Vizyon Kuyumcu

Samsun’da CHP'li Cemil Deveci'den Yasa Dışı Cami Şovu

Siyaset 27.10.2023 - 00:48, Güncelleme: 27.10.2023 - 00:52
 

Samsun’da CHP'li Cemil Deveci'den Yasa Dışı Cami Şovu

CHP'li Başkan Cemil Deveci, Atakum halkı için harcaması gereken 875 milyon TL'lik bütçeyi, Türkiye'de 36 milyar TL'lik bütçe ile 6 bakanlıktan fazla bütçesi olan Diyanet İşleri'ne bağlı Kavak'taki camilere harcadığı ortaya çıktı. Deveci'nin siyasi şov adına yaptığı bu atağının yasal olmadığı ortaya çıktı.

ATAKUM'UN PARASI DİYANETİN KAVAK'TAKİ CAMİLERİN TEMİZLİĞİNE Yasalar gereği, bir belediye İller Bankası'ndan gelen parayı o ilçede yaşayan halk için sarfeder. Kendi sınırları içerisindeki halka gelen parayı kendi yönettiği ilçe sınırlarının dışında kullanamaz. Yasalar bu kadar açıkken, Atakum Belediye Başkanı CHP'li Cemil Deveci’nin Atakum Belediye Meclisi'nden Atakum'a hizmet için geçirilen bütçeyi, Kavak'ta Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı camilerin temizliği için harcadığı ortaya çıktı.   DEVECİ'YE "ŞARK KURNAZI" BENZETMESİ CHP Kavak İlçe Başkanlığı'na ait Facabook hesabından yapılan paylaşımlarla, Deveci'nin belediye personelleri ve belediye ekipmanlarını Atakum İlçe sınırlarından 48 Km uzaklıkta Kavak İlçesi'ndeki camilerin temizliği için kullandığı skandalını ortaya çıkardı. Camilerin temizlikleri Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait olduğu biliniyor. 16,1 milyar TL'lik bütçe ile 2022'ye başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 bütçesi ise %117 artışla 35 milyar 910 milyon 653 bin TL olarak belirlendi. Yıl içerisinde 276 milyon lira ek bütçe aldı. Diyanet'in 2024 bütçesi için 91 milyar 824 milyon 805 bin TL öngörüldü. Böylelikle Diyanet'in bütçesi 2023'e göre yüzde 151 artmış olacak. Milyarlık bütçeye sahip Diyanet İşlerinin yapması gereken hizmeti 875 milyon TL'lik bütçe ile Cemil Deveci'nin üstlenmeye kalkması ve bunun da yasalar gereği suç olmasına rağmen yapması, "Yerel seçimler öncesi Cemil Deveci'nin yaptığı şark kurnazlığıdır" eleştirilerini doğurdu.   DİYANET'İN BÜTÇESİ 6 BAKANLIKTAN FAZLA! Bilindiği gibi, Diyanet İşleri’ne yaklaşık 36 milyar lira olan bütçesi, 32 milyar 631 milyon 38 bin lira olan İçişleri Bakanlığı, 16 milyar 778 milyon 583 bin lira olan Dışişleri Bakanlığı, 18 milyar 861 milyon 264 bin lira olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, 16 milyar 505 milyon 839 bin lira olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 24 milyar 321 milyon 48 bin lira olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve 17 milyar 124 milyon 310 bin lira olan Ticaret Bakanlığı’ndan fazla.   PARA YOK DEMEYİ BIRAK VE HİZMET YAP Türkiye'de 6 bakanlıktan fazla bütçeye sahip olan Diyanet İşleri'nin hizmet alanına giren Kavak'taki camilerin temizlenme işini yasa dışı şekilde Cemil Deveci'nin yapması Atakum sakinleri tarafından, "Atakum'a hizmete gelince bütçe yok, para yok diye ağlayan Deveci, iş siyasi şova gelince yasa dışı şekilde halkın parasını harcamakta. Sen büyükşehir belediye başkanı mısın? Madem Kavak'ta camiler temizlenecek bu görev sana değil Mustafa Demir'e düşer. Senin bütçen Diyanet İşleri Başkanlığı veya Samsun Büyükşehir Belediyesinden fazla mı? Yaptığın iş zaten yasa dışı. Şov yapmayı bırak ve Atakum halkına 4.5 yıldır 'para yok' diyerek yapmadığın hizmetleri artık yap" eleştirileri yapıldı.   Haber: Berat GONCA
CHP'li Başkan Cemil Deveci, Atakum halkı için harcaması gereken 875 milyon TL'lik bütçeyi, Türkiye'de 36 milyar TL'lik bütçe ile 6 bakanlıktan fazla bütçesi olan Diyanet İşleri'ne bağlı Kavak'taki camilere harcadığı ortaya çıktı. Deveci'nin siyasi şov adına yaptığı bu atağının yasal olmadığı ortaya çıktı.

ATAKUM'UN PARASI DİYANETİN KAVAK'TAKİ CAMİLERİN TEMİZLİĞİNE
Yasalar gereği, bir belediye İller Bankası'ndan gelen parayı o ilçede yaşayan halk için sarfeder. Kendi sınırları içerisindeki halka gelen parayı kendi yönettiği ilçe sınırlarının dışında kullanamaz. Yasalar bu kadar açıkken, Atakum Belediye Başkanı CHP'li Cemil Deveci’nin Atakum Belediye Meclisi'nden Atakum'a hizmet için geçirilen bütçeyi, Kavak'ta Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı camilerin temizliği için harcadığı ortaya çıktı.

 

DEVECİ'YE "ŞARK KURNAZI" BENZETMESİ
CHP Kavak İlçe Başkanlığı'na ait Facabook hesabından yapılan paylaşımlarla, Deveci'nin belediye personelleri ve belediye ekipmanlarını Atakum İlçe sınırlarından 48 Km uzaklıkta Kavak İlçesi'ndeki camilerin temizliği için kullandığı skandalını ortaya çıkardı. Camilerin temizlikleri Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait olduğu biliniyor. 16,1 milyar TL'lik bütçe ile 2022'ye başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 bütçesi ise %117 artışla 35 milyar 910 milyon 653 bin TL olarak belirlendi. Yıl içerisinde 276 milyon lira ek bütçe aldı. Diyanet'in 2024 bütçesi için 91 milyar 824 milyon 805 bin TL öngörüldü. Böylelikle Diyanet'in bütçesi 2023'e göre yüzde 151 artmış olacak. Milyarlık bütçeye sahip Diyanet İşlerinin yapması gereken hizmeti 875 milyon TL'lik bütçe ile Cemil Deveci'nin üstlenmeye kalkması ve bunun da yasalar gereği suç olmasına rağmen yapması, "Yerel seçimler öncesi Cemil Deveci'nin yaptığı şark kurnazlığıdır" eleştirilerini doğurdu.

 

DİYANET'İN BÜTÇESİ 6 BAKANLIKTAN FAZLA!
Bilindiği gibi, Diyanet İşleri’ne yaklaşık 36 milyar lira olan bütçesi, 32 milyar 631 milyon 38 bin lira olan İçişleri Bakanlığı, 16 milyar 778 milyon 583 bin lira olan Dışişleri Bakanlığı, 18 milyar 861 milyon 264 bin lira olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, 16 milyar 505 milyon 839 bin lira olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 24 milyar 321 milyon 48 bin lira olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve 17 milyar 124 milyon 310 bin lira olan Ticaret Bakanlığı’ndan fazla.

 

PARA YOK DEMEYİ BIRAK VE HİZMET YAP
Türkiye'de 6 bakanlıktan fazla bütçeye sahip olan Diyanet İşleri'nin hizmet alanına giren Kavak'taki camilerin temizlenme işini yasa dışı şekilde Cemil Deveci'nin yapması Atakum sakinleri tarafından, "Atakum'a hizmete gelince bütçe yok, para yok diye ağlayan Deveci, iş siyasi şova gelince yasa dışı şekilde halkın parasını harcamakta. Sen büyükşehir belediye başkanı mısın? Madem Kavak'ta camiler temizlenecek bu görev sana değil Mustafa Demir'e düşer. Senin bütçen Diyanet İşleri Başkanlığı veya Samsun Büyükşehir Belediyesinden fazla mı? Yaptığın iş zaten yasa dışı. Şov yapmayı bırak ve Atakum halkına 4.5 yıldır 'para yok' diyerek yapmadığın hizmetleri artık yap" eleştirileri yapıldı.

 

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.