Vizyon Kuyumcu

Salih Şen, ‘Saray Şatafatının Yükü Emekliye’

Siyaset 23.07.2024 - 02:11, Güncelleme: 23.07.2024 - 02:11
 

Salih Şen, ‘Saray Şatafatının Yükü Emekliye’

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, hükümetin emekliyi 12 bin 500 liraya mahkum etmesini zülüm olarak değerlendirdi.

AK Parti'nin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 lira olarak ayarlamasının emekliye yaşam hakkı tanınmaması anlamına geldiğini belirten Şen, "Ülkemizde özellikle metropol şehirlerde en kötü kiralık ev 15 bin lira. Hadi zar zor 10 bin liraya kiralık ev buldu emekli, 2 bin 500 lirayla bir ay ne yapacak?. 12 bin 500 lirayla emekliye geçin demek emekliye öl demektir" dedi. Çocuğu üniversitede okuyan emeklilerin hallerinin daha da kötü olduğuna vurgu yapan Şen, "Yurt da kalan bir öğrencinin aylık yurt ücreti 8 bin lira dolaylarında. Üniversitede evladı okuyan emekli 12 bin 500 lira ile geçinmeye mi çalışsın, yoksa çocuğunu mu okutsun. Emekli sadece çocuğunun 8 bin lira yurt parasını her ay gönderse o çocuk ne yiyip ne içecek ya da emekli ne yapacak bir ay boyunca tüm maaşını okuyan çocuğuna gönderse" diye konuştu. Emekliye yapılanın artık zülüm olduğunu vurgulayan Şen, "Emeklinin 12 bin 500 lirayla nasıl geçinebildiğinin üniversitelerde tez konusu olup incelenmesi lazım. Bu hükümet seçim yenilgisinin faturasını emekliye mi kesmeye çalışıyor? Bu hükümete yerel seçimlerde sarı kart gösteren emekli kaçınılmaz olan erken seçimlerde kırmızı kart göstermeye hazırlanmakta. İtibardan tasarruf yapmayan zihniyet saray şatafatını sürdürebilmek için emekliye zulüm etmekte" şeklinde konuştu. Haber Sezer SEZER
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, hükümetin emekliyi 12 bin 500 liraya mahkum etmesini zülüm olarak değerlendirdi.

AK Parti'nin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 lira olarak ayarlamasının emekliye yaşam hakkı tanınmaması anlamına geldiğini belirten Şen, "Ülkemizde özellikle metropol şehirlerde en kötü kiralık ev 15 bin lira. Hadi zar zor 10 bin liraya kiralık ev buldu emekli, 2 bin 500 lirayla bir ay ne yapacak?. 12 bin 500 lirayla emekliye geçin demek emekliye öl demektir" dedi.

Çocuğu üniversitede okuyan emeklilerin hallerinin daha da kötü olduğuna vurgu yapan Şen, "Yurt da kalan bir öğrencinin aylık yurt ücreti 8 bin lira dolaylarında. Üniversitede evladı okuyan emekli 12 bin 500 lira ile geçinmeye mi çalışsın, yoksa çocuğunu mu okutsun. Emekli sadece çocuğunun 8 bin lira yurt parasını her ay gönderse o çocuk ne yiyip ne içecek ya da emekli ne yapacak bir ay boyunca tüm maaşını okuyan çocuğuna gönderse" diye konuştu.

Emekliye yapılanın artık zülüm olduğunu vurgulayan Şen, "Emeklinin 12 bin 500 lirayla nasıl geçinebildiğinin üniversitelerde tez konusu olup incelenmesi lazım. Bu hükümet seçim yenilgisinin faturasını emekliye mi kesmeye çalışıyor? Bu hükümete yerel seçimlerde sarı kart gösteren emekli kaçınılmaz olan erken seçimlerde kırmızı kart göstermeye hazırlanmakta. İtibardan tasarruf yapmayan zihniyet saray şatafatını sürdürebilmek için emekliye zulüm etmekte" şeklinde konuştu.

Haber Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.