Vizyon Kuyumcu

MHP Tabanı Samsun’da Hakkını İstiyor

Siyaset 17.07.2023 - 02:36, Güncelleme: 17.07.2023 - 14:13
 

MHP Tabanı Samsun’da Hakkını İstiyor

Samsun'da yapılan 2019 yerel seçimlerinde MHP kazanacağı birçok ilçede aday çıkarmamış ve yalnızca 2 küçük ilçe belediyesinde aday çıkarmıştı. Bu tutum nedeniyle İlkadım Belediyesi Cumhur İttifakı karşısında Millet ittifakına geçmişti. MHP tabanı yaklaşan yerel seçimlerde kazanabilecekleri ilçelerde aday çıkarılmasını istiyor.

Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakının ortağı MHP, büyükşehir ve 17 ilçe belediyesinde yalnızca Asarcık ve Alaçam ilçelerinde aday çıkarmış ve iki ilçeyi kazanmıştı. İlkadım Belediyesi'nde Necattin Demirtaş MHP'den adaylık başvurusunda bulunmuş fakat MHP diğer ilçelerde olduğu gibi İlkadım'da da aday çıkarmamış ve AK Parti adayını destekleme kararı almıştı. Bu durum üzerine Demirtaş İYİ Parti'den aday olmuş ve AK Parti’nin mevcut Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile girdiği yarıştan galip çıkarak ayrılmıştı.   Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP'nin Samsun'dan milletvekili olmaması ve mevcut il teşkilatının dik duramaması nedeniyle MHP'nin kazanabileceği belediyelerden ödün verildiği MHP tabanı tarafından dile getirilmekte. MHP'nin geçmişte İlkadım, Canik, Çarşamba, Bafra ve Kavak gibi belediyeleri yönettiği ve bu ilçelerde büyük ölçüde tabanı olduğuna vurgu yapılıyor. MHP seçmeni, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ve MHP İl Teşkilatının yaklaşan yerel seçimlerde MHP'nin güçlü olduğu ilçelerde aday çıkarılması için çalışma yapmasını talep ediyor.   SAMSUN’DAKİ BELEDİYELERİN SİYASİ PARTİLERE GÖRE DAĞILIMI: AK PARTİ Büyükşehir: Mustafa Demir Canik: İbrahim Sandıkçı Tekkeköy: Hasan Togar Çarşamba: Halit Doğan Terme: Ali Kılıç Salıpazarı: Halil Akgül Ayvacık: Halil Kalaycı Ladik: Nurhan Yapıcı Özel Kavak: İbrahim Sarıcaoğlu Havza: Sebahattin Özdemir Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis Ondokuzmayıs: Osman Topaloğlu Bafra: Hamit Kılıç Yakakent: Hüseyin Kıyma   MHP Asarcık: Şerif Kılağuz Alaçam: İlyas Acar   CHP Atakum: Cemil Deveci   İYİ Parti: İlkadım: Necattin Demirtaş
Samsun'da yapılan 2019 yerel seçimlerinde MHP kazanacağı birçok ilçede aday çıkarmamış ve yalnızca 2 küçük ilçe belediyesinde aday çıkarmıştı. Bu tutum nedeniyle İlkadım Belediyesi Cumhur İttifakı karşısında Millet ittifakına geçmişti. MHP tabanı yaklaşan yerel seçimlerde kazanabilecekleri ilçelerde aday çıkarılmasını istiyor.

Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakının ortağı MHP, büyükşehir ve 17 ilçe belediyesinde yalnızca Asarcık ve Alaçam ilçelerinde aday çıkarmış ve iki ilçeyi kazanmıştı. İlkadım Belediyesi'nde Necattin Demirtaş MHP'den adaylık başvurusunda bulunmuş fakat MHP diğer ilçelerde olduğu gibi İlkadım'da da aday çıkarmamış ve AK Parti adayını destekleme kararı almıştı. Bu durum üzerine Demirtaş İYİ Parti'den aday olmuş ve AK Parti’nin mevcut Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile girdiği yarıştan galip çıkarak ayrılmıştı.

 

Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP'nin Samsun'dan milletvekili olmaması ve mevcut il teşkilatının dik duramaması nedeniyle MHP'nin kazanabileceği belediyelerden ödün verildiği MHP tabanı tarafından dile getirilmekte. MHP'nin geçmişte İlkadım, Canik, Çarşamba, Bafra ve Kavak gibi belediyeleri yönettiği ve bu ilçelerde büyük ölçüde tabanı olduğuna vurgu yapılıyor. MHP seçmeni, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ve MHP İl Teşkilatının yaklaşan yerel seçimlerde MHP'nin güçlü olduğu ilçelerde aday çıkarılması için çalışma yapmasını talep ediyor.

 

SAMSUN’DAKİ BELEDİYELERİN SİYASİ PARTİLERE GÖRE DAĞILIMI:

AK PARTİ

Büyükşehir: Mustafa Demir

Canik: İbrahim Sandıkçı

Tekkeköy: Hasan Togar

Çarşamba: Halit Doğan

Terme: Ali Kılıç

Salıpazarı: Halil Akgül

Ayvacık: Halil Kalaycı

Ladik: Nurhan Yapıcı Özel

Kavak: İbrahim Sarıcaoğlu

Havza: Sebahattin Özdemir

Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis

Ondokuzmayıs: Osman Topaloğlu

Bafra: Hamit Kılıç

Yakakent: Hüseyin Kıyma

 

MHP

Asarcık: Şerif Kılağuz

Alaçam: İlyas Acar

 

CHP

Atakum: Cemil Deveci

 

İYİ Parti:

İlkadım: Necattin Demirtaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.