Vizyon Kuyumcu

Samsun’daki Okul Arkadaşından Kılıçdaroğlu'na Mektup

Siyaset 17.10.2023 - 23:55, Güncelleme: 17.10.2023 - 23:55
 

Samsun’daki Okul Arkadaşından Kılıçdaroğlu'na Mektup

Samsun'un CHP siyasetinde tanınan ismi Mustafa Tüfek, okul arkadaşı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak artık görevi bırakması gerektiğini bildirdi.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Türk siyasetine önemli isimler kazandıran okulların başında geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aynı dönemde Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde okudu. İki liderle aynı okuldan aynı dönemde mezun olan, 15 yıl Samsun Belediyesi Büyükşehir Meclis Üyeliği görevi yürütmüş olan Mustafa Tüfek, okul arkadaşı Kılıçdaroğlu'na artık görevi bırakması yönünde mektup yazdı. Tüfek yazmış olduğu mektup için, "Bırakmayı bilmek lazım" dedi.   Mustafa Tüfek'in Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği mektup:   "Sayın Genel Başkanım, Aynı jenerasyonun insanlarıyız.1968 kuşağıyız. Ankara'da aynı okulda ve aynı dönemde okuduk 1948 doğumluyuz. Yanı yaşıtız. 1983 yılı SODEP kurucu üyesiyim. 15 yıl Samsun Belediyesi Büyükşehir Meclis Yyeliği, 10 yıl parti yönetimlerinde görev aldım. Bu geçmişimden aldığım cesaretle partimizin son durumuna ilişkin tesbitlerimi sunmak istiyorum. Seçim sürecinde, haksız rekabet, kamu gücü, oyunu kurallarına göre oynamayan bir rakibe karşı kurallara uyarak kazanamazdınız. Sayın Genel Başkanım şimdi size düşen görev artık genel başkanlığa aday olmayıp, genel başkanlık için yarışan adaylara uygun bir ortam hazırlayıp yarışmalarını sağlamak ve kazanan adayın yanında saygıdeğer onursal genel başkan olarak yer alıp mücadeleye devam etmek olmalıdır. Ayrıca partimizin geleceği için bir kaç başlık paylaşmak istiyorum. 1- Hangi kademede olursa olsun seçimle gelinen görevlerde 3 dönem kuralı uygulanmalıdır. 2- Seçimlerde aday olacak kadrolar tüm üyelerin katılımına dayalı ön seçimle olmalıdır. 3- Milletvekili seçimlerinde % 5 genel merkez kontenjanı uygulanmalıdır. 4- İlçe kongrelerinde mahalle delege sistemi kaldırılarak kongre tüm üyelerin katılımıyla yapılmalıdır. 5- Parti organları seçiminde yöntem çarşaf liste olmalı blok liste kaldırılmalıdır. 6- İlçe kongrelerinde mahalle delege sistemi kaldırılarak kongre tüm üyelerin katılımıyla yapılmalıdır. 7- Aday üyelik seçimine geçilmeli aday üye parti okulunda eğitim çalışmalarına katılarak aidat ödeme koşuluyla aktif üye statüsü kazanmalıdır. Sayın Genel Başkanım bildiğiniz gibi siyaset netice alma sanatıdır, ille de benimle değil, kiminle alınacaksa netice onunla alınmalıdır, saygılarımla."   Haber: Sezer SEZER  
Samsun'un CHP siyasetinde tanınan ismi Mustafa Tüfek, okul arkadaşı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak artık görevi bırakması gerektiğini bildirdi.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Türk siyasetine önemli isimler kazandıran okulların başında geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aynı dönemde Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde okudu. İki liderle aynı okuldan aynı dönemde mezun olan, 15 yıl Samsun Belediyesi Büyükşehir Meclis Üyeliği görevi yürütmüş olan Mustafa Tüfek, okul arkadaşı Kılıçdaroğlu'na artık görevi bırakması yönünde mektup yazdı. Tüfek yazmış olduğu mektup için, "Bırakmayı bilmek lazım" dedi.

 

Mustafa Tüfek'in Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği mektup:

 

"Sayın Genel Başkanım,

Aynı jenerasyonun insanlarıyız.1968 kuşağıyız. Ankara'da aynı okulda ve aynı dönemde okuduk 1948 doğumluyuz. Yanı yaşıtız.

1983 yılı SODEP kurucu üyesiyim. 15 yıl Samsun Belediyesi Büyükşehir Meclis Yyeliği, 10 yıl parti yönetimlerinde görev aldım.

Bu geçmişimden aldığım cesaretle partimizin son durumuna ilişkin tesbitlerimi sunmak istiyorum.

Seçim sürecinde, haksız rekabet, kamu gücü, oyunu kurallarına göre oynamayan bir rakibe karşı kurallara uyarak kazanamazdınız.

Sayın Genel Başkanım şimdi size düşen görev artık genel başkanlığa aday olmayıp, genel başkanlık için yarışan adaylara uygun bir ortam hazırlayıp yarışmalarını sağlamak ve kazanan adayın yanında saygıdeğer onursal genel başkan olarak yer alıp mücadeleye devam etmek olmalıdır.

Ayrıca partimizin geleceği için bir kaç başlık paylaşmak istiyorum.

1- Hangi kademede olursa olsun seçimle gelinen görevlerde 3 dönem kuralı uygulanmalıdır.

2- Seçimlerde aday olacak kadrolar tüm üyelerin katılımına dayalı ön seçimle olmalıdır.

3- Milletvekili seçimlerinde % 5 genel merkez kontenjanı uygulanmalıdır.

4- İlçe kongrelerinde mahalle delege sistemi kaldırılarak kongre tüm üyelerin katılımıyla yapılmalıdır.

5- Parti organları seçiminde yöntem çarşaf liste olmalı blok liste kaldırılmalıdır.

6- İlçe kongrelerinde mahalle delege sistemi kaldırılarak kongre tüm üyelerin katılımıyla yapılmalıdır.

7- Aday üyelik seçimine geçilmeli aday üye parti okulunda eğitim çalışmalarına katılarak aidat ödeme koşuluyla aktif üye statüsü kazanmalıdır.

Sayın Genel Başkanım bildiğiniz gibi siyaset netice alma sanatıdır, ille de benimle değil, kiminle alınacaksa netice onunla alınmalıdır,

saygılarımla."

 

Haber: Sezer SEZER

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.