Vizyon Kuyumcu

Kökçüoğlu Mahallesi’nde Örnek Etkinlik

Gündem 21.06.2024 - 00:35, Güncelleme: 21.06.2024 - 00:35
 

Kökçüoğlu Mahallesi’nde Örnek Etkinlik

Samsun’un İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahallesi sakinleri ikinci bayram buluşmasını gerçekleştirdi.

Samsun’un önemli mahallelerinden olan Kökçüoğlu Mahallesinde yaşamış veya yolu her hangi bir şekilde bu mahalleden geçmiş kişiler Kurban Bayramı’nın dördüncü günü olan 19 Haziran Çarşamba günü bir araya geldiler. Bayram buluşmasında bir araya gelen mahalle sakinleri anılarla yaşanacak döneme girmenin motivasyonu ile felekten bir gün çaldılar. Facebook üzerinden ‘Geçmişten Geleceğe Samsun Kökçüoğlu Mahallesi’ adıyla oluşturdukları herkese açık grup üzerinden örgütlenen Kökçüoğlu sevdalıları bu sene ikincisini düzenledikleri geniş katılımlı buluşma ile bir ilke de imza attılar. Programa İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, İlkadım Meclis Üyesi Çetin Topsakal, İstanbul Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Türkan Mergün, Mahalle Muhtarı Kemal Kindan ve mahalle sakinleri katıldı. Ali Korkmaz tarafından yazılan ve Hüseyin Akçam tarafından bestelenen Kökçüoğlu Marşı ile başlatılan etkinlikte Korkmaz, “Gençler umutlarla yaşlılar anılarla yaşar” dönemine girmiş bulunmaktayız. İşte bu etkinlik bu anıları yaşamak ve paylaşmak için oluşturuldu. Kökçüoğlu Mahallesinde yaşamış veya yolu her hangi bir şekilde bu mahalleden geçmiş kardeşlerimizle bayramlarda ve belirli günlerde bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi. Yapılan etkinlik ile Vedat Türkali ve Şerafettin Yıldız gibi edebiyatçıların da yetişmiş olduğu Kökçüoğlu Mahallesi, günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürünün yaşandığı ve kentsel dönüşüm kapsamında yapıların bozulmadan yaşandığı son mahallelerden biri konumunda. Uzunca bir süredir sosyal medyada ve internet gazetelerinde mahalle kültürüne örnek teşkil edecek şekilde Kökçüoğlu Mahallesi özelinde yaşananlar, dostluklar ve anılar grup kurucusu Ali Korkmaz tarafından paylaşılarak bir birikim ve kültür oluşumu sağlandı.
Samsun’un İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahallesi sakinleri ikinci bayram buluşmasını gerçekleştirdi.

Samsun’un önemli mahallelerinden olan Kökçüoğlu Mahallesinde yaşamış veya yolu her hangi bir şekilde bu mahalleden geçmiş kişiler Kurban Bayramı’nın dördüncü günü olan 19 Haziran Çarşamba günü bir araya geldiler.

Bayram buluşmasında bir araya gelen mahalle sakinleri anılarla yaşanacak döneme girmenin motivasyonu ile felekten bir gün çaldılar. Facebook üzerinden ‘Geçmişten Geleceğe Samsun Kökçüoğlu Mahallesi’ adıyla oluşturdukları herkese açık grup üzerinden örgütlenen Kökçüoğlu sevdalıları bu sene ikincisini düzenledikleri geniş katılımlı buluşma ile bir ilke de imza attılar.

Programa İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, İlkadım Meclis Üyesi Çetin Topsakal, İstanbul Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Türkan Mergün, Mahalle Muhtarı Kemal Kindan ve mahalle sakinleri katıldı.

Ali Korkmaz tarafından yazılan ve Hüseyin Akçam tarafından bestelenen Kökçüoğlu Marşı ile başlatılan etkinlikte Korkmaz, “Gençler umutlarla yaşlılar anılarla yaşar” dönemine girmiş bulunmaktayız. İşte bu etkinlik bu anıları yaşamak ve paylaşmak için oluşturuldu. Kökçüoğlu Mahallesinde yaşamış veya yolu her hangi bir şekilde bu mahalleden geçmiş kardeşlerimizle bayramlarda ve belirli günlerde bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan etkinlik ile Vedat Türkali ve Şerafettin Yıldız gibi edebiyatçıların da yetişmiş olduğu Kökçüoğlu Mahallesi, günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürünün yaşandığı ve kentsel dönüşüm kapsamında yapıların bozulmadan yaşandığı son mahallelerden biri konumunda. Uzunca bir süredir sosyal medyada ve internet gazetelerinde mahalle kültürüne örnek teşkil edecek şekilde Kökçüoğlu Mahallesi özelinde yaşananlar, dostluklar ve anılar grup kurucusu Ali Korkmaz tarafından paylaşılarak bir birikim ve kültür oluşumu sağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.