Galip Öztürk, kimine göre hayırsever iş insanı, kimine göre Metro Holding'in patronu kumpaslara uğrayan bir iş insanı ve kimine göre ise kriminal bir suçlu...
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı'na göre Türkiye'deki 30 suç örgütü arasında en büyük 7. suç örgütünün lideri...
Öztürk, Kuvvet Köseoğlu’nu öldürmeye azmettirmekten müebbet hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. Bunun üzerine 11 Kasım 2018 yılında, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan çıkış yapan Galip Öztürk, bir daha geri dönmedi.
Gürcistan'a yerleşen Öztürk, Batum'da 500 milyon Dolar değerindeki yatırımlarıyla oteller, gazino, AVM gibi yatırımlar yaparak, orada dev bir oluşuma imza attı.
Türkiye tarafından aldığı mahkumiyet kararı ve devam eden çete davalarının yargılamaları nedeniyle, İnterpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına rağmen Öztürk'ü Cumhurbaşkanı danışmanı, AK Parti Ayvacık Belediye Başkanı gibi isimlerin Batum'a giderek ziyaret etmesi, AK Parti’nin Kurucu isimlerinin Batum'da Öztürk'e plaket takdim etmesi ve Samsun Adalet Komisyonu Başkanı'nın Gürcistan'da Öztürk'e fotoğrafçılık yapması basına yansımıştı.
Öztürk, Türkiye'den Gürcistan'a kaçarak orada dev bir imparatorluk kurmuş ve Türkiye'den devlet adamı olması gereken isimlerin kendisini ziyaret etmesini sağlamış ve bunu ustalıkla becermişti. Hatta yıllarca yargıda üst düzey görev yapan isimler ellerinde telefonlarla Öztürk'ün fotoğrafçılığını yapmaya soyunuyordu. Ortadaki tablo karşısında vatandaşın kafası karışıyordu çünkü bu tablo karşısında Öztürk kriminal bir suçlu mu, yoksa hayırsever bir işadamı mıydı?
Öztürk'ün Türkiye'den ardı ardına ayağına kadar giden devlet adamlarının fotoğraf çektirmesi, hatta ellerine telefonu alarak kendileri fotoğraf çekme yarışına girmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gürcistan'a gitmesi, Devlet Başkanı ve İçişleri Bakanı ile görüşmesi dikkat çekmişti. Akabinde 2 ay sonra 1 Haziran'da Gürcistan polisi vergi kaçakçılığı, sahte belge üretimi ve kullanımı ile kara para aklama iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde Galip Öztürk’ün Batum’daki dairesine operasyon yapmış, yüklü miktarda uyuşturucuyla yakalanmış ve Gürcistan'daki malvarlığına da el konularak tutuklanmıştı. Öztürk halen Gürcistan'da tutuklu.
Edinilen bilgilere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Öztürk'ün Gürcistan'da tutuklanmasından 3 ay önce Öztürk hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na PKK-KCK adına uyuşturucu kaçakçılığı yapma suçlamalarıyla soruşturma başlattığı ortaya çıktı.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Galip Öztürk'ün yanı sıra Urfi Çetinkaya, AK Parti Samsun eski Milletvekili Metro Holding CEO'su Fatih Öztürk, Metro Turizm'in bir dönem Yönetim Kurulu Başkanı olan Şenol Ayyıldız, Galip Öztürk'ün kardeşi Talip Öztürk ile Öztürk soy isimli 5 isim ve çok sayıda kişi hakkında PKK-KCK adına uyuşturucu ticareti yapma suçlamasıyla soruşturma başlattı. Devamında İstanbul, Ankara, Samsun ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıklar'ına konuyla ilgili tahkikat yapılması için yazı gönderdi.
Hakkında yapılan soruşturmanın UYAP'a kaydedilmesinin ardından hakkındaki soruşturmadan haberdar olan Öztürk, Gürcistan'da tutuklu bulunduğu cezaevinden adamı aracılığıyla Türkiye Başkonsolosluğu'na başvuruda bulunarak Gürcistan'daki mallarına el konulması olayının Türkiye'de de yaşanmaması için Türkiye'deki malvarlığını kızının üzerine devretmeye çalıştı.
Bu gelişme üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi harekete geçerek Öztürk'ün Türkiye'deki malvarlığını kaçırmaya çalıştığı gerekçesiyle İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Türkiye'deki malvarlığına CMK'nın 248. Maddesi gereğince el konulması veya tedbir konulmasını talep etti. Polisin bu başvurusu üzerine ilgili mahkeme Öztürk'ün üzerine olan malların devrinin önüne geçmek için Türkiye Noterler Birliği'ne Öztürk'ün sakıncalılar listesine alındığı ve hiçbir devir işleminin yapılmaması gerektiği kararını ileterek Öztürk'ün hamlesini boşa çıkardı.
Gelinen noktada kamuoyuna hayırsever işadamı olarak lanse edilen Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk, uyuşturucu başta olmak üzere ağır iddialarla Gürcistan'da tutuklanmış ve yargılaması devem etmekte. Gürcistan'daki malvarlığına el konulmasının ardından Türkiye'deki malvarlığına da tedbir kararı kondu. Öztürk ve akrabalarının da aralarında olduğu çok sayıda isim hakkında ise Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK-KCK adına uyuşturucu kaçakçılığı yapma suçlamasıyla soruşturma başlatılmış durumda.
Öztürk hakkında PKK-KCK soruşturması başlatılması üzerine akıllara geçtiğimiz Şubat ayında Metro Turizm'e ait bir otobüsün Çorum'da jandarma ekiplerinin şüphe üzerine durdurması sonucu 110 kilo eroin ele geçirilmesini getirdi. Ayrıca yine Öztürk ile geçmişte ortaklığı bulunan fındık tüccarlarının Ordu'dan yüklenen fındık dolu TIR'ına İstanbul'da yapılan operasyon sonucu yüklü miktarda eroin yakalanması ve bu olayla ilgili Kürt kökenli bir şoförün tutuklanması hafızalardaki yerini koruyor. Yine Galip Öztürk’ün memleketi Samsun Ayvacık’da PKK bir dönem yerleşmeye çalışmış, bunda başarılı olamamıştı ve o dönem güvenlik kuvvetleri ekerek yetiştirilen tonlarca uyuşturucu madde ele geçirdiği hatırlanıyor.
Siz okuyucular bu köşe yazısını okurken, inanın adliyelerde anamızı ağlatıyorlar. Tehditlerin ardı arkası kesilmiyor. Günaşırı ya adliye koridorlarındayız ya da polis merkezinde ifade veriyoruz. Size Galip Öztürk bağlantılı isimlerin hakkımda açtıkları ve devam eden davaları sıraladığımda bu bilgileri ulaştırmak için neler çektiğimizi anlayacaksınız.
-Samsun Cumhuriyet Başsavcısı iken Galip Öztürk yapılanmasıyla yemeklerde çay sohbetlerinde çekilmiş 10'larca fotoğrafı bulunan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yavuz'un hakkımda şikayet ederek açtırdığı 6'sı halen devam eden 7 dava.
-Galip Öztürk'ün Gürcistan'da fotoğrafçılığını yaptığı ortaya çıkan Samsun Adalet Komisyonu eski Başkanı Kemal Alver'in hakkımda açtığı bir tanesi devam eden 2 dava ve halen kovuşturma aşamasındaki 1 suç duyurusu.
-Galip Öztürk'e yakın isimler hakkında yayınlanan haberlerin tümüne yayından kaldırma kararı verdiği ortaya çıkan Samsun 2. Sulh Ceza Hakimi iken Osmaniye Kadirli İlçesi'ne atanan Hakim Çağrı İncekara'nın açmış olduğu ve devam eden 1 dava.
-Galip Öztürk ile bağlantısı olduğu mahkeme dosyalarına yansıyan İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ın hakkımda açtığı ve devam eden 1 dava.
-Galip Öztürk'ün geçmişte basın danışmalığı görevini yapan ve halen Öztürk ile birlikte iki farklı çete davasında yargılaması devam eden Necmi Hatipoğlu'nun açtığı ve halen devam eden 1 dava.
-Galip Öztürk ile geçmişte birlikte yargılanan ve Öztürk ile yakınlığı bilinen Gazeteci Necdet Uzun'un açmış olduğu ve devam eden 1 dava.
-Galip Öztürk'ün Samsun'da sokak yapılanmasının başındaki isimle irtibatı bulunduğu bilinen kişilerin tanıklığıyla Atakum eski Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın hakkımda açtığı ve halen devam eden 1 dava.
Mahkeme ve polis merkezlerinde günaşırı ifadeye çağrıldığımız yetmezmiş gibi birde tehdit üstüne tehdit almaktayız. En son geçtiğimiz haftalarda messenger üzerinden aranarak tehdit edildim. Tehdit eden isim C. Tekcan. Tekcan ismi kamuoyunda Galip Öztürk'ün Gürcistan'daki kumarhanesinin koruma müdürlüğü görevini yapan Soner Tekcan ile biliniyor. Tekcanlar Samsun'da kalabalık bir aile. Tekcanlardan yine geçtiğimiz yıllarda messenger üzerinden tarafıma tehdit mesajı göndermişlerdi.
Bilmedikleri şu, devlet uyumaz... Vakti saati geldiğinde gerekeni gerektiği gibi yapar.
Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...
Galip Öztürk, Mehmet Ağar, Necmi Hatipoğlu, Şenol Ayyıldız, Fatih Öztürk, İshak Taşçı, Necdet Uzun, PKK, KCK, Kemal Alver, Ahmet Yavuz, Çağrı İncekara