Vizyon Kuyumcu

Tarihteki en büyük hacklerden: 10 milyar şifre yayınlandı, birçok kişinin özel bilgileri tehlikede

Teknoloji 08.07.2024 - 23:40, Güncelleme: 08.07.2024 - 23:40
 

Tarihteki en büyük hacklerden: 10 milyar şifre yayınlandı, birçok kişinin özel bilgileri tehlikede

RockYou2024 adlı sızıntıda yaklaşık 10 milyar gerçek şifre internette yayınlandı. Birçok kişinin özel bilgileri ele geçirildi.

Geçen hafta tarihteki en büyük şifre sızıntısı gerçekleşti. Önde gelen bir hacker forumunda 'RockYou2024' adı verilen bir dosya, yaklaşık 9,948,575,739 benzersiz şifreyi düz metin halinde içeriyor. Bu dosya, eski ve yeni birçok veri ihlalinden elde edilen şifrelerin bir derlemesinin internette bulunabileceği anlamına geliyor. 45 GB büyüklüğündeki veri seti, çevrimiçi ve çevrimdışı hizmetlerden elde edilen şifreleri kapsıyor. Bu şifrelerin siber suçlular için oldukça değerli olduğu ve gerçek kullanıcı şifrelerinin çevrimdışı saldırılar için kullanılabileceği düşünülüyor. Ne yapılmalı? Bilgisayar uzmanları özellikle bu dönem sonrasında kullanıcılara güvenliklerini artırmak için güçlü, benzersiz şifreler kullanması gerektiğini ve mümkün olan her yerde MFA’yı (Çok faktörlü kimlik doğrulama) etkinleştirmelerini öneriyor.    
RockYou2024 adlı sızıntıda yaklaşık 10 milyar gerçek şifre internette yayınlandı. Birçok kişinin özel bilgileri ele geçirildi.

Geçen hafta tarihteki en büyük şifre sızıntısı gerçekleşti. Önde gelen bir hacker forumunda 'RockYou2024' adı verilen bir dosya, yaklaşık 9,948,575,739 benzersiz şifreyi düz metin halinde içeriyor. Bu dosya, eski ve yeni birçok veri ihlalinden elde edilen şifrelerin bir derlemesinin internette bulunabileceği anlamına geliyor.

45 GB büyüklüğündeki veri seti, çevrimiçi ve çevrimdışı hizmetlerden elde edilen şifreleri kapsıyor. Bu şifrelerin siber suçlular için oldukça değerli olduğu ve gerçek kullanıcı şifrelerinin çevrimdışı saldırılar için kullanılabileceği düşünülüyor.

Ne yapılmalı?
Bilgisayar uzmanları özellikle bu dönem sonrasında kullanıcılara güvenliklerini artırmak için güçlü, benzersiz şifreler kullanması gerektiğini ve mümkün olan her yerde MFA’yı (Çok faktörlü kimlik doğrulama) etkinleştirmelerini öneriyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.