Vizyon Kuyumcu
Melih MADEN
Köşe Yazarı
Melih MADEN
 

Anlamak

Kıymetli Samsun Etik Haber’e uzun süredir paylaşımlarımda bulunamamıştım. İnşallah bundan sonra kıymetli okurlarımızla bir araya gelmeye çalışacağım. Geçen uzun zamanda birçok şeyler oldu. Hayatımıza dahil olanlar oldu hayatımızdan ayrılanlar oldu. Neler değişti neler değişmedi?   Hayat bir zaman su misali akıp geçmekte. Biraz önce bahsettiğim konuda olan bu devinimin içinde kendimize nerede yer bulduk?  Tüm bu olanların temelinde bir bilinç altı durumu yatmakta. O da bugün sosyal hayatta anlamını yitirmeye yüz tutmuş kavram karşımıza çıkmakta. “ANLAMAK”. Bu kavramı yüz tutmuş diyorum ki artık her geçen an bu kavram işleyişini kaybetmeye başladı. Birbirimizi ne kadar anlıyoruz sorusu anlamlandıramadığımız bir durum haline gelmekte.   Birbirimize tahammülsüzlüklerimiz her geçen gün artıyor. En önemlisi de her şey istenildiği gibi anlaşılıyor. Niçin sağlıklı iletişim kurulup da birbirimizi anlamaya çalışmıyoruz? Neyin hırsının içindeyiz? Neden hiç ölmeyecek gibi anlaşılmazlıklar girdabında kendimize yer veriyoruz?   “Ölüm” aslında tek bir şeyle bu yazıklarımı özetliyor. Öleceğiz bir gün bu misafir olduğumuz dünyadan öleceğiz. Ölüm aslında bir altın kelime.   DURDURALIM İÇİMİZDEKİ HIRSI DURDURALIM BOŞ İŞLERİ DURDURALIM TAHAMMÜLSÜZLÜKLERİ DURDURALIM KİNİ, NEFRETİ VE DÜŞMANLIĞI DURDURALIM ANLAMAMAZLIKLARI   Bu yukarıda saydıklarım çok mu zor? Bu saydıklarımın hepsi gerçekleştiği anda bir hayatın anlamı ve önemi değişecek. Bu saydıklarıma ne kadar hazırız?
Ekleme Tarihi: 18 Şubat 2023 - Cumartesi
Melih MADEN

Anlamak

Kıymetli Samsun Etik Haber’e uzun süredir paylaşımlarımda bulunamamıştım. İnşallah bundan sonra kıymetli okurlarımızla bir araya gelmeye çalışacağım. Geçen uzun zamanda birçok şeyler oldu. Hayatımıza dahil olanlar oldu hayatımızdan ayrılanlar oldu. Neler değişti neler değişmedi?

 

Hayat bir zaman su misali akıp geçmekte. Biraz önce bahsettiğim konuda olan bu devinimin içinde kendimize nerede yer bulduk?  Tüm bu olanların temelinde bir bilinç altı durumu yatmakta. O da bugün sosyal hayatta anlamını yitirmeye yüz tutmuş kavram karşımıza çıkmakta. “ANLAMAK”. Bu kavramı yüz tutmuş diyorum ki artık her geçen an bu kavram işleyişini kaybetmeye başladı. Birbirimizi ne kadar anlıyoruz sorusu anlamlandıramadığımız bir durum haline gelmekte.

 

Birbirimize tahammülsüzlüklerimiz her geçen gün artıyor. En önemlisi de her şey istenildiği gibi anlaşılıyor. Niçin sağlıklı iletişim kurulup da birbirimizi anlamaya çalışmıyoruz? Neyin hırsının içindeyiz? Neden hiç ölmeyecek gibi anlaşılmazlıklar girdabında kendimize yer veriyoruz?

 

“Ölüm” aslında tek bir şeyle bu yazıklarımı özetliyor. Öleceğiz bir gün bu misafir olduğumuz dünyadan öleceğiz. Ölüm aslında bir altın kelime.

 

DURDURALIM İÇİMİZDEKİ HIRSI

DURDURALIM BOŞ İŞLERİ

DURDURALIM TAHAMMÜLSÜZLÜKLERİ

DURDURALIM KİNİ, NEFRETİ VE DÜŞMANLIĞI

DURDURALIM ANLAMAMAZLIKLARI

 

Bu yukarıda saydıklarım çok mu zor? Bu saydıklarımın hepsi gerçekleştiği anda bir hayatın anlamı ve önemi değişecek. Bu saydıklarıma ne kadar hazırız?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.