Vizyon Kuyumcu

Mehmet Özdağ, ‘Bafra’da Yetkililer Sorumluluk Sahibi Olmalı’

Siyaset 28.07.2024 - 23:58, Güncelleme: 28.07.2024 - 23:58
 

Mehmet Özdağ, ‘Bafra’da Yetkililer Sorumluluk Sahibi Olmalı’

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Bafra'da sulama birliğinin gerekli önlemleri olmamasından dolayı kanalların taşarak tarım arazilerine zarar verdiğini belirterek tepki gösterdi.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "AFAD tarafından günler öncesinde yapılan aşırı yağış uyarılarına rağmen, sulama birliğinin gerekli önlemleri almaması kabul edilemez bir sorumsuzluk örneğidir. Kanallara gerekli bakımların ve temizliklerin yapılmaması nedeni ile kanaların moloz, sazlık vs ve su ile dolu olmasına, yağmur suyunun da eklenmesiyle taşkınlar kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi. MAHSULLER ZARAR GÖRDÜ Özdağ, 26 Temmuz akşamı Bafra'da meydana gelen yoğun yağışın ardından, sulama birliği kanallarının taşması sonucunda Yeşilyazı, Fener, Karıncak, Koruluk ve Koşu mahallelerindeki sebze tarlalarının sular altında kaldığını söyledi. Özdağ, "Bafra ilçemizde büyük bir mağduriyete yol açmıştır, özellikle salçalık kapya biber, kavun ve karpuz ekili alanlarda ciddi maddi zarara neden olmuştur. Bu süreçte, köylülerimiz hem aldıkları yetersiz hizmetler için ödeme yapmak zorunda kalmış hem de ekonomik olarak zor bir dönemde olmalarına rağmen mahsullerinin zarar görmesiyle daha da mağdur edilmiştir. Olası çok daha şiddetli bir yağışta doğal afet sayılabilecek derecede taşkınların olması kaçınılmazdır" diye konuştu. ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ Yaşanan mağduriyetin takipçisi olacaklarını kaydeden Özdağ, "Yetkililerin daha duyarlı ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Üreticilerimizin yanında olduğumuzu ve haklarının korunması için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.  ARTIK KAPYA BİBER ÇOK ACI !İLGİSİZLİK, İŞBİLMEZLİK, VURDUMDUYMAZLIK, LİYAKATSİZLİK SONUÇ SEL BASKINICHP olarak, yaşanan bu mağduriyetin takipçisi olacağız ve benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması konusunda ısrarcı olacağız. pic.twitter.com/BT2VALBdoq— Mehmet ÖZDAĞ (@mozdag55) July 28, 2024
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Bafra'da sulama birliğinin gerekli önlemleri olmamasından dolayı kanalların taşarak tarım arazilerine zarar verdiğini belirterek tepki gösterdi.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, " AFAD tarafından günler öncesinde yapılan aşırı yağış uyarılarına rağmen, sulama birliğinin gerekli önlemleri almaması kabul edilemez bir sorumsuzluk örneğidir. Kanallara gerekli bakımların ve temizliklerin yapılmaması nedeni ile kanaların moloz, sazlık vs ve su ile dolu olmasına, yağmur suyunun da eklenmesiyle taşkınlar kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

MAHSULLER ZARAR GÖRDÜ
Özdağ, 26 Temmuz akşamı Bafra'da meydana gelen yoğun yağışın ardından, sulama birliği kanallarının taşması sonucunda Yeşilyazı, Fener, Karıncak, Koruluk ve Koşu mahallelerindeki sebze tarlalarının sular altında kaldığını söyledi. Özdağ, " Bafra ilçemizde büyük bir mağduriyete yol açmıştır, özellikle salçalık kapya biber, kavun ve karpuz ekili alanlarda ciddi maddi zarara neden olmuştur. Bu süreçte, köylülerimiz hem aldıkları yetersiz hizmetler için ödeme yapmak zorunda kalmış hem de ekonomik olarak zor bir dönemde olmalarına rağmen mahsullerinin zarar görmesiyle daha da mağdur edilmiştir. Olası çok daha şiddetli bir yağışta doğal afet sayılabilecek derecede taşkınların olması kaçınılmazdır" diye konuştu.

ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ
Yaşanan mağduriyetin takipçisi olacaklarını kaydeden Özdağ, "Yetkililerin daha duyarlı ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Üreticilerimizin yanında olduğumuzu ve haklarının korunması için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.