Vizyon Kuyumcu

Samsun’da Dezenformasyonla Mücadele Protokolü İmzalandı

Gündem 08.05.2024 - 11:49, Güncelleme: 08.05.2024 - 11:49
 

Samsun’da Dezenformasyonla Mücadele Protokolü İmzalandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin koordinasyonunda Samsun’da “Dezenformasyonla Mücadele Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin koordinasyonunda ve Samsun Valiliğinin himayelerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Dezenformasyonla Mücadele Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü” imzalandı. Samsun Valiliğinde düzenlenen işbirliği imza törenine Samsun Valisi Orhan Tavlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmanı Ümmühan Yücel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar katıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmanı Ümmühan Yücel, dezenformasyonla mücadele de kurumlar arası işbirliği kapsamında yapılacak proje ve faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Yücel, Dezenformasyonun artık dünyayı tehdit eden riskler arasında ilk sıralarda yer aldığını, bu tehdit karşısında ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle, top yekûn bir mücadeleyle ancak başarı sağlanabileceğini ifade etti. Dezenformasyonla mücadelede bireysel farkındalığın da önemine değinen Yücel, farkında olunmayan bir tehditle mücadele etmenin mümkün olmadığını belirtti. Özellikle gençler başta olmak üzere dezenformasyona maruz kalan toplumun her kesimini kapsayacak şekilde Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimleri Projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Yücel, projeyle, dijital medya okur yazarlığını yaygınlaştırmayı, bireylerde dezenformasyon direnci oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. İşbirliği yapılan kurumlardaki Gönüllü Eğiticilere Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uzmanlarınca Eğitici Eğitimleri verilecek. Bu eğitimleri başarı ile tamamlayan gönüllü eğiticiler, eğitim kurumları başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda Dezenformayonla Mücadele Farkındalık eğitimlerini verecek. Üniversiteler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlar ve gençlik merkezleri ile kamu kurumlarında panel, seminer, toplantı gibi etkinliklerle dezenformasyonla mücadelede farkındalık oluşturulması sağlanacak. Protokolün imzalanmasının ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin hazırladığı, "Dezenformasyon Bülteni Filistin Özel" ve 5 Şubat Depremi'ndeki dezenformasyonu anlatan "Deprem Dezenformasyon Bültenleri" katılımcılara takdim edildi. Yapılan konuşmaların ardından 7 sayfa ve 12 maddeden oluşan Dezenformasyonla Mücadele Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü, katılımcılar tarafından imzalandı. Haber: Güngör GÖÇMEZ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin koordinasyonunda Samsun’da “Dezenformasyonla Mücadele Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin koordinasyonunda ve Samsun Valiliğinin himayelerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Dezenformasyonla Mücadele Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Samsun Valiliğinde düzenlenen işbirliği imza törenine Samsun Valisi Orhan Tavlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmanı Ümmühan Yücel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmanı Ümmühan Yücel, dezenformasyonla mücadele de kurumlar arası işbirliği kapsamında yapılacak proje ve faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Yücel, Dezenformasyonun artık dünyayı tehdit eden riskler arasında ilk sıralarda yer aldığını, bu tehdit karşısında ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle, top yekûn bir mücadeleyle ancak başarı sağlanabileceğini ifade etti. Dezenformasyonla mücadelede bireysel farkındalığın da önemine değinen Yücel, farkında olunmayan bir tehditle mücadele etmenin mümkün olmadığını belirtti. Özellikle gençler başta olmak üzere dezenformasyona maruz kalan toplumun her kesimini kapsayacak şekilde Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimleri Projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Yücel, projeyle, dijital medya okur yazarlığını yaygınlaştırmayı, bireylerde dezenformasyon direnci oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

İşbirliği yapılan kurumlardaki Gönüllü Eğiticilere Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uzmanlarınca Eğitici Eğitimleri verilecek. Bu eğitimleri başarı ile tamamlayan gönüllü eğiticiler, eğitim kurumları başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda Dezenformayonla Mücadele Farkındalık eğitimlerini verecek.

Üniversiteler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlar ve gençlik merkezleri ile kamu kurumlarında panel, seminer, toplantı gibi etkinliklerle dezenformasyonla mücadelede farkındalık oluşturulması sağlanacak.

Protokolün imzalanmasının ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin hazırladığı, " Dezenformasyon Bülteni Filistin Özel" ve 5 Şubat Depremi'ndeki dezenformasyonu anlatan "Deprem Dezenformasyon Bültenleri" katılımcılara takdim edildi.

Yapılan konuşmaların ardından 7 sayfa ve 12 maddeden oluşan Dezenformasyonla Mücadele Kurumlar Arası İşbirliği Protokolü, katılımcılar tarafından imzalandı.

Haber: Güngör GÖÇMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.