Vizyon Kuyumcu

Mehmet Özdağ Ekmek Zammına Tepki Gösterdi

Siyaset 22.08.2024 - 00:25, Güncelleme: 22.08.2024 - 00:25
 

Mehmet Özdağ Ekmek Zammına Tepki Gösterdi

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Samsun'da ekmeğin gramajının küçültülerek gizli zam yapılmasına tepki gösterdi.

Samsun’da 250 gram ekmek 10 TL’den satılırken gramaj düşüklüğüne gidilerek 200 gram ekmek 10 TL’ye satılmaya başlandı. Ekmeğe gizli zam yapılmasına vatandaşlardan tepki gelirken CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ’da yaptığı açıklama ile AKP Hükümetine yüklendi. Başkan Özdağ yaptığı açıklamada; “Samsun’da fırıncılar ekmek gramajında %20 azaltma yoluna gitmiştir. Bu demektir ki, “Ben zam yapmaya utanıyorum ey halkım ama kendi maliyetlerimi de döndüremiyorum.”AKP, ülkemizi içine düşürdükleri derin yoksulluk ve ekonomik krizin faturasını halkımıza kesiyor. AKP’nin 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yüzde 38’lik elektrik zammından sonra akaryakıt zamları ve un maliyetindeki artışlar hız kesmedi. Samsun’da ekmeğin fiyatı altı ayda ikinci kez zamlanarak yüzde 37’yi geçti. Ekmeğimizden çalarak fırıncı esnafını vatandaşa düşman eden; bu ülkenin ekonomisini, tarımını mahveden, enerjiyi özel sektöre devredip vatandaşı şirketlerin insafına terk eden AKP’nin üretimden kopuk rant düzenidir. Fırıncıya kızmayın, bizi tarımda savaş halindeki iki ülkenin buğdayına, ayçiçeğine, kısacası ithalata mahkûm edenlere kızın. Fırıncıya kızmayın, eş-dost, arkadaşlarını zengin etmek için kamuya ait olması gereken bir hizmeti enerji şirketlerine verenlere kızın. Fırıncının unu zamlanıyor, kirası zamlanıyor, suyu zamlanıyor, personel giderleri zamlanıyor, fırıncıya kızmayın, fırıncıya ekmeğini iki hafta üst üste aynı maliyetlerle ürettirmeyenlere kızın. Bugün ekmeğinizden alınan gramaj, daha hesabınıza yatmadan maaşınızdan kesilen vergiler, bu hükümeti ve yanındaki beslemelerini doyurmaya yetmiyor. EKMEĞİMİZİ ÇALANLARA SESLENİYORUZ! Tüm bu zamlar, alım gücü düşen, et almaya, sebze almaya gücü yetmeyip ekmek tüketimini arttıran dar gelirli halkımızın ve emeklilerin alım gücünü iyiye düşürmüş olacak. Ekmeğinizden eksilen %20 gramajın suçlusu, Asgari Ücret ve emekli maaşları ile geçinmeye çalışan halkımızı açlığa ve derin yoksulluğa mahkûm eden AKP’nin uygulamış olduğu ekonomik politikalarıdır. Uzaya astronot gönderirken, vatandaşına askıda ekmek kampanyalarını reva görenler, bu halk onlardan çaldıklarınızın hesabını ilk seçimde sizden soracak” dedi.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Samsun'da ekmeğin gramajının küçültülerek gizli zam yapılmasına tepki gösterdi.

Samsun’da 250 gram ekmek 10 TL’den satılırken gramaj düşüklüğüne gidilerek 200 gram ekmek 10 TL’ye satılmaya başlandı. Ekmeğe gizli zam yapılmasına vatandaşlardan tepki gelirken CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ’da yaptığı açıklama ile AKP Hükümetine yüklendi.

Başkan Özdağ yaptığı açıklamada;
“Samsun’da fırıncılar ekmek gramajında %20 azaltma yoluna gitmiştir. Bu demektir ki, “Ben zam yapmaya utanıyorum ey halkım ama kendi maliyetlerimi de döndüremiyorum.”AKP, ülkemizi içine düşürdükleri derin yoksulluk ve ekonomik krizin faturasını halkımıza kesiyor.

AKP’nin 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yüzde 38’lik elektrik zammından sonra akaryakıt zamları ve un maliyetindeki artışlar hız kesmedi. Samsun’da ekmeğin fiyatı altı ayda ikinci kez zamlanarak yüzde 37’yi geçti.

Ekmeğimizden çalarak fırıncı esnafını vatandaşa düşman eden; bu ülkenin ekonomisini, tarımını mahveden, enerjiyi özel sektöre devredip vatandaşı şirketlerin insafına terk eden AKP’nin üretimden kopuk rant düzenidir.

Fırıncıya kızmayın, bizi tarımda savaş halindeki iki ülkenin buğdayına, ayçiçeğine, kısacası ithalata mahkûm edenlere kızın.

Fırıncıya kızmayın, eş-dost, arkadaşlarını zengin etmek için kamuya ait olması gereken bir hizmeti enerji şirketlerine verenlere kızın.

Fırıncının unu zamlanıyor, kirası zamlanıyor, suyu zamlanıyor, personel giderleri zamlanıyor, fırıncıya kızmayın, fırıncıya ekmeğini iki hafta üst üste aynı maliyetlerle ürettirmeyenlere kızın.

Bugün ekmeğinizden alınan gramaj, daha hesabınıza yatmadan maaşınızdan kesilen vergiler, bu hükümeti ve yanındaki beslemelerini doyurmaya yetmiyor.

EKMEĞİMİZİ ÇALANLARA SESLENİYORUZ!
Tüm bu zamlar, alım gücü düşen, et almaya, sebze almaya gücü yetmeyip ekmek tüketimini arttıran dar gelirli halkımızın ve emeklilerin alım gücünü iyiye düşürmüş olacak. Ekmeğinizden eksilen %20 gramajın suçlusu, Asgari Ücret ve emekli maaşları ile geçinmeye çalışan halkımızı açlığa ve derin yoksulluğa mahkûm eden AKP’nin uygulamış olduğu ekonomik politikalarıdır.

Uzaya astronot gönderirken, vatandaşına askıda ekmek kampanyalarını reva görenler, bu halk onlardan çaldıklarınızın hesabını ilk seçimde sizden soracak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.