Vizyon Kuyumcu

Samsun’da 3 Mayıs Türkçüler Günü

Gündem 04.05.2024 - 14:50, Güncelleme: 04.05.2024 - 14:50
 

Samsun’da 3 Mayıs Türkçüler Günü

Türk Ocağı Samsun Şubesi ve Büyük Türk Turan Hareketi Derneği işbirliğiyle, 3 Mayıs Türkçülük günü kutlandı.

3 Mayıs 1944 Türkçülük-Turancılık Günü'nün 80. yılında, Hüseyin Nihal Atsız ve 34 arkadaşının Turancılık suçlamasıyla tutuklanmalarının yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenledi. Türk Ocağı Samsun Şubesi ve Büyük Türk Turan Hareketi Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler, Atatürk Şeref Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Burada konuşma yapan Türk Ocağı Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan, “Samsun Türk Ocağı olarak her sene olduğu gibi bugün de “Türkçüler Gününde” cumhuriyetimizin kurucusu Türk Milliyetçisi Atatürk’ün manevi huzurunda toplanmış bulunuyoruz. Merhum Atsız’ın dediği gibi “3 Mayıs bir bayram değildir, bir matem günü de değildir. 3 Mayıs Türkçülerin günüdür.” Türk Milliyetçilerinin en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Atatürk’ün vefatından sonra hızla kuruluş ilkelerinden uzaklaştırılmaya başlamış, bunu gören rahmetli Atsız başta olmak üzere genç Türkçüler yaptıkları uyarıların ardından haksız bir suçlama ile karşı karşıya kalmıştır. Bu suçlama esasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkesi olan Türk Milliyetçiliğini mahkum etme girişimidir. Fakat Türk Gençleri o zamana kadar eşi görülmemiş bir şahlanış ile devletine ve onun yiğit Türkçü önderlerine sahip çıkmıştır. Bu şahlanış, Türk gençlerinin her şartta devletinin temel ilkelerine sahip çıkacağını dost düşman herkese göstermiştir. 80 yıl sonra bu meydan da bizleri buluşturan da bu ruhtur. Cumhuriyetimizi kurarken atalarımızın ödemiş olduğu bedelleri, bugün onu korumak için bizlerin de ödemeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Daha önce defalarca söylediğimiz gibi Türk Ocakları olarak şu hususları tekrar vurgulamak istiyoruz: “Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerini ve Türk vatandaşlığı tanımını tartışmaya açmak vatana ihanettir. Bu vatanın adı Türkiye, milletin adı Türk, dilimiz Türkçe'dir. İstiklal Marşı, Anayasa'nın ilk dört maddesi, Türk vatandaşlığı tanımı, millî devlet ve üniter yapı ile problemi olanların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde hiçbir şekilde idari makam işgal etmelerine izin verilmemelidir! Sığınmacı ve düzensiz göçmenler meselesi kangren olmaktadır. Ülkenin demografisi ve millî kimliği tehdit altındadır. Bu, ileride ciddi güvenlik problemleri doğuracaktır.” Sözlerime son verirken Türkçülük Ruhunu gönüllerde ateşleyen merhum Hüseyin Nihal Atsız ve Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere 3 Mayıs 1944’ün kahramanlarını saygı ve özlemle anıyor, Allah’tan mekanlarının cennet makamlarının yüksek olmasını diliyorum” dedi. Daha sonra Dr. Fethi Tevetoğlu; Mustafa Bağışlayıcı ve şehitlerin kabirlerini ziyaret eden Türk Ocağı Samsun Şube üyeleri ve Büyük Türk Turan Hareketi Derneği üyeleri daha sonra müzik öğretmenliği ve konservatuvar öğrencilerinin hazırladıkları konsere katıldılar. Haber: Güngör GÖÇMEZ
Türk Ocağı Samsun Şubesi ve Büyük Türk Turan Hareketi Derneği işbirliğiyle, 3 Mayıs Türkçülük günü kutlandı.

3 Mayıs 1944 Türkçülük-Turancılık Günü'nün 80. yılında, Hüseyin Nihal Atsız ve 34 arkadaşının Turancılık suçlamasıyla tutuklanmalarının yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenledi. Türk Ocağı Samsun Şubesi ve Büyük Türk Turan Hareketi Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler, Atatürk Şeref Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Burada konuşma yapan Türk Ocağı Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan, “ Samsun Türk Ocağı olarak her sene olduğu gibi bugün de “Türkçüler Gününde” cumhuriyetimizin kurucusu Türk Milliyetçisi Atatürk’ün manevi huzurunda toplanmış bulunuyoruz. Merhum Atsız’ın dediği gibi “ 3 Mayıs bir bayram değildir, bir matem günü de değildir. 3 Mayıs Türkçülerin günüdür.”

Türk Milliyetçilerinin en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Atatürk’ün vefatından sonra hızla kuruluş ilkelerinden uzaklaştırılmaya başlamış, bunu gören rahmetli Atsız başta olmak üzere genç Türkçüler yaptıkları uyarıların ardından haksız bir suçlama ile karşı karşıya kalmıştır. Bu suçlama esasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkesi olan Türk Milliyetçiliğini mahkum etme girişimidir. Fakat Türk Gençleri o zamana kadar eşi görülmemiş bir şahlanış ile devletine ve onun yiğit Türkçü önderlerine sahip çıkmıştır. Bu şahlanış, Türk gençlerinin her şartta devletinin temel ilkelerine sahip çıkacağını dost düşman herkese göstermiştir. 80 yıl sonra bu meydan da bizleri buluşturan da bu ruhtur.

Cumhuriyetimizi kurarken atalarımızın ödemiş olduğu bedelleri, bugün onu korumak için bizlerin de ödemeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Daha önce defalarca söylediğimiz gibi Türk Ocakları olarak şu hususları tekrar vurgulamak istiyoruz: “Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerini ve Türk vatandaşlığı tanımını tartışmaya açmak vatana ihanettir. Bu vatanın adı Türkiye, milletin adı Türk, dilimiz Türkçe'dir. İstiklal Marşı, Anayasa'nın ilk dört maddesi, Türk vatandaşlığı tanımı, millî devlet ve üniter yapı ile problemi olanların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde hiçbir şekilde idari makam işgal etmelerine izin verilmemelidir! Sığınmacı ve düzensiz göçmenler meselesi kangren olmaktadır. Ülkenin demografisi ve millî kimliği tehdit altındadır. Bu, ileride ciddi güvenlik problemleri doğuracaktır.” Sözlerime son verirken Türkçülük Ruhunu gönüllerde ateşleyen merhum Hüseyin Nihal Atsız ve Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere 3 Mayıs 1944’ün kahramanlarını saygı ve özlemle anıyor, Allah’tan mekanlarının cennet makamlarının yüksek olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra Dr. Fethi Tevetoğlu; Mustafa Bağışlayıcı ve şehitlerin kabirlerini ziyaret eden Türk Ocağı Samsun Şube üyeleri ve Büyük Türk Turan Hareketi Derneği üyeleri daha sonra müzik öğretmenliği ve konservatuvar öğrencilerinin hazırladıkları konsere katıldılar.

Haber: Güngör GÖÇMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.