Vizyon Kuyumcu
Nuri Başar
Köşe Yazarı
Nuri Başar
 

Merdivenler Daha Dik!

Merdivenler daha dik,  yokuşlar daha yamaç. Dayan dizlerim dayan, bu dâvâ kutsal amaç. Terk edip gitse bile bütün güvendiklerin, Sen devam et yoluna kalbinde sonsuz inanç. Talip olmadığım ve hatta itirazım olduğu halde, 2001 Yılında Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığının ağır yükü aciz omuzlarıma yüklendi. Kapatılan Fazilet Partisinde İl Teşkilat Başkanı olmam nedeni ile her gün devam ettiğim parti binasına gelince, yükün ağırlığından olsa gerek merdivenler bana çok dik gelmiş ve yukarıdaki dizeler içimden geçmişti. Halbuki gelecekte dâvâsını savunma sorunu yaşayan omurgasızların tutumları yüzünden merdivenler çok daha da dikleşecek, işler daha da zorlaşacaktı. Tarih boyunca Hakk merkezli akımlar zalimlerin hedefinde olmuştur. O akımın halkla buluşmasına engel olmak için akla hayale gelmeyen tuzaklar kurulur, iftiralar atılır. Ama her şeye rağmen Hak'kın gücü geçte olsa galip gelir. Ülkemizde Milli Görüş Hareketi de, Siyonist sermayenin iradesini satın aldığı yerli işbirlikçilerce hep iftira, çamur atma ve yok sayma gibi değişik yollarla halkla buluşmasına engel olundu. Milli Görüş partileri hukuka aykırı olarak dört defa kapatıldı, dünya ihtirası inancının önünde olan omurgasızlar tarafından defalarca bölündü. İşin garip yanı; davâsını terk edenlerin yuvada kalanlara hasmane ve kırgın olmaları oldu. Dün beraber aynı hedefe yürüyenlerin, daha sonra karşı karşıya gelmeleri merdivenleri biraz daha dikleştirdi. Milli Görüş çizgisinden ayrılıp Siyonizm’in amacına hizmet için oluşturulan siyasi partileri kuran ve sonradan katılanların içinde ilerisi için umut verenler olmakla beraber çoğu, kaybedenin üzülmeyeceği ve bulanın sevinmeyeceği kişiliğe sahip insanlardı. Ama, artık yıllarca yaşanan bölünmelere Milli Görüş camiası bir nevi bağışıklık kazandı. Şimdi hiç bir şey sürpriz gelmiyor. Milli Görüş gemisini terk edenler "partide istişare yapılmıyor, gençlerin önü açılmıyor" gibi basit bahanelere sarılarak Genel Merkezi eleştirdiler. Ülkeye en fazla genç siyasetçi yetiştiren ve istişareyi en ciddi anlamda yapan bir siyasi oluşumu itham için servis edilen ayrılık güftesi, Siyonizm uyuzuna yakalananların ortak hastalıkları idi. Bundan sonra da merdivenler daha da dikleşir mi bilinmez. Ama, bilinen bir şey var ki, yokuşların en dik olduğu yer düzlüğe en yakın olan yerdir. Allah"ın (c.c.) Milli Görüş camiasını bir an önce düzlüğe çıkarması ve ayrılık acısını bir daha yaşatmaması dua ve dileklerimle. 
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2024 - Cuma
Nuri Başar

Merdivenler Daha Dik!

Merdivenler daha dik,  yokuşlar daha yamaç.
Dayan dizlerim dayan, bu dâvâ kutsal amaç.
Terk edip gitse bile bütün güvendiklerin,
Sen devam et yoluna kalbinde sonsuz inanç.

Talip olmadığım ve hatta itirazım olduğu halde, 2001 Yılında Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığının ağır yükü aciz omuzlarıma yüklendi. Kapatılan Fazilet Partisinde İl Teşkilat Başkanı olmam nedeni ile her gün devam ettiğim parti binasına gelince, yükün ağırlığından olsa gerek merdivenler bana çok dik gelmiş ve yukarıdaki dizeler içimden geçmişti. Halbuki gelecekte dâvâsını savunma sorunu yaşayan omurgasızların tutumları yüzünden merdivenler çok daha da dikleşecek, işler daha da zorlaşacaktı.

Tarih boyunca Hakk merkezli akımlar zalimlerin hedefinde olmuştur. O akımın halkla buluşmasına engel olmak için akla hayale gelmeyen tuzaklar kurulur, iftiralar atılır. Ama her şeye rağmen Hak'kın gücü geçte olsa galip gelir. Ülkemizde Milli Görüş Hareketi de, Siyonist sermayenin iradesini satın aldığı yerli işbirlikçilerce hep iftira, çamur atma ve yok sayma gibi değişik yollarla halkla buluşmasına engel olundu. Milli Görüş partileri hukuka aykırı olarak dört defa kapatıldı, dünya ihtirası inancının önünde olan omurgasızlar tarafından defalarca bölündü. İşin garip yanı; davâsını terk edenlerin yuvada kalanlara hasmane ve kırgın olmaları oldu. Dün beraber aynı hedefe yürüyenlerin, daha sonra karşı karşıya gelmeleri merdivenleri biraz daha dikleştirdi.

Milli Görüş çizgisinden ayrılıp Siyonizm’in amacına hizmet için oluşturulan siyasi partileri kuran ve sonradan katılanların içinde ilerisi için umut verenler olmakla beraber çoğu, kaybedenin üzülmeyeceği ve bulanın sevinmeyeceği kişiliğe sahip insanlardı. Ama, artık yıllarca yaşanan bölünmelere Milli Görüş camiası bir nevi bağışıklık kazandı. Şimdi hiç bir şey sürpriz gelmiyor.

Milli Görüş gemisini terk edenler "partide istişare yapılmıyor, gençlerin önü açılmıyor" gibi basit bahanelere sarılarak Genel Merkezi eleştirdiler. Ülkeye en fazla genç siyasetçi yetiştiren ve istişareyi en ciddi anlamda yapan bir siyasi oluşumu itham için servis edilen ayrılık güftesi, Siyonizm uyuzuna yakalananların ortak hastalıkları idi.

Bundan sonra da merdivenler daha da dikleşir mi bilinmez. Ama, bilinen bir şey var ki, yokuşların en dik olduğu yer düzlüğe en yakın olan yerdir. Allah"ın (c.c.) Milli Görüş camiasını bir an önce düzlüğe çıkarması ve ayrılık acısını bir daha yaşatmaması dua ve dileklerimle. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.