Vizyon Kuyumcu

Tüm Gözler Kararnamelere Çevrildi

Gündem 06.06.2024 - 10:04, Güncelleme: 06.06.2024 - 10:04
 

Tüm Gözler Kararnamelere Çevrildi

Türkiye'de gündem AK Parti ile MHP'nin soğuk savaş içerisinde olduğu iddiaları konuşulurken bu günlerde tüm gözler 14 Haziran'da açıklanacak olan HSK Yaz Kararnamesi ile hazırlık aşamasında olduğu belirtilen valiler ve emniyet müdürleri kararnamelerine çevrilmiş durumda.

SOĞUK SAVAŞI KAMUOYU 3 OLAYDAN ÖĞRENDİ AK Parti ile MHP arasında soğuk savaş yaşanıyor. Soğuk savaşın ortaya çıkmasında en önemli olayların eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti, Ankara'da Süleyman Soylu’ya yakın olduğu belirtilen Ayhan Bora Kaplan Operasyonu ile başladı. Ardından ise Yargıtay Başkanı Seçimlerinde kaos yaşandı. AK Parti ve MHP kapışması sonucu çekişmeli geçen seçimlerde bir türlü başkan seçilemedi. MHP adayının çekilmesiyle 37. turda Yargıtay Başkanı seçimleri sonuçlanarak başkan seçildi. Cumhur İttifakı'nı oluşturan iki partinin birbirleriyle yaşadığı kamuoyuna yansıyan soğuk savaşın dozunun zaman zaman azalıp arttığı gözleniyor. SOĞUK SAVAŞ SAMSUN'DA KENDİNİ 3 BELEDİYEDE GÖSTERDİ Samsun'da ise AK Parti ile MHP arasında yaşanan soğuk savaş belediye seçimlerinin hemen sonrasında yapılan ilk belediye meclis toplantılarına yansımıştı. İlkadım, Bafra ve Ladik Belediyesi'nde yapılan ilk meclis toplantılarında her iki parti karşılıklı bir birlerine gol atmış ve günlerce Samsun'da üç belediyede yaşanan olaylar konuşulmuştu. 3 KARARNAMENİN ARDI ARDINA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR AK Parti ile MHP arasında yaşandığı öne sürülen soğuk savaşın boyutunun kararnameler yayınlandıktan sonra ortaya çıkacağı konuşuluyor. 14 Haziran'da HSK'nın Yaz kararnamesini kamuoyuna duyurması beklenirken, valiler ve emniyet müdürleri kararnamelerinin de tamamlanma aşamasında olduğu ve önümüzdeki günlerde iki kararnamenin de açıklanabileceği üzerinde duruluyor. SAMSUN'DA 2 KRİTİK ŞUBE SOYLU'YA YAKIN İSİMLERİN KONTROLUNDE İDDİASI Yakında açıklanması muhtemel olan Valiler Kararnanesi’nde 27 ilin valisinin değişebileceği bürokrasi kulislerinde dillendiriliyor. Yakın süreçte açıklanması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi ise daha fazla merak uyandırıyor. Bilindiği üzere Süleyman Soylu'nun bakanlık görevinden alınarak İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nı gelmesi ile Soylu'ya yakın olduğu öne sürülen çok sayıda emniyet müdürü ve emniyet amiri pasif görevlere çekilmişti. Yine de emniyet içerisinde Soylu'ya yakın olduğu öne sürülen çok sayıda müdür ve amirin olduğu iddiaları kamuoyunda dillendiriliyor. Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde ise halen kritik iki şubenin Süleyman Soylu'ya yakın isimlerin kontrolünde olduğu iddia ediliyor. KARARNAMELER SAMSUN'A NASIL YANSIYACAK? Kamuoyunda 14 Haziran'da açıklanması beklenen HSK Yaz Kararnamesi ile yakın süreçte açıklanması beklenen valiler ve emniyet müdürleri kararnamelerinin Samsun'a nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı, Samsun Valisi ve Samsun Emniyet Müdürü'nün açıklanan kararnamelerin ardından görevlerinin başında kalıp kalmayacakları kamuoyu tarafından ilgiyle takip ediliyor. Haber Berat GONCA
Türkiye'de gündem AK Parti ile MHP'nin soğuk savaş içerisinde olduğu iddiaları konuşulurken bu günlerde tüm gözler 14 Haziran'da açıklanacak olan HSK Yaz Kararnamesi ile hazırlık aşamasında olduğu belirtilen valiler ve emniyet müdürleri kararnamelerine çevrilmiş durumda.

SOĞUK SAVAŞI KAMUOYU 3 OLAYDAN ÖĞRENDİ
AK Parti ile MHP arasında soğuk savaş yaşanıyor. Soğuk savaşın ortaya çıkmasında en önemli olayların eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti, Ankara'da Süleyman Soylu’ya yakın olduğu belirtilen Ayhan Bora Kaplan Operasyonu ile başladı. Ardından ise Yargıtay Başkanı Seçimlerinde kaos yaşandı. AK Parti ve MHP kapışması sonucu çekişmeli geçen seçimlerde bir türlü başkan seçilemedi. MHP adayının çekilmesiyle 37. turda Yargıtay Başkanı seçimleri sonuçlanarak başkan seçildi. Cumhur İttifakı'nı oluşturan iki partinin birbirleriyle yaşadığı kamuoyuna yansıyan soğuk savaşın dozunun zaman zaman azalıp arttığı gözleniyor.

SOĞUK SAVAŞ SAMSUN'DA KENDİNİ 3 BELEDİYEDE GÖSTERDİ
Samsun'da ise AK Parti ile MHP arasında yaşanan soğuk savaş belediye seçimlerinin hemen sonrasında yapılan ilk belediye meclis toplantılarına yansımıştı. İlkadım, Bafra ve Ladik Belediyesi'nde yapılan ilk meclis toplantılarında her iki parti karşılıklı bir birlerine gol atmış ve günlerce Samsun'da üç belediyede yaşanan olaylar konuşulmuştu.

3 KARARNAMENİN ARDI ARDINA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR
AK Parti ile MHP arasında yaşandığı öne sürülen soğuk savaşın boyutunun kararnameler yayınlandıktan sonra ortaya çıkacağı konuşuluyor. 14 Haziran'da HSK'nın Yaz kararnamesini kamuoyuna duyurması beklenirken, valiler ve emniyet müdürleri kararnamelerinin de tamamlanma aşamasında olduğu ve önümüzdeki günlerde iki kararnamenin de açıklanabileceği üzerinde duruluyor.

SAMSUN'DA 2 KRİTİK ŞUBE SOYLU'YA YAKIN İSİMLERİN KONTROLUNDE İDDİASI
Yakında açıklanması muhtemel olan Valiler Kararnanesi’nde 27 ilin valisinin değişebileceği bürokrasi kulislerinde dillendiriliyor. Yakın süreçte açıklanması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi ise daha fazla merak uyandırıyor. Bilindiği üzere Süleyman Soylu'nun bakanlık görevinden alınarak İçişleri Bakanlığı'na Ali Yerlikaya'nı gelmesi ile Soylu'ya yakın olduğu öne sürülen çok sayıda emniyet müdürü ve emniyet amiri pasif görevlere çekilmişti. Yine de emniyet içerisinde Soylu'ya yakın olduğu öne sürülen çok sayıda müdür ve amirin olduğu iddiaları kamuoyunda dillendiriliyor. Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde ise halen kritik iki şubenin Süleyman Soylu'ya yakın isimlerin kontrolünde olduğu iddia ediliyor.

KARARNAMELER SAMSUN'A NASIL YANSIYACAK?
Kamuoyunda 14 Haziran'da açıklanması beklenen HSK Yaz Kararnamesi ile yakın süreçte açıklanması beklenen valiler ve emniyet müdürleri kararnamelerinin Samsun'a nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı, Samsun Valisi ve Samsun Emniyet Müdürü'nün açıklanan kararnamelerin ardından görevlerinin başında kalıp kalmayacakları kamuoyu tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Haber Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.