Vizyon Kuyumcu

Neden Bu Mahkumiyet?

Gündem 10.04.2023 - 23:53, Güncelleme: 26.05.2023 - 11:54
 

Neden Bu Mahkumiyet?

Teröristlerin devleti İsrail; devamlı bir şekilde Filistinli kardeşlerimize acı çektiriyor, zulmediyor, masumların evlerini yıkıyor, kadın, çocuk, yaşlı demeden insanları öldürüyor ve bu zulmünü özellikle her sene Ramazan ayı gelince

Teröristlerin devleti İsrail; devamlı bir şekilde Filistinli kardeşlerimize acı çektiriyor, zulmediyor, masumların evlerini yıkıyor, kadın, çocuk, yaşlı demeden insanları öldürüyor ve bu zulmünü özellikle her sene Ramazan ayı gelince bir üst seviyeye çıkarıyor. Bu sene Ramazan ayında Mescidi Aksa'ya her gün iki üç baskın yaptıklarını öğreniyoruz. Ne var ki, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin yöneticilerinden cılız ve samimiyetsiz kınama dışında ciddi bir yaptırım yok. Herkes bu vahşete karşı kendisini kilitlemiş kör sağır ve dilsiz numarası yapıyor.   Ey İslâm ülkelerinin sayın yöneticileri! Hiç kimse sizden öyle kahramanlık yapmanızı, İsrail'e savaş ilan etmenizi beklemiyor. Sadece resmi ilişkileri askıya alın ve İsrail'i bölgede yalnızlaştırın, Büyükelçilerini geri gönderin ve Büyükelçilerinizi geri çekin. Hepsi o kadar.    * Bu çok zor ve imkansız mı?    * Yoksa İsrail göbek bağınızı bu tepkiyi gösteremeyecek kadar sıkı mı bağladı?    * Yahut gizli kapılar arkasında İsrail'in menfaatlerini milli değerlerimizin üstünde tutacağınıza dair söz verdiniz.    * Veya bu üç buçuk soysuza böylesine mahkum olacak kadar ne yaptınız?    * Değilse insanlık dışı bu zulme neden Müslüman’a yakışır ciddi bir tavır koyamıyorsunuz?   Hatırlanacağı üzere Erbakan Hocanın Başbakanlığında kurulan 54. Hükümet zamanı boyunca; "O adamın ne zaman ne yapacağı belli olmaz diye" İsrail en ufak bir eylem yapamamıştı. Şimdi ne oldu? Erbakan Hoca'nın ismi üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışanların Hoca gibi olmaya yürekleri yetmiyor? Basit, seviyesiz ve cılız kınama yerine neden yaptırım tehdidinden söz edilemiyor? Neden her Ramazan Müslümanların acı çekmelerine sadece seyirci kalınıyor?   Çok değil, sadece İsrail ile ilişkileri yeniden gözden geçirip Müslüman ülkelerin elçilerini geri almaları ve onların elçilerinin iade edilmesi yeter.   Bunu bile yapamıyorsanız o makamları işgal etmenin vebalinden de mi korkmuyorsunuz?
Teröristlerin devleti İsrail; devamlı bir şekilde Filistinli kardeşlerimize acı çektiriyor, zulmediyor, masumların evlerini yıkıyor, kadın, çocuk, yaşlı demeden insanları öldürüyor ve bu zulmünü özellikle her sene Ramazan ayı gelince

Teröristlerin devleti İsrail; devamlı bir şekilde Filistinli kardeşlerimize acı çektiriyor, zulmediyor, masumların evlerini yıkıyor, kadın, çocuk, yaşlı demeden insanları öldürüyor ve bu zulmünü özellikle her sene Ramazan ayı gelince bir üst seviyeye çıkarıyor. Bu sene Ramazan ayında Mescidi Aksa'ya her gün iki üç baskın yaptıklarını öğreniyoruz. Ne var ki, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin yöneticilerinden cılız ve samimiyetsiz kınama dışında ciddi bir yaptırım yok. Herkes bu vahşete karşı kendisini kilitlemiş kör sağır ve dilsiz numarası yapıyor.

 

Ey İslâm ülkelerinin sayın yöneticileri! Hiç kimse sizden öyle kahramanlık yapmanızı, İsrail'e savaş ilan etmenizi beklemiyor. Sadece resmi ilişkileri askıya alın ve İsrail'i bölgede yalnızlaştırın, Büyükelçilerini geri gönderin ve Büyükelçilerinizi geri çekin. Hepsi o kadar.

 

 * Bu çok zor ve imkansız mı?

 

 * Yoksa İsrail göbek bağınızı bu tepkiyi gösteremeyecek kadar sıkı mı bağladı?

 

 * Yahut gizli kapılar arkasında İsrail'in menfaatlerini milli değerlerimizin üstünde tutacağınıza dair söz verdiniz.

 

 * Veya bu üç buçuk soysuza böylesine mahkum olacak kadar ne yaptınız?

 

 * Değilse insanlık dışı bu zulme neden Müslüman’a yakışır ciddi bir tavır koyamıyorsunuz?

 

Hatırlanacağı üzere Erbakan Hocanın Başbakanlığında kurulan 54. Hükümet zamanı boyunca; "O adamın ne zaman ne yapacağı belli olmaz diye" İsrail en ufak bir eylem yapamamıştı. Şimdi ne oldu? Erbakan Hoca'nın ismi üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışanların Hoca gibi olmaya yürekleri yetmiyor? Basit, seviyesiz ve cılız kınama yerine neden yaptırım tehdidinden söz edilemiyor? Neden her Ramazan Müslümanların acı çekmelerine sadece seyirci kalınıyor?

 

Çok değil, sadece İsrail ile ilişkileri yeniden gözden geçirip Müslüman ülkelerin elçilerini geri almaları ve onların elçilerinin iade edilmesi yeter.

 

Bunu bile yapamıyorsanız o makamları işgal etmenin vebalinden de mi korkmuyorsunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.