Vizyon Kuyumcu

Terme Belediyesi’nden Çiftçiye 1000 Adet Feromon Tuzak Desteği

Samsun 23.09.2024 - 20:38, Güncelleme: 23.09.2024 - 20:38
 

Terme Belediyesi’nden Çiftçiye 1000 Adet Feromon Tuzak Desteği

Terme Belediyesi, kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele için çiftçilere 1000 adet feromon tuzak dağıtacak.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “İlçemizin bereketli topraklarını korumak ve çiftçilerimize destek olmak için Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün dağıtacağı 250 feromon tuzağa ek olarak, Terme Belediyesi olarak çiftçilerimize 1000 adet feromon tuzak dağıtacağız” dedi. Terme Belediyesi, Terme’de tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede önemli bir adım attı. Terme Kaymakamlığında yapılan kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele toplantısına katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, çiftçilere destek olmak ve ilçeyi kahverengi kokarca zararlısından kurtarmak için belediye olarak 1000 adet feromon tuzak dağıtacaklarını açıkladı. Toplantıya Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, ilgili kurum müdürleri ve oda başkanları katıldı TOPLAMDA 1250 FEROMON TUZAK DAĞITILACAK Yapılan toplantıda Tarım ve Orman Müdürlüğü, kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadele için dağıtacağı 250 adet feromon tuzağına ek olarak, Terme Belediyesi de 1000 adet dağıtarak toplamda 1250 feromon tuzağı ilçedeki çiftçilere dağıtmış olacak. Terme Belediyesi tarafından dağıtılacak olan 1000 adet feromon tuzağın hazırlanmaya başladığını ve kısa süre içinde çiftçilere ulaştırılacağını belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme’nin bereketli topraklarını korumak ve çiftçilerimizin emeğini boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapıyoruz. 1000 adet feromon tuzağımız hazırlanıyor kısa süre içinde çiftçilerimize dağıtmış olacağız. Kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve onların sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz,” dedi. ZARARLIYA KARŞI ORTAK MÜCADELE Başkan Kul, “İlk olarak 2019 yılında ilçemizde görülen bu zararlı, bu yıl pandemi yapmış durumda. Bu mücadelede hep birlikte hareket ederek, Terme’nin tarımsal üretimini koruyacağız. 200’e yakın bitkiyi etkileyen bu zararlıya karşı çiftçimizin yaşadığı sorunların farkındayız. Bu yıl özellikle fındık üreticimiz büyük zarara uğradı. Bu zararın en aza indirilmesi için bakanlığımız ve milletvekillerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bu zararlıya karşı atılacak her adımın destekçisi ve takipçisiyiz. Bu beladan ilçemizi hep birlikte çalışarak kurtaracağız,” şeklinde konuştu.
Terme Belediyesi, kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele için çiftçilere 1000 adet feromon tuzak dağıtacak.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “İlçemizin bereketli topraklarını korumak ve çiftçilerimize destek olmak için Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün dağıtacağı 250 feromon tuzağa ek olarak, Terme Belediyesi olarak çiftçilerimize 1000 adet feromon tuzak dağıtacağız” dedi.

Terme Belediyesi, Terme’de tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede önemli bir adım attı. Terme Kaymakamlığında yapılan kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele toplantısına katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, çiftçilere destek olmak ve ilçeyi kahverengi kokarca zararlısından kurtarmak için belediye olarak 1000 adet feromon tuzak dağıtacaklarını açıkladı. Toplantıya Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, ilgili kurum müdürleri ve oda başkanları katıldı

TOPLAMDA 1250 FEROMON TUZAK DAĞITILACAK
Yapılan toplantıda Tarım ve Orman Müdürlüğü, kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadele için dağıtacağı 250 adet feromon tuzağına ek olarak, Terme Belediyesi de 1000 adet dağıtarak toplamda 1250 feromon tuzağı ilçedeki çiftçilere dağıtmış olacak.

Terme Belediyesi tarafından dağıtılacak olan 1000 adet feromon tuzağın hazırlanmaya başladığını ve kısa süre içinde çiftçilere ulaştırılacağını belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme’nin bereketli topraklarını korumak ve çiftçilerimizin emeğini boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapıyoruz. 1000 adet feromon tuzağımız hazırlanıyor kısa süre içinde çiftçilerimize dağıtmış olacağız. Kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve onların sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz,” dedi.

ZARARLIYA KARŞI ORTAK MÜCADELE
Başkan Kul, “İlk olarak 2019 yılında ilçemizde görülen bu zararlı, bu yıl pandemi yapmış durumda. Bu mücadelede hep birlikte hareket ederek, Terme’nin tarımsal üretimini koruyacağız. 200’e yakın bitkiyi etkileyen bu zararlıya karşı çiftçimizin yaşadığı sorunların farkındayız. Bu yıl özellikle fındık üreticimiz büyük zarara uğradı. Bu zararın en aza indirilmesi için bakanlığımız ve milletvekillerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bu zararlıya karşı atılacak her adımın destekçisi ve takipçisiyiz. Bu beladan ilçemizi hep birlikte çalışarak kurtaracağız,” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.