Vizyon Kuyumcu

Süte Büyük Zam Geliyor

Ekonomi 12.08.2024 - 15:30, Güncelleme: 12.08.2024 - 15:30
 

Süte Büyük Zam Geliyor

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği TÜSEDAD'dan çiğ süte büyük zam talebi. TÜSEDAD çiğ süte yüzde 43,6'lık zam talep etti.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), çiğ süt fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yaptı ve sütün tavsiye fiyatına yüzde 43,6 oranında zam talep etti. Dernek, Temmuz ayında 1 litre soğutulmuş çiğ süt üretim maliyetinin 17,54 TL olduğunu ve buna dayanarak tavsiye fiyatının 21,05 TL olarak belirlenmesi gerektiğini açıkladı. TÜSEDAD, artan yem, elektrik ve mazot fiyatlarının üretim maliyetlerini önemli ölçüde artırdığını, özellikle elektrik ve mazot fiyatlarındaki artışların çiğ süt üretim maliyetlerini yüzde 3,2 oranında yükselttiğini belirtti. Ayrıca, reforme inek ve düve kesim fiyatlarındaki düşüşlerin, süt üreticilerinin gelirlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.  
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği TÜSEDAD'dan çiğ süte büyük zam talebi. TÜSEDAD çiğ süte yüzde 43,6'lık zam talep etti.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), çiğ süt fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yaptı ve sütün tavsiye fiyatına yüzde 43,6 oranında zam talep etti. Dernek, Temmuz ayında 1 litre soğutulmuş çiğ süt üretim maliyetinin 17,54 TL olduğunu ve buna dayanarak tavsiye fiyatının 21,05 TL olarak belirlenmesi gerektiğini açıkladı.

TÜSEDAD, artan yem, elektrik ve mazot fiyatlarının üretim maliyetlerini önemli ölçüde artırdığını, özellikle elektrik ve mazot fiyatlarındaki artışların çiğ süt üretim maliyetlerini yüzde 3,2 oranında yükselttiğini belirtti. Ayrıca, reforme inek ve düve kesim fiyatlarındaki düşüşlerin, süt üreticilerinin gelirlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.