Vizyon Kuyumcu

OMÜ’de Yeni Tıbbiyeliler Önlüklerini Giydi

Gündem 23.09.2024 - 20:18, Güncelleme: 23.09.2024 - 20:18
 

OMÜ’de Yeni Tıbbiyeliler Önlüklerini Giydi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinin 2024 – 2025 eğitim-öğretim yılı açılış ve önlük giyme töreni, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'ın 'Bilim ve Teknolojinin Zirvesinde Beyin, Kuantum ve Yapay Zekâ ile Geleceği İnşaa Etmek' dersiyle başladı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Sünter, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Davut Güven, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. “ÜNİVERSİTEMİZ 51 YIL İÇİNDE ÖĞRETİM VE SAĞLIK HİZMETLERİ ALANINDA ÖNEMLİ BİR GELİŞİM GÖSTERMİŞTİR” Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinin 1973 yılında kurulduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. Cengiz Çokluk, “Fakültemiz, hekim adaylarını tanı ve tedavi süreçlerini kapsamlı bir şekilde değerlendirebilecek şekilde yetiştirmektedir. Öğrencilerine dünya tıp literatürünü takip etme yetenekleri kazandırmanın yanı sıra vicdani kanaatleri yüksek, özverili, anlayışlı ve insancıl bireyler olmaları için gereken değerleri aşılamaktadır. Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı birer hekim olmaları hedeflenmektedir” dedi. “TÜRKİYE’NİN EN DONANIMLI ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN DERS ALMA AYRICALIĞINI YAŞAYACAKSINIZ” Tıp fakültesini kazanan öğrencilere seslenen Çokluk, “Sizler ülkemizin en prestijli kurumlarından biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandınız. Bu fakülte, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıktığı tarihten adını alıyor. Türkiye’nin en donanımlı öğretim üyelerinden ders alma ayrıcalığını yaşayacaksınız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirin. Ailenizi ve milletinizi gururlandıracağınız bu zorlu yolculukta kendinizi iyi hazırlamanız çok önemli. Hekim olarak mezun olmak ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nı (TUS) kazanmak, bu yolculuğun sadece birer basamağıdır. Asıl önemli olan, hayat boyu öğrenmeye açık, insanı değerleri yüksek, bilimsel yaklaşımları ve evrensel değerleri özümseyen, kararlı, idealist ve anlayışlı hekimler olabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Tıp Fakültemizin 2024-2025 öğretim dönemini başarılı geçmesini diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” İfadelerini kullandı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinin 2024 – 2025 eğitim-öğretim yılı açılış ve önlük giyme töreni, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'ın 'Bilim ve Teknolojinin Zirvesinde Beyin, Kuantum ve Yapay Zekâ ile Geleceği İnşaa Etmek' dersiyle başladı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Sünter, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Davut Güven, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“ÜNİVERSİTEMİZ 51 YIL İÇİNDE ÖĞRETİM VE SAĞLIK HİZMETLERİ ALANINDA ÖNEMLİ BİR GELİŞİM GÖSTERMİŞTİR”
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinin 1973 yılında kurulduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. Cengiz Çokluk, “Fakültemiz, hekim adaylarını tanı ve tedavi süreçlerini kapsamlı bir şekilde değerlendirebilecek şekilde yetiştirmektedir. Öğrencilerine dünya tıp literatürünü takip etme yetenekleri kazandırmanın yanı sıra vicdani kanaatleri yüksek, özverili, anlayışlı ve insancıl bireyler olmaları için gereken değerleri aşılamaktadır. Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı birer hekim olmaları hedeflenmektedir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN DONANIMLI ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN DERS ALMA AYRICALIĞINI YAŞAYACAKSINIZ”
Tıp fakültesini kazanan öğrencilere seslenen Çokluk, “Sizler ülkemizin en prestijli kurumlarından biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandınız. Bu fakülte, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıktığı tarihten adını alıyor. Türkiye’nin en donanımlı öğretim üyelerinden ders alma ayrıcalığını yaşayacaksınız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirin. Ailenizi ve milletinizi gururlandıracağınız bu zorlu yolculukta kendinizi iyi hazırlamanız çok önemli. Hekim olarak mezun olmak ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nı (TUS) kazanmak, bu yolculuğun sadece birer basamağıdır. Asıl önemli olan, hayat boyu öğrenmeye açık, insanı değerleri yüksek, bilimsel yaklaşımları ve evrensel değerleri özümseyen, kararlı, idealist ve anlayışlı hekimler olabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Tıp Fakültemizin 2024-2025 öğretim dönemini başarılı geçmesini diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.