Vizyon Kuyumcu

OMÜ Ladik’te Fidan Dikti

Samsun 04.04.2024 - 22:06, Güncelleme: 04.04.2024 - 22:06
 

OMÜ Ladik’te Fidan Dikti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ladik Yerleşkesi’nde “Dünya Ormancılık Haftası” dolayısıyla ‘Fidan Dikme Töreni’ gerçekleştirildi. Ladik Meslek Yüksekokulu’nu (MYO) bünyesinde bulunduran Ladik Yerleşkesinde OMÜ ve Amasya Orman İşletme Müdürlüğü’nün (OGM) iş birliğiyle bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çayıroğlu, Ladik Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, TUAM Müdürü Doç. Dr. Hasan Akay, Havza MYO Müdürü Ercan Tural, Yeşilyurt MYO Müdürü Kemal Yıldızlı, Ladik Sulama Birliği Başkanı Ümit Çataloğlu, Kavak Orman İşletme Müdürü Emin Tiryaki, LAODİKA Kadın Kooperatifi, OGM Personelleri, iş insanları, akademisyenler ve öğrencinler katılım sağladı. REKTÖR ÜNAL: “HER KAMPÜSTE BELLİ ORANDA ORMAN ALANI BULUNMASINI İSTİYORUZ” Üniversite kampüslerinde ormanlık alanın olması gerektiğini dile getiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bugün güzel bir etkinlik için Ladik'teyiz. Dünyadaki değişikliklerle birlikte ormanlardaki yaşam alanları da tahrip edilmiş durumda. Her kampüste belli oranda orman alanı bulunmasını istiyoruz. Bu alanların sadece ağaçlarla değil, yaşanılabilir ormanlar haline gelmesini de arzuluyoruz. Bu nedenle burada 50 dönümlük bir alanın ağaçlandırılmasını planladık. Üniversitenin genel kampüs yapısının orman içerisinde olması ve orman bölgesinde bulunması da oldukça önemli. Bu alanlar, sadece üniversite öğrencileri için değil, aynı zamanda şehir sakinlerinin de dinlenme ve piknik alanı olarak kullanabileceği yerler olmalıdır” ifadelerini kullandı. “AĞAÇ DİKMEK SADECE BİR DENEYİM DEĞİL, FARKINDALIK EĞİTİMİDİR” Hedefimiz, orman içinde gezilebilecek ve gezerken meyve toplamanın mümkün olduğu bir ortam oluşturmaktır diyen Rektör Yavuz Ünal sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan bu etkinlik, Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönlendirmesi ve OGM’nin verdiği destekle gerçekleştirilen bir çalışmadır. Sahada sadece ağaç dikmekle kalmayıp, dikiminin profesyonelce yapılması, takip edilmesi ve yaşatılması da önemlidir. Bu süreç, belki iki veya üç yıl sürebilir ancak yüzlerce yıl boyunca bize hizmet edecek ağaçlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin bu etkinlikte yer alması, sadece bir ağaç dikme deneyimi değil, aynı zamanda bir farkındalık eğitimidir. Öğrencilerimizin bu deneyimden sonra doğaya olan saygıları artacak ve çevreye daha duyarlı bireyler olacaklarına inanıyorum. Arzumuz yeşillenecek çevreyle eğitimin sadece sınıf içinde değil, kampüs ortamında da devam etmesidir” Etkinlik, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Haber: Adil KÜÇÜK        
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ladik Yerleşkesi’nde “Dünya Ormancılık Haftası” dolayısıyla ‘Fidan Dikme Töreni’ gerçekleştirildi. Ladik Meslek Yüksekokulu’nu (MYO) bünyesinde bulunduran Ladik Yerleşkesinde OMÜ ve Amasya Orman İşletme Müdürlüğü’nün (OGM) iş birliğiyle bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya Orman Bölge Müdürü Ferdi Özer, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çayıroğlu, Ladik Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, TUAM Müdürü Doç. Dr. Hasan Akay, Havza MYO Müdürü Ercan Tural, Yeşilyurt MYO Müdürü Kemal Yıldızlı, Ladik Sulama Birliği Başkanı Ümit Çataloğlu, Kavak Orman İşletme Müdürü Emin Tiryaki, LAODİKA Kadın Kooperatifi, OGM Personelleri, iş insanları, akademisyenler ve öğrencinler katılım sağladı.

REKTÖR ÜNAL: “HER KAMPÜSTE BELLİ ORANDA ORMAN ALANI BULUNMASINI İSTİYORUZ”
Üniversite kampüslerinde ormanlık alanın olması gerektiğini dile getiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bugün güzel bir etkinlik için Ladik'teyiz. Dünyadaki değişikliklerle birlikte ormanlardaki yaşam alanları da tahrip edilmiş durumda. Her kampüste belli oranda orman alanı bulunmasını istiyoruz. Bu alanların sadece ağaçlarla değil, yaşanılabilir ormanlar haline gelmesini de arzuluyoruz. Bu nedenle burada 50 dönümlük bir alanın ağaçlandırılmasını planladık. Üniversitenin genel kampüs yapısının orman içerisinde olması ve orman bölgesinde bulunması da oldukça önemli. Bu alanlar, sadece üniversite öğrencileri için değil, aynı zamanda şehir sakinlerinin de dinlenme ve piknik alanı olarak kullanabileceği yerler olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“AĞAÇ DİKMEK SADECE BİR DENEYİM DEĞİL, FARKINDALIK EĞİTİMİDİR”
Hedefimiz, orman içinde gezilebilecek ve gezerken meyve toplamanın mümkün olduğu bir ortam oluşturmaktır diyen Rektör Yavuz Ünal sözlerine şöyle devam etti:

“Yapılan bu etkinlik, Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönlendirmesi ve OGM’nin verdiği destekle gerçekleştirilen bir çalışmadır. Sahada sadece ağaç dikmekle kalmayıp, dikiminin profesyonelce yapılması, takip edilmesi ve yaşatılması da önemlidir. Bu süreç, belki iki veya üç yıl sürebilir ancak yüzlerce yıl boyunca bize hizmet edecek ağaçlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin bu etkinlikte yer alması, sadece bir ağaç dikme deneyimi değil, aynı zamanda bir farkındalık eğitimidir. Öğrencilerimizin bu deneyimden sonra doğaya olan saygıları artacak ve çevreye daha duyarlı bireyler olacaklarına inanıyorum. Arzumuz yeşillenecek çevreyle eğitimin sadece sınıf içinde değil, kampüs ortamında da devam etmesidir” Etkinlik, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Haber: Adil KÜÇÜK

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.