Vizyon Kuyumcu

Samsun’da Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları Tamamlandı

Gündem 18.07.2024 - 21:03, Güncelleme: 18.07.2024 - 21:03
 

Samsun’da Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları Tamamlandı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 13 ilçede, 26 Haziran tarihinde başladığı rekolte tahmin çalışmalarında sona geldi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri 13 ilçede önceden belirlenmiş 87 fındık rekolte bahçesinde, yaklaşık 450 dalda çotanak sayımı esasına göre veriler alınarak, fındıkta rekolte tahmini arazi çalışmaları yürüttü. Çalışmaların tamamlanması sonrası açıklamada bulunan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Stratejik ürünümüz olan fındıkta rekolte çalışmalarının çok önemli olduğunu ve geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da arazi ve büro çalışmalarının titizlikle gerçekleştirildi” dedi. İbrahim Sağlam, “2024 yılı üretim sezonunda; Samsun İli 13 fındık ilçesinde, 26.06.2024-11.07.2024 tarihleri arsında önceden belirlenmiş olan 87 fındık rekolte bahçesinde Çotanak Sayımı Esası’ na göre veriler alınarak, fındıkta rekolte tahmini arazi çalışmaları yürütülmüştür. Fındık çeşitlerinin oransal yoğunluğuna göre; 13 fındık ilçesinde belirlenen sahil, orta ve yüksek kuşaktaki mahallelerde tespit edilen fındık bahçelerinde, önceden işaretlenen yaklaşık 450 dalda çotanak sayımları yapılmıştır. Komisyon üyelerine özverili çalışmaları ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2024 yılının fındık üreticileri için bereketli ve yüksek verimli bir yıl olmasını, ülkemiz fındık ihracatında da yüksek gelir elde edilmesini temenni ediyorum” dedi. Haber: Güngör GÖÇMEZ
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 13 ilçede, 26 Haziran tarihinde başladığı rekolte tahmin çalışmalarında sona geldi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri 13 ilçede önceden belirlenmiş 87 fındık rekolte bahçesinde, yaklaşık 450 dalda çotanak sayımı esasına göre veriler alınarak, fındıkta rekolte tahmini arazi çalışmaları yürüttü. Çalışmaların tamamlanması sonrası açıklamada bulunan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Stratejik ürünümüz olan fındıkta rekolte çalışmalarının çok önemli olduğunu ve geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da arazi ve büro çalışmalarının titizlikle gerçekleştirildi” dedi.

İbrahim Sağlam, “2024 yılı üretim sezonunda; Samsun İli 13 fındık ilçesinde, 26.06.2024-11.07.2024 tarihleri arsında önceden belirlenmiş olan 87 fındık rekolte bahçesinde Çotanak Sayımı Esası’ na göre veriler alınarak, fındıkta rekolte tahmini arazi çalışmaları yürütülmüştür. Fındık çeşitlerinin oransal yoğunluğuna göre; 13 fındık ilçesinde belirlenen sahil, orta ve yüksek kuşaktaki mahallelerde tespit edilen fındık bahçelerinde, önceden işaretlenen yaklaşık 450 dalda çotanak sayımları yapılmıştır.

Komisyon üyelerine özverili çalışmaları ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2024 yılının fındık üreticileri için bereketli ve yüksek verimli bir yıl olmasını, ülkemiz fındık ihracatında da yüksek gelir elde edilmesini temenni ediyorum” dedi.

Haber: Güngör GÖÇMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.