Vizyon Kuyumcu

SGK Uzmanı Özgür Erdursun EYT'lilere Müjdeyi Duyurdu: Kademeli Emeklilik Yasası Gelecek

Ekonomi 13.08.2024 - 22:20, Güncelleme: 13.08.2024 - 22:20
 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun EYT'lilere Müjdeyi Duyurdu: Kademeli Emeklilik Yasası Gelecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşa müjdeyi verdi. Erdursun, emeklilikte kademeli emeklilik sisteminin geleceğini iddia etti.

EYT sorunu ilk olarak 1999 yılında ortaya çıktı. O dönemin hükümeti tarafından gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformu, emeklilik şartlarına yaş sınırlaması getirdi. Düzenleme, o günden bugüne tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Söz konusu düzenleme uzun bir çalışma dönemi sonrası emekli olmaya hak kazanmış milyonlarca yurttaşın, yaş engeline takılmasına neden oluyor. "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" (EYT) sorunu, Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Milyonlarca emekli, iktidardan bu soruna bir çözüm bulmasını bekliyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan ve gerekli prim gününü tamamlayan ancak yaş şartından dolayı emekli olamayan kişiler, bu sorunun en büyük mağdurları olarak dikkat çekiyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşa yönelik kademeli emeklilik yasasına ilişkin müjdeyi duyurdu. "KADEMELİ EMEKLİLİK GELECEK" SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca yurttaşın beklediği müjdeli habere ilişkin flaş bir iddiada bulundu. Kademeli emekliliğin şu anda AKP'nin gündeminde olmadığını belirten Erdursun, “Ama hükümetin gündeminde yok diye 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlarda gündemde yok diyemeyiz. 2028’deki seçim döneminde bu konu çok fazla konuşulacak 8 Eylül 1999 tarihinden bir gün sonra sigortalı olmuş olan bir kadın 58 değil de belki 46 yaşında, erkek 60 yaş değil de 48 yaşında emekli olabilir. Bunları böyle bir kademeli 46,48,50, 52, 54 ve 56 ilerleyerek bir kademenin geleceğini ben düşünüyorum” diye konuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşa müjdeyi verdi. Erdursun, emeklilikte kademeli emeklilik sisteminin geleceğini iddia etti.

EYT sorunu ilk olarak 1999 yılında ortaya çıktı. O dönemin hükümeti tarafından gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformu, emeklilik şartlarına yaş sınırlaması getirdi. Düzenleme, o günden bugüne tartışma konusu olmayı sürdürüyor.

Söz konusu düzenleme uzun bir çalışma dönemi sonrası emekli olmaya hak kazanmış milyonlarca yurttaşın, yaş engeline takılmasına neden oluyor.

"Emeklilikte Yaşa Takılanlar" (EYT) sorunu, Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Milyonlarca emekli, iktidardan bu soruna bir çözüm bulmasını bekliyor.

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan ve gerekli prim gününü tamamlayan ancak yaş şartından dolayı emekli olamayan kişiler, bu sorunun en büyük mağdurları olarak dikkat çekiyor.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşa yönelik kademeli emeklilik yasasına ilişkin müjdeyi duyurdu.

"KADEMELİ EMEKLİLİK GELECEK"
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca yurttaşın beklediği müjdeli habere ilişkin flaş bir iddiada bulundu.

Kademeli emekliliğin şu anda AKP'nin gündeminde olmadığını belirten Erdursun, “Ama hükümetin gündeminde yok diye 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlarda gündemde yok diyemeyiz. 2028’deki seçim döneminde bu konu çok fazla konuşulacak

8 Eylül 1999 tarihinden bir gün sonra sigortalı olmuş olan bir kadın 58 değil de belki 46 yaşında, erkek 60 yaş değil de 48 yaşında emekli olabilir. Bunları böyle bir kademeli 46,48,50, 52, 54 ve 56 ilerleyerek bir kademenin geleceğini ben düşünüyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.