Vizyon Kuyumcu

Samsun'da Arabuluculuk Başarısı

Gündem 18.12.2023 - 01:33, Güncelleme: 18.12.2023 - 01:33
 

Samsun'da Arabuluculuk Başarısı

Samsun Arabuluculuk Merkezi Müdürü Av. Arb. Harun Uyanıkoğlu, üyesi olan bir arabulucunun kendisine atanan 9 dava şartı arabulucu uyuşmazlığının hepsini anlaşma sağlama başarısı gösterdiğini söyledi. Uyanıkoğlu, "9'da 9 Türkiye'de bir ilk" dedi.

Ekonomik kriz ile ev kiralarında fahiş artışlar yaşanırken ev sahipleri ile kiracı arasında sorunlar yaşanmasına neden oldu. Türkiye'nin birçok yerinde ev sahipleri ile kiracılar karakolluk oluyor. Hükümetin her ne kadar kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlamasına rağmen, bu oran ülkede enflasyon oranının altında kalıyor. Hükümetin ev sahiplerinden enflasyon oranının altında ev kirası artış talebi sahada karşılık bulmuyor. Yüzde 25 artışın sahada karşılık bulmaması ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getiriyor. Bu tabloda arabuluculuk yapan avukatlara iş düşüyor. Samsun Arabuluculuk Merkezi Müdürü Av.Arb.Harun Uyanıkoğlu, merkezlerinin üyesi olan bir arabulucunun kendisine atanan 9 dava şartı arabulucu uyuşmazlığının hepsinde anlaşma sağladığını belirtti. Arabulucunun başarısının temelinde bire bir görüşme kiracı ve kiralayanın evlerinde ziyaret etmesinde yattığını belirten Uyanıkoğlu, "Arabulucu, taraflarla yüz yüze ve ayrı ayrı görüşmeler yapılabiliyor. Arabulucuyu devlet atıyor. Arabulucunun 28 günü var. 28 gün içinde anlaştıramaz ise dosyayı arabuluculuk bürosuna iade ediyor. Duruşehir'de bir olayda kira uyuşmazlığı nedeniyle karakolluk olan tarafları ayrı ayrı görüşerek anlaştıran arabulucumuz son olayında da kiralanan taşınmazın İlkadim'da olduğu ancak kiracının Asarcık'ta olan kiracıya diğer tarafı da alarak ziyaretine giderek anlaştırdı" dedi. Uyanıkoğlu, arabuluculuk kurumunun gereksiz olduğu iddialarına karşılık bu tür örneklerin artması çok önemli olduğunu belirterek, "9 da 9 anlaşmanın Türkiye'de başka bir örneği de yok. Kiracı-Kiralayan ilişkilerinde cinayetlerin, tehdit, hakaret ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarına şahit olduğumuz bu dönemde, Türkiye'de kira uyuşmazlığında böyle bir başarının merkezimizden çıkmasının mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.   Haber: Sezer SEZER
Samsun Arabuluculuk Merkezi Müdürü Av. Arb. Harun Uyanıkoğlu, üyesi olan bir arabulucunun kendisine atanan 9 dava şartı arabulucu uyuşmazlığının hepsini anlaşma sağlama başarısı gösterdiğini söyledi. Uyanıkoğlu, "9'da 9 Türkiye'de bir ilk" dedi.

Ekonomik kriz ile ev kiralarında fahiş artışlar yaşanırken ev sahipleri ile kiracı arasında sorunlar yaşanmasına neden oldu. Türkiye'nin birçok yerinde ev sahipleri ile kiracılar karakolluk oluyor. Hükümetin her ne kadar kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlamasına rağmen, bu oran ülkede enflasyon oranının altında kalıyor. Hükümetin ev sahiplerinden enflasyon oranının altında ev kirası artış talebi sahada karşılık bulmuyor. Yüzde 25 artışın sahada karşılık bulmaması ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getiriyor. Bu tabloda arabuluculuk yapan avukatlara iş düşüyor.

Samsun Arabuluculuk Merkezi Müdürü Av.Arb.Harun Uyanıkoğlu, merkezlerinin üyesi olan bir arabulucunun kendisine atanan 9 dava şartı arabulucu uyuşmazlığının hepsinde anlaşma sağladığını belirtti. Arabulucunun başarısının temelinde bire bir görüşme kiracı ve kiralayanın evlerinde ziyaret etmesinde yattığını belirten Uyanıkoğlu, "Arabulucu, taraflarla yüz yüze ve ayrı ayrı görüşmeler yapılabiliyor. Arabulucuyu devlet atıyor. Arabulucunun 28 günü var. 28 gün içinde anlaştıramaz ise dosyayı arabuluculuk bürosuna iade ediyor. Duruşehir'de bir olayda kira uyuşmazlığı nedeniyle karakolluk olan tarafları ayrı ayrı görüşerek anlaştıran arabulucumuz son olayında da kiralanan taşınmazın İlkadim'da olduğu ancak kiracının Asarcık'ta olan kiracıya diğer tarafı da alarak ziyaretine giderek anlaştırdı" dedi.

Uyanıkoğlu, arabuluculuk kurumunun gereksiz olduğu iddialarına karşılık bu tür örneklerin artması çok önemli olduğunu belirterek, "9 da 9 anlaşmanın Türkiye'de başka bir örneği de yok. Kiracı-Kiralayan ilişkilerinde cinayetlerin, tehdit, hakaret ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarına şahit olduğumuz bu dönemde, Türkiye'de kira uyuşmazlığında böyle bir başarının merkezimizden çıkmasının mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

 

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.