Vizyon Kuyumcu

Kemal Zeybek: ‘Girdi Fiyatları Yüzünden İnsanlar Ekim Yapmaktan Kaçınmaya Başladı’

Siyaset 19.07.2024 - 10:55, Güncelleme: 19.07.2024 - 10:55
 

Kemal Zeybek: ‘Girdi Fiyatları Yüzünden İnsanlar Ekim Yapmaktan Kaçınmaya Başladı’

CHP'den iki dönem Samsun Milletvekilliği yapan Kemal Zeybek, 35 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren biri olduğunu ama turizm sektörünün son 35 yılın en kötü sezonunu yaşadığını söyledi.

Ekonomik verilerin iç acıcı olmadığını, insanların gelirlerinin enflasyonun altında kalması karşısında ülkede umutsuzluğun oluştuğunu belirten Kemal Zeybek, "Siyasi kimliğimin yanısıra uzun yıllardır ticaretin içinde bir insanım. Bu nedenle sürekli sanayi esnafı ve esnafla bir araya gelmekteyim. Görüştüğüm sanayici ve esnaf açısından ticaretin tamamen bitme noktasına geldiğine şahit olmaktayım" dedi. Zeybek 35 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren biri olduğunu belirterek, "Uzun yıldırdır turizm sektöründe yatırımlarımız mevcut. 35 yıldır turizm sektörünün bu kadar kötü bir dönem yaşadığına şahit olmadık. Ülkenin yakın tarihi olan 2001 ekonomik krizinde dahi turizm bu derece dibi görmemişti. Turizmin yanı sıra tarım sektöründeki durumda iç acıcı değil. Bugün girdi fiyatları üretilen mahsulün satış fiyatının üstünde olması gibi bir durumla karşı karşıya kalan üretici artık tarlasını ekmeme eğilimi göstermeye başlamış durumda" şeklinde konuştu. Haber: Sezer SEZER
CHP'den iki dönem Samsun Milletvekilliği yapan Kemal Zeybek, 35 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren biri olduğunu ama turizm sektörünün son 35 yılın en kötü sezonunu yaşadığını söyledi.

Ekonomik verilerin iç acıcı olmadığını, insanların gelirlerinin enflasyonun altında kalması karşısında ülkede umutsuzluğun oluştuğunu belirten Kemal Zeybek, "Siyasi kimliğimin yanısıra uzun yıllardır ticaretin içinde bir insanım. Bu nedenle sürekli sanayi esnafı ve esnafla bir araya gelmekteyim. Görüştüğüm sanayici ve esnaf açısından ticaretin tamamen bitme noktasına geldiğine şahit olmaktayım" dedi.

Zeybek 35 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren biri olduğunu belirterek, "Uzun yıldırdır turizm sektöründe yatırımlarımız mevcut. 35 yıldır turizm sektörünün bu kadar kötü bir dönem yaşadığına şahit olmadık. Ülkenin yakın tarihi olan 2001 ekonomik krizinde dahi turizm bu derece dibi görmemişti. Turizmin yanı sıra tarım sektöründeki durumda iç acıcı değil. Bugün girdi fiyatları üretilen mahsulün satış fiyatının üstünde olması gibi bir durumla karşı karşıya kalan üretici artık tarlasını ekmeme eğilimi göstermeye başlamış durumda" şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.