söyledik. Hiç biri buna yanaşmadı ve dilekçe yazmadı" şeklinde konuştu.   Haber: Berat GONCA            
Ani bir kararla MHP Samsun İl Başkanlığı görevini bırakan Osman Kandıra sessizliğini Samsun Etik Haber'e bozdu. Eksi başkan Kandıra Kendi dönemindeki istifa eden İlçe Başkanları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kendi döneminde istifa eden İlçe Başkanları ile ilgili sessizliğini ilk defa Samsun Etik Haber’e bozan MHP Samsun eski İl Başkanı Osman Kandıra çok sayıda ilçe başkanının kendisi tarafından görevden alınmadığını aksine eski il Başkanı Abdullah Karapıçak’ın telkinleri ile istifa ettiklerini söyledi.

 

Osman Kandıra il başkanlığına 7 ay önce atanmasının ardından kamuoyuna İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, Atakum İlçe Başkanı Murat Akoğlu, Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün ve Tekkeköy İlçe Başkanı Köksal Kısa'yı görevden aldığı ve bu isimlerin yanı sıra Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay, Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, Salıpazarı İlçe Başkanı Hasan Yüksel ve Ladik İlçe Başkanı Selami Aktaş'a mobing uygulayarak görevlerinden ayrılmalarına neden olduğu eleştirilerinin yansıması üzerine açıklama yaptı.

 

Eski başkan Kandıra, İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı hakkında Abdullah Karapıçak milletvekili adayı olabilmek için MHP Samsun İl Başkanlığı görevinden istifa etmeden kısa süre önce MHP Genel Merkezi'ne bir rapor sunmuş ve Kınalı’nın bu rapor doğrultusunda görevden alındığını belirtti. Tekkeköy İlçe Başkanı Köksal Kısa'nın ise kendi özel problemleri nedeniyle istifa ettiğini ve görevden alma olayının yaşanmadığını belirten Kandıra, "Biz o süreçte yalnızca Atakum İlçe Başkanı Murat Akoğlu, Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün'ü görevden aldık" dedi.

 

Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay, Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, Salıpazarı İlçe Başkanı Hasan Yüksel ve Ladik İlçe Başkanı Selami Aktaş'a mobing uygulayarak görevlerinden ayrılmalarına neden olduğu eleştirilerine ise olayın gerçek yüzünün tam aksi olduğunu belirten Kandıra, "Bu ilçe başkanları Abdullah Karapıçak'ın telkinleriyle gelip istifa etmek istemişlerdir. Kendilerine onlarla çalışmak istediğimizi, görevlerine devam etmeleri yönünde taleplerimize rağmen istifalarını sunmuşlardır" diye konuştu.

 

Abdullah Karapıçak'ın telkinleriyle istifa eden ilçe başkanlarının daha sonra istifalarını geri almak için çabaladıklarını belirten Kandıra, "Kesinlikle mobbing uygulanmamış hatta kendilerine istifa etmemeleri yönünde teklifte bulunmamıza rağmen istifa eden arkadaşlar sonrasında istifalarını geri almak için yapmadıkları kalmadı. İlçe başkanlarımızı STK'ları devreye soktular. Pişman olduklarını belirterek istifaları geri almak istediler. İstifalarını genel merkeze bildirdiğimizi, geri almaları için dilekçe ile başvurmaları ve daha önce neden istifa etme gerekçelerini de dilekçede belirtmeleri gerektiğini kendilerine söyledik. Hiç biri buna yanaşmadı ve dilekçe yazmadı" şeklinde konuştu.

 

Haber: Berat GONCA

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Manas
(18.08.2023 18:00 - #263)
Yalan konuşuyor osman kandira.atandiginin haftasinda alinan ve istifa eden ilce başkanları hakkinda olumsuz Rapor yazdı genel merkeze istifaları organize eden carsamba eski ilçe başkanı kemal düzgün
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.