Vizyon Kuyumcu

Satar, 'Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi boş vaat'

Siyaset 25.03.2023 - 02:27, Güncelleme: 26.05.2023 - 11:54
 

Satar, 'Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi boş vaat'

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin AK Parti iktidarının yerine getirmediği boş vaatlerinden birisi olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını söyledi.

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin AK Parti iktidarının yerine getirmediği boş vaatlerinden birisi olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını söyledi.   İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Projedeki gelişmeleri takip ettiklerini belirten İlçe Başkanı Satar, geçtiğimiz yılın nisan ayında bilgi edinme kanunu çerçevesinde Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin neden tamamlanamadığını ve net olarak bitiş tarihinin bildirilmesi için TCDD Genel Müdürlüğü'ne ve ilgili kurumlara başvurduklarını hatırlatarak, yetkililerden baştan sağma cevap aldıklarının altını çizdi.   SAMSUNLUNUN İNANCI KALMADI Samsun ve çevre illerdeki insanların hayatını ve ulaşım ihtiyaçlarını kolaylaştırmak açısından önemli bir proje olan Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi hakkında verilmiş sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini vurgulayan Başkan Satar, "Başta Samsun halkı ve kamuoyu bu projeye olan saygısını, gerçekleştirileceğine dair olan inancını kaybetmiştir. Samsun halkını ve kentin geleceğini, ekonomisini ilgilendiren tüm konuların ve verilen sözlerin takipçisi olan bir siyasi parti olarak, bu konunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.   SORU BAŞKA CEVAP BAŞKA Devlet Demiryolları İşletmesi'nin Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi ile ilgili cevap vermek yerine yasak savma babında bilgi verdiğini ifade eden İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, "Hızlı Tren projesi bilgisi yerine Kırıkkale(Delice)-Çorum-Samsun Hızlı Tren Projesi etüt-proje çalışmalarına devam edildiği ve 2022 yılı içerisinde tamamlanması planlandığı bilgisi verildi" dedi.   HIZLI TREN BOŞ VAAT Başkan Satar, iktidarın seneler boyunca Samsun'a verdiği hızlı tren sözünü tutmadığını dile getirerek, "Bitmesi gereken hızlı trenin, projesinin bile yapılamadığı anlaşılmaktadır. Şehrin ekonomisi ve gelişimi için çok önemli ve gerekli olan bu proje de birçok benzeri gibi AKP iktidarının Samsun’a ve Samsunluya verdiği ancak yerine getirmediği boş vaatlerinden birisi olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini almış bulunmaktadır" şekilde konuştu.   İYİ PARTİ İKTİDARINDA YAPILACAK Fikri takibin önemini çok iyi bilen bir teşkilat ve siyasi parti olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Satar, "Samsun’un, Samsunlunun yararına olan tüm girişimleri destekleyerek, verilen ancak yerine getirilmeyen tüm sözler için de kamuoyu oluşturarak Samsun’un geleceği için var gücümüzle çalışmaktayız. Görünen o ki, devri iktidarının sonuna gelen AKP hükümetinden sözlerini tutmasını beklemenin bir önemi kalmamıştır. Halkın faydasına olacağını düşündüğümüz bu projenin de İYİ parti iktidarına nasip olacağı anlaşılmıştır” diye konuştu.
İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin AK Parti iktidarının yerine getirmediği boş vaatlerinden birisi olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını söyledi.

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin AK Parti iktidarının yerine getirmediği boş vaatlerinden birisi olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını söyledi.

 

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Projedeki gelişmeleri takip ettiklerini belirten İlçe Başkanı Satar, geçtiğimiz yılın nisan ayında bilgi edinme kanunu çerçevesinde Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin neden tamamlanamadığını ve net olarak bitiş tarihinin bildirilmesi için TCDD Genel Müdürlüğü'ne ve ilgili kurumlara başvurduklarını hatırlatarak, yetkililerden baştan sağma cevap aldıklarının altını çizdi.

 

SAMSUNLUNUN İNANCI KALMADI
Samsun ve çevre illerdeki insanların hayatını ve ulaşım ihtiyaçlarını kolaylaştırmak açısından önemli bir proje olan Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi hakkında verilmiş sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini vurgulayan Başkan Satar, "Başta Samsun halkı ve kamuoyu bu projeye olan saygısını, gerçekleştirileceğine dair olan inancını kaybetmiştir. Samsun halkını ve kentin geleceğini, ekonomisini ilgilendiren tüm konuların ve verilen sözlerin takipçisi olan bir siyasi parti olarak, bu konunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.

 

SORU BAŞKA CEVAP BAŞKA
Devlet Demiryolları İşletmesi'nin Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi ile ilgili cevap vermek yerine yasak savma babında bilgi verdiğini ifade eden İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, "Hızlı Tren projesi bilgisi yerine Kırıkkale(Delice)-Çorum-Samsun Hızlı Tren Projesi etüt-proje çalışmalarına devam edildiği ve 2022 yılı içerisinde tamamlanması planlandığı bilgisi verildi" dedi.

 

HIZLI TREN BOŞ VAAT
Başkan Satar, iktidarın seneler boyunca Samsun'a verdiği hızlı tren sözünü tutmadığını dile getirerek, "Bitmesi gereken hızlı trenin, projesinin bile yapılamadığı anlaşılmaktadır. Şehrin ekonomisi ve gelişimi için çok önemli ve gerekli olan bu proje de birçok benzeri gibi AKP iktidarının Samsun’a ve Samsunluya verdiği ancak yerine getirmediği boş vaatlerinden birisi olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini almış bulunmaktadır" şekilde konuştu.

 

İYİ PARTİ İKTİDARINDA YAPILACAK
Fikri takibin önemini çok iyi bilen bir teşkilat ve siyasi parti olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Satar, "Samsun’un, Samsunlunun yararına olan tüm girişimleri destekleyerek, verilen ancak yerine getirilmeyen tüm sözler için de kamuoyu oluşturarak Samsun’un geleceği için var gücümüzle çalışmaktayız. Görünen o ki, devri iktidarının sonuna gelen AKP hükümetinden sözlerini tutmasını beklemenin bir önemi kalmamıştır. Halkın faydasına olacağını düşündüğümüz bu projenin de İYİ parti iktidarına nasip olacağı anlaşılmıştır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.