Vizyon Kuyumcu
Hakan DİNÇAY
Köşe Yazarı
Hakan DİNÇAY
 

Sır

“Sırrını söyleme dostuna oda söyler dostunun dostuna” Çevremizde birçok kişi ile karşılaşırız ve tanışırız. Özellikle bazıları bizi konuşturmaya çalışır, bizden bilgi edinmek isterler. Bize ait olan ve bize emanet edilen bilgileri bizden kapmaya çalışırlar. Bizden kaptıkları bilgilerle kendilerine avantaj sağlamaya çalışırlar. Bu insanlara karşı çok dikkatli olunuz. Sırrınızı düşünmeden konuşarak açığa çıkardığınızda içinizde uyuyan sırrı uyandırmış olursunuz. Artık o sır sizin dostunuz değildir. Dilinizden çıkan sır, cıva gibi başkasının kulağına akar. Başkasının ağzından bir üçüncü şahsa akma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Sakladığımız sır bir yılan olmuştur. Bu sır bizi sokmaya başlar. Bundan dolayı içinizdeki sırrı kontrol edin o sizi kontrol etmeye başlamadan. Bize verilen sırrın saklanmaması sonucunda başkaları sırrınızı her konuştuğunuzda tekrar zehirlenirsiniz. Bu zehir öğle bir zehir ki sizi öldürmez ömür boyu başkaları karşısında sizi felç eder. Güvenilmez bir insan haline gelirsiniz. Sır tutamadığınız için sevilmez ve sayılmazsınız. Samimiyet, nadir insanlarda bulunur. Ama yürekten gösterilen bir samimiyet arkadaşınızın veya sevgilinizin size karşı kendisini daha yakın hissetmesine sebep olur. Böyle olunca da arkadaşınızın veya sevgilinizin duyguları arasında gizli kalan sır kapısının anahtarını elinize geçirmiş bulunursunuz.   Güçlü ve dirayetli insanların ortak özellikleri vardır. Bu özelliklerden bir tanesi de sır tutma yetisidir.   Bundan dolayı size verilen sır sizin hazinenizdir. Sırlar sizde kaldıkça tıpkı altın saklayan kasa gibi kasanız sırla dolacak ve güvenilir insan olacaksınız. Ketum biri olunca bilge insan olmanın kapısını aralayacaksınız. Böyle olduğunuz sürece çevrenizde size güvenen ve sizi seven insanlar bir gün mutlaka kendileri için çok önemli olan sırlarını sizinle paylaşacaklardır. Size sır verilmesi demek, arkadaşınızın gözünde sizin diğer insanlardan bir adım önde olduğunuzu gösterecektir. Sır bir bakıma karşınızdaki kişinin size emanet ettiği ve ilelebet durması gereken bir mücevheri gibidir. Kasanızda o mücevheri saklayın kimseye de çaldırmayın. Eğer sır tutan ketum bir insan olursanız, siz üçüncü bir göze sahip olmuş olursunuz. İki gözünüzle etrafı üçüncü gözünüzle arkadaşınızın duygularını görmeye başlarsınız. Arkadaşınız, kız arkadaşınız veya sevgilinizde olabilir. Burada önemli nokta sizin sevgilinizin yüreğinde gördüğünüz duyguları sizden başka kimsenin göremeyecek olmasıdır. Sevgilinizin ruhunun derinliklerinde olan biteni rahatça görebilecek duruma gelirsiniz. Ama bir yanlışlık yapıp duygularınızı ve size emanet edilen sırları başka biri ile paylaşırsanız size verilen özel sırlar etrafa saçılırsa sevgilinizin veya arkadaşınızın size bahşettiği üçüncü göz ortadan kalkar. Ortadan kalktığı gibi güven eksikliği yüzünden var olan iki gözünüzden birini de kaybedersiniz ve ortalıkta korsan gibi tek gözlü güvenilmez bir insan olarak dolaşırsınız.
Ekleme Tarihi: 26 Temmuz 2024 - Cuma
Hakan DİNÇAY

Sır

“Sırrını söyleme dostuna oda söyler dostunun dostuna”

Çevremizde birçok kişi ile karşılaşırız ve tanışırız. Özellikle bazıları bizi konuşturmaya çalışır, bizden bilgi edinmek isterler. Bize ait olan ve bize emanet edilen bilgileri bizden kapmaya çalışırlar. Bizden kaptıkları bilgilerle kendilerine avantaj sağlamaya çalışırlar. Bu insanlara karşı çok dikkatli olunuz.

Sırrınızı düşünmeden konuşarak açığa çıkardığınızda içinizde uyuyan sırrı uyandırmış olursunuz. Artık o sır sizin dostunuz değildir. Dilinizden çıkan sır, cıva gibi başkasının kulağına akar. Başkasının ağzından bir üçüncü şahsa akma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Sakladığımız sır bir yılan olmuştur. Bu sır bizi sokmaya başlar. Bundan dolayı içinizdeki sırrı kontrol edin o sizi kontrol etmeye başlamadan.

Bize verilen sırrın saklanmaması sonucunda başkaları sırrınızı her konuştuğunuzda tekrar zehirlenirsiniz. Bu zehir öğle bir zehir ki sizi öldürmez ömür boyu başkaları karşısında sizi felç eder. Güvenilmez bir insan haline gelirsiniz. Sır tutamadığınız için sevilmez ve sayılmazsınız.

Samimiyet, nadir insanlarda bulunur. Ama yürekten gösterilen bir samimiyet arkadaşınızın veya sevgilinizin size karşı kendisini daha yakın hissetmesine sebep olur. Böyle olunca da arkadaşınızın veya sevgilinizin duyguları arasında gizli kalan sır kapısının anahtarını elinize geçirmiş bulunursunuz.  

Güçlü ve dirayetli insanların ortak özellikleri vardır. Bu özelliklerden bir tanesi de sır tutma yetisidir.  

Bundan dolayı size verilen sır sizin hazinenizdir. Sırlar sizde kaldıkça tıpkı altın saklayan kasa gibi kasanız sırla dolacak ve güvenilir insan olacaksınız. Ketum biri olunca bilge insan olmanın kapısını aralayacaksınız.

Böyle olduğunuz sürece çevrenizde size güvenen ve sizi seven insanlar bir gün mutlaka kendileri için çok önemli olan sırlarını sizinle paylaşacaklardır. Size sır verilmesi demek, arkadaşınızın gözünde sizin diğer insanlardan bir adım önde olduğunuzu gösterecektir.

Sır bir bakıma karşınızdaki kişinin size emanet ettiği ve ilelebet durması gereken bir mücevheri gibidir. Kasanızda o mücevheri saklayın kimseye de çaldırmayın.

Eğer sır tutan ketum bir insan olursanız, siz üçüncü bir göze sahip olmuş olursunuz. İki gözünüzle etrafı üçüncü gözünüzle arkadaşınızın duygularını görmeye başlarsınız. Arkadaşınız, kız arkadaşınız veya sevgilinizde olabilir.

Burada önemli nokta sizin sevgilinizin yüreğinde gördüğünüz duyguları sizden başka kimsenin göremeyecek olmasıdır. Sevgilinizin ruhunun derinliklerinde olan biteni rahatça görebilecek duruma gelirsiniz.

Ama bir yanlışlık yapıp duygularınızı ve size emanet edilen sırları başka biri ile paylaşırsanız size verilen özel sırlar etrafa saçılırsa sevgilinizin veya arkadaşınızın size bahşettiği üçüncü göz ortadan kalkar. Ortadan kalktığı gibi güven eksikliği yüzünden var olan iki gözünüzden birini de kaybedersiniz ve ortalıkta korsan gibi tek gözlü güvenilmez bir insan olarak dolaşırsınız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.